Slavnostní vyhlášení sbírky vlčích máků | SK Slavia Praha
Více

Slavnostní vyhlášení sbírky vlčích máků

U příležitosti Dne válečných veteránů pořádá Ministerstvo obrany ČR ve spolupráci s Charitou ČR ve dnech 23. října – 17. listopadu 2023 devátý ročník svého nejvýznamnějšího charitativního projektu - Sbírky vlčích máků. Ve znamení uctění památky válečných veteránů se ponese i nedělní souboj Slavie s Plzní.

Výkop zápasu je naplánován v Edenu na 18:00.

V prostorách stadionu si budete moci zakoupit vlčí mák, více než sto let přítomný symbol úcty a respektu vůči hrdinům, a přispět tak lidem, pro které se pomoc druhým stala jejich celoživotním posláním.

Díky, že můžeme pomáhat

Sbírka vlčích máků probíhá ve spolupráci se všemi vojenskými útvary a zařízeními Ministerstva obrany, ale každoročně roste počet zájemců z řad civilní veřejnosti, kteří se hlásí s vlastními originálními projekty na podporu této akce.

Díky všem našim kolegům, partnerům a dobrovolníkům tak budou vlčí máky k dispozici pro všechny dobrovolné dárce po celé republice.

Přidejte se i letos ke všem výjimečným lidem, kterým nejsou lhostejné osudy našich vojáků a podpořte snahu Vojenského fondu solidarity pomáhat těm, kteří na obranu naší bezpečnosti přísahali obětovat to nejcennější – svůj život. Svůj dobrovolný příspěvek můžete věnovat prostřednictvím dárcovské SMS, bankovním převodem nebo v hotovosti do některé ze zapečetěných pokladniček, jejichž umístění je zveřejněno na webu fondsolidarity.army.cz. Výše vašeho příspěvku je libovolná – každá koruna pomáhá těm, kteří naši pomoc nejvíce potřebují.

Vojenský fond solidarity za dobu své existence pomohl již 52 vojákům a jejich rodinám v těžké životní situaci a od svého založení dlouhodobě podporuje nezaopatřené děti vojáků, kteří zahynuli při plnění služebních úkolů.

Celková částka, kterou na tuto finanční pomoc vydal, dosáhla výše 16 605 525 Kč. V letošním roce fond podpořil osm vojáků a jejich rodin a na svém účtu má aktuálně k dispozici 37 087 668 Kč. Vzhledem k rostoucí výši konta bude již Vojenský fond solidarity připraven rozšířit okruh příjemců finanční pomoci, který bude nově zahrnovat i válečné veterány mimo činnou službu a další skupiny osob.

Děkujeme vám všem, kteří se rozhodnete sbírku ke Dni válečných veteránů osobně podpořit. Získané finanční prostředky budou opět směřovány výhradně na pomoc našim vojákům a jejich rodinám.

Díky Vám můžeme pomáhat!

Další informace včetně informací jak přispět naleznete na fondsolidarity.army.cz. Jedním z partnerů sbírky je i VOZP.

„Resort ministerstva obrany si svých lidí váží, proto se snaží dlouhodobě budovat fungující systém podpory a péče o válečné veterány. Ten však dlouho odrážel potřeby pouze těch z druhé světové války a pozapomínal na ty, kteří byli v zahraničních operacích nasazováni od devadesátých let minulého století. Ti chlapi i ženy, kteří byli v Pouštní bouři v Iráku, v UNPROFORu na území bývalé Jugoslávie, nebo v Afghánistánu či Mali už jsou úplně jiní, než byli jejich druhováleční předchůdci. Mají jiné potřeby, jiný styl života. My se jim nyní snažíme maximálně pomoci a reformujeme celý systém podpory. Značnou část tvoří i Vojenský fond solidarity, který je tu na pomoc v náročných životních situacích vojáka a jeho rodiny. Svým dobrovolným finančním příspěvkem na jeho účet nám můžete i vy pomoci zlepšit něčí život. Život, ve kterém byl dotyčný ochoten obětovat ve prospěch demokracie, zájmů našeho státu a dle mezinárodních závazků, které jako ČR plníme.“
plukovník Ing. Robert Speychal Ředitel Odboru pro válečné veterány a válečné hroby MO ČR, předseda Vojenského fondu solidarity

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články