Dva góly MCLaughlin a devátá výhře žen v řadě | SK Slavia Praha
Více

Dva góly MCLaughlin a devátá výhře žen v řadě

Slávistky porazily Vikrorii Plzeň 5:0 a slaví devátou ligovou výhru v řadě. Dvakrát se prosadila Molly MCLaughlin, po brance přidaly Karolína Křivská, Michelle Xiao a Franny Černá. Do základní sestavy se po zranění vrátila Tereza Krejčiříková.

Slávistky šly do vedení už v 16.minutě, po individuální akci Haleigh Stackpole a střele Marjolen Nekesy se míč odrazil k Franny Černé, která propálila brankářku soupeře a poslala naše fotbalistky do vedení. Další branka padla až v 59.minutě, kdy se prosadila Michelle Xiao, namísto očekávaného centru nachytala chytrou střelou brankářku Plzně a navýšila vedení. Třetí slávistická branka přišla z kopaček Karolíny Křivské, která využila centr z pravé strany a pohotově zakončila. O čtvrtou a pátou branku zápasu se postarala americká záložnice Molly MCLaughlin, která využila zaváhání v obraně Plzně a dokázala se prosadit. Po devíti měsících od zranění se do základní sestavy vrátila Tereza Krejčiříková, která odehrála 70. minut.

Slávistky jsou na podzim neporaženy, v devíti zápasech ani jednou nezaváhaly a vévodí ligové tabulce 1.ligy žen před druhou Spartou.

Další zápas a poslední v podzimní ligové části sezony je naplánován na pátek 10. listopadu, kdy slávistky od 14:00 přivítají v Horních Měcholupech třetí tým tabulky 1.FC Slovácko.


Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články