Skvělé výkony žáku v Hradci, dorostenky zvládly utkání s Libercem | SK Slavia Praha
Více

Skvělé výkony žáku v Hradci, dorostenky zvládly utkání s Libercem

Starší žáci U15 i U14 předvedli v Hradci Králové skvělé výkony a odváží si plný počet bodů. Po reprezentační pauze vyrazily dorostenky do Liberce, kde zvítězily 2:0. U12 sehrála miniturnaje se Spartou a Stuttgartem. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Dynamo České Budějovice B vs. SK Slavia Praha 0:0

Sestava: Dvořák - Trédl, Hunal, Švec, Zachoval - Žitný, Kopáček (57. Dom. Pech), Planka - Toula (74. Škoda), Hájek (87. Voriazidis), Ogungbayi (57. A. Pudil)

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Kvalitní, v některých fázích dominantní výkon proti týmu, který doma pravidelně střílí hodně gólů. Nedokážeme se ale opřít o řešení ve finální fázi. První poločas se skoro celý odehrál na soupeřově polovině a šance, které jsme si vytvořili jsme nedokázali proměnit. Druhý poločas se nesl v podobné režii, jen jsme nedokázali dotáhnout slibně se rozvíjející akce, nebo se v klíčovém okamžiku rozhodneme špatně. Nejsme určitě spokojeni s výsledkem, ale dnes jsme odehráli jedno z nejlepších utkání v sezóně směrem do defenzivy. Útočně laděného soupeře jsme totiž nepustili do významnější střelecké pozice. Věříme, že jsme si střeleckou pohodu nechali na příští víkend.

U19

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 2:1 (2:0)

Sestava: Tomas - Holub, Slončík, Boledovič, Palán (79. Herák) - Naskos (74. Hefner), Zamazal, Dufek (63. Rama) - Lacko (79. Jinoch), Pikolon, Jelínek (46. Belžík)

Góly: 50. vlastní

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Srazil nás začátek zápasu a dva rychlé góly ze standartní situace a z brejku. Trvalo nám, než jsme do zápasu naskočili zpátky. Poté jsme měli dvě velké příležitosti k vyrovnání. Opět jsme ale narazili na to, co nás trápí dlouhodobě. Soupeř své šance využije, my ne. Obě situace tak zůstaly bez gólu. Do druhé půle jsme vstoupili s odhodláním zkusit zápas otočit. Po rohu se nám podařilo dostat se do kontaktu a Spartu jsme zatlačili. Další šance jsme už však proměnit nedokázali. Byl tam také sporný moment, kdy jsme mohli vyrovnat, ale rozhodčí míč za čárou neviděl. Chybí nám větší střelecká kvalita a možná i trochu štěstí. Opět tedy odcházíme s těsnou prohrou.

WU18

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Góly: Benešová, Kutilová

Hodnocení trenérky Michaely Daněčkové: Jako vždy po reprezentačním srazu jsou zápasy nepříjemné. Holky se nám vrátily v ne úplně ideálním stavu, takže jsme se rozhodli některé pošetřit. V 7. minutě jsme přežily velkou šanci Liberce, když nás skvělým zákrokem podržela gólmanka. Následně jsme z další akce daly gól na 1:0 což nás trochu uklidnilo. První poločas jsme dohrály pod lehkým tlakem soupeře. Do druhého poločasu jsme vstoupily s jiným záměrem a bylo to znát. Změna rozestaveni nám pomohla. Držely jsme míč, zápas se odehrával převážné ve středním pásmu a ke konci utkaní jsme rozhodly na konečných 2:0. Bohužel si odvážíme další dvě zranění.

U18

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 3:2 (0:1)

Sestava: Rezek - Herák, Bouchner, Antič, Schwan - Jelínek T. (71. Kubů), Hefner, Belžík (61. Jelínek L.) - Teterya (61. Németh), Rama (46. Červenka), Jinoch

Góly: 55. Rezek, 69. Antič, 79. Jinoch

Hodnocení trenéra Pavla Trávníka: Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním to bylo nahoru dolů. Šance se tvořily na obou stranách. Po chybě jsme dostali gól, což nás na chvíli opařilo. O poločase jsme si k tomu něco řekli a přeházeli jsme řady. To nám pomohlo, kluci makali a otočili jsme vývoj. I když soupeř vyrovnal tak jsme opět dokázali strhnout zápas na naši stranu.

U17

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 3:2 (0:1)

Sestava: Obdržálek - Palivec, Kočvara, Kovář, Korenc - Čížek (79. Németh), Hubička, Sehnoutka (88. Jelínek) - Březina (88. Kumpan), Kotrba (67. Antič), Kolářík

Góly: 41. a 62. Březina

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Utkání mělo dvě roviny, výsledkovou a herní. Ani jedna pro nás nedopadla dobře, protože jsme prohráli. Víc mě ale mrzí, že jsme nehráli vůbec dobrý zápas. Derby, jak už tak bývá, tolik kombinačního fotbalu nepřineslo. A když už ano, tak spíše v podání Sparty. Ta měla mnohém víc šancí, byla kvalitnější v mezihře. Sparta byla lepší v nasazení a důrazu. Kde jsme si mysleli, že budeme lepší my, a to ve větší herní kvalitě hráčů, tak jsme to dnes vůbec nepotvrdili a nehráli jsme dobře. Sparta, ač prohrávala 0:2, tak zaslouženě zvítězila. My nepředvedli náš optimální výkon a vlastně podali asi ten nejslabší za celý podzim. Stačila na nás velká intenzita, soubojové chování soupeře, na vše jsme měli méně času a tak jsme byli slabší v kombinaci i individuálně. Hráli jsme převážně pomalu, bez pohybu, bez sprintových náběhů, do kecky. A to na Spartu, která je především silná v nasazení a běžeckém výkonu, platit nikdy nebude. Prohráli jsme zaslouženě a navíc po delší době. Věřím, že to bude facka, která nás zase nakopne a probudí k další pracovitosti a dalším fotbalovým výzvám.

U16

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 1:5 (1:1)

Sestava: Suda - Skokan (57. Frolík), Ferenc, Fuksa, Chaluš (66. Hájek) - Palaščák, Pastyřík (57. Brázda), Magada (57. Shyshkevych), Tománek (57. Horváth) - Martyniuk, Potměšil

Góly: 25. Potměšil

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Sparta nás překvapila a předčila ve všem. Byla lepší v herní kvalitě, soubojích, jeden na jednoho, jak do ofenzivy, tak do defenzivy. Předvedla i týmový výkon a z toho pramenily i skvělé individuální výkony. Nezasloužili jsme si ani vést. Dá se říct, že po celý zápas byla Sparta lepší a zaslouženě vyhrála. Taky jsme měli šance a kdybychom je proměnili, zápas se mohl vyvíjet jinak, ale bohužel se tak nestalo. Nejvíc mě však mrzí, že jsme byli herně horším týmem.

WU15

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 4:0 (1:0)

Góly: 2x Prošková, Štěpánová, Jarolímová

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: V utkání s Plzní jsme chtěly odčinit naší dosavadní jedinou prohru v soutěži. Hráčky samotné ale pocit, že hrají proti týmu, co je porazil, zbytečně svazoval. I přes brzké vedení se nám příliš nedařilo v přechodu do útoku a hra byla plná nepřesností. Po přestávce se hráčky přece jen více naladily na vlnu sebevědomí a zlepšily se ve všech aspektech. To jsme potvrdili postupným navyšováním vedení až na konečných 4:0.

U15

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha 1:5 (0:2)

Sestava: Suchý – Chadima (41. Baroš), Barčot, Kratochvíl, Kravařík (41. Kratochvíl) – Pancíř (41. Svoboda), Srb, Mašek – Belžík, Pěnkava, Kozhushko (41. Zadorozhnii)

Góly: 34. a 44. Mašek, 40. Belžík, 45. a 64. Pěnkava

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Prvních dvacet minut to z naší strany nebylo úplně ono. Málo jsme otáčeli hru, v defenzivě jsme špatně přebírali hráče a soupeř byl nebezpečnější. Ve zbylé části jsme se postupně zlepšovali, zpřesnili jsme kombinaci a dokázali jsme vstřelit dva krásné góly. Druhý poločas byl i zásluhou dvou rychlých branek jasně v naší režii.

U14

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:1)

Sestava: Fukna – Vacek, Šafr, Košťál D., Košťál O. – Teplý, Biriukov (50. Lahoda), Hofman (41. Zich) – Šourek, Všetečka, Novotný

Góly: 40. a 42. Šourek, 63. Teplý, 80. Šafr

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Z naší strany velice dobrý zápas. Kvalitní výstavba hry a také nás zdobil bleskurychlý kvalitní přechod do útoku po zisku míče. Z východu Čech, konkrétně z krásného okolí nové Malšovické arény, tak odjíždíme spokojeni s výkonem i se třemi body.

WU13

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 2:6

Góly: 2x Zelenková

Hodnocení trenéra Ondřeje Horáka: Vstup do utkání hrozivý. V 3. minutě prohrávali jsme 0:2. Plzeň na nás nalezla a vysoko nás napadala a byla ve všech soubojích důraznější. My jsme se snažili i pod tlakem neustále vystavovat a hrát jeden na jednoho. Bohužel tomu chybělo si dát dotek do pohybu a zrychlit práci s míčem. V prvním poločase jsme měli i dobrou pasáž, kdy jsme dali na 1:2 po individuální akci. Na to ihned následovaly naše šance, ale bohužel nepřesnost v koncovce a ve finální přihrávce. Druhý poločas z naší strany o dost lepší. Měli jsme více pohybu a začali jsme být více úspěšní ve výstavbě. Zlepšilo se nám chování po ztrátě míče a součinnost hráček při bránění. Závěrem bych chtěl říct, že holky chválím za to, jak neustoupily ze hry, jak se chceme prezentovat. Časem se jim to vrátí.

U13

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 10:1

Sestava: Jeřábek – Kočí, Vavrla, Rigoci, Sklenář, Střihavka, Dvořák, Rakár, Kléma, Šíma, Vlášek, Skopec

Góly: 4x Rakár, 2x Střihavka, Kléma, Šíma, Vavrla, Rigoci

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Mistrovské utkání se klukům proti Plzni povedlo. Dařila se nám výstavba hry, což v minulém utkání v Budějovicích neplatilo. Podali jsme také aktivní hru z křídelního prostoru. Plzeň nás ohrožovala ve druhé třetině hry, kdy měla středem hřiště dva samostatné úniky, ale náš brankář vše vyřešil. Góly jsme přidaly i po otočení hry, což bylo krásné. Kluky bych pochválil za aktivní hru, odvahu při hře jeden na jednoho a také za zakončování. Mohli jsme ale být i více produktivní.

U12

Miniturnaje Eden, Strahov

Hodnocení trenéra Tomáše Wofla: První kolo miniturnaje jsme hráli menší formát. V zápase se Stuttgartem to bylo víceméně vyrovnané. My i soupeř jsme dokázali dobře vystavovat a být nebezpeční nahoře v určitých fázích hry. Někdy také oba týmy dobře pressovali a výstavba byla těžší. Proti Spartě byla jedna parta velmi dominantní, a kromě skvělé výstavby jsme byli i velmi nebezpeční v poslední třetině hřiště. Druhá parta hrála vyrovnanější zápasy a chybělo ji trochu více pohybu bez míče. Poté jsme měli naši první zkušenost s formátem 8+1 s velkými brankami. Proti Stuttgartu to bylo velmi znát. Oni byli klidní na míči a dobře si připravovali situace pro náběhy za obranu a průnikové přihrávky. Celkově byli takticky lépe vybavení. My měli šílený vstup do utkání a dostali hodně gólů. Poté se obraz hry trochu změnil, byli jsme trpělivější, dokázali jsme získávat míče nahoře a vstřelili jsme korigující branky a žádnou už nedostali. Zápas se Spartou by se dal nazvat z naší strany jako festival zahozených šancí. My byli dominantní na míči a jakmile se nám dařilo otočit hru na soupeřově polovině, byli jsme velmi nebezpeční. Soupeř hrozil jen z ojedinělých brejků.

U11

SK Slavia Praha vs. FC Viktoria Plzeň 4:5

Sestava: Škorpil, Javůrek – Melvin, Háječek, Hofman, Kaiser, Kalík, Pavlíček V., Pudlik, Šálený, Zouhar, Nesvadba, Pavlíček J.

Góly: Kalík, 2x Nesvadba, Melvin

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha 5:6

Sestava: Škorpil, Javůrek – Melvin, Háječek, Hofman, Kaiser, Kalík, Pavlíček V., Pudlik, Šálený, Zouhar, Nesvadba, Pavlíček J.

Góly: 2x Javůrek, Šálený, Nesvadba, Kaiser

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Nebyli jsme na utkání správně nastavení. Jen jednu třetinu jsme hráli stejně jako o den dřív proti Plzni rychle a přesně. Od druhé třetiny to byl opak. Špatný první dotyk a tím pádem nemožnost krytí míče. Špatné přepínání, a to zejména při zisku míče. Málo sprintových náběhu, chtíč soupeře přehrát a vyhrát. Zasloužená porážka a ukázka toho, že když se nedaří, těžko se nám překonává zklamání.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články