Říjen věnovala Slavia seniorům | SK Slavia Praha
Více

Říjen věnovala Slavia seniorům

Každý měsíc jiná problematika nebo skupina lidí, která si zaslouží naši pozornost a pomoc. V září to byly děti a v rámci října se Slavia při aktivitách společenské odpovědnosti zaměřila na seniory.

Podívejte se na nejzajímavější aktivity z oblasti společenské odpovědnosti v měsíci říjnu.

Návštěva domova důchodců v Bystřanech u Teplic

První z aktivit zaměřených na pomoc nejstarším jsme uskutečnili společně s FK Teplice. Zástupci obou klubů udělali před vzájemným zápasem radost klientům Domova důchodců v Bystřanech u Teplic. Kromě věcných darů s sebou přinesli také šek v hodnotě 50 000 korun, polovinu daroval Nadační fond Slavie. Peníze budou využity na nákup dvou speciálních polohovacích lůžek. Návštěva proběhla symbolicky na Mezinárodní den seniorů, který každý rok připadá na 1. října.

Prohlídky Edenu i besedy s legendami si užily desítky seniorů

V říjnu se spustil také nový projekt „Slavia navždy“, který nabízí zajímavé aktivity seniorům nejen z Prahy 10, hlavního města, ale také ostatních krajů České republiky. Nejvíce žádanou je komentovaná návštěva Fortuna areny včetně slavistického muzea. Prohlídku Edenu spojenou se zasvěceným a osobitým výkladem v podání Václava Petráka si již v průběhu prvního měsíce projektu užili senioři z Prahy, Mostu, Ostravy, Českých Budějovic, Bohumína, Liberce, Břeclavi, Plzně, České Třebové či Valašského Meziříčí.

Netradiční zážitek ve speciální společnosti. To jsou nové besedy s názvem „Červenobílé vzpomínky“, při kterých mají možnost se senioři nejen z Prahy 10, ale i celé České republiky pravidelně potkávat se slávistickými legendami. Jako první zavzpomínali na své dlouholeté působení v červenobílém dresu Dušan Herda a Ivo Knoflíček. Kromě přiblížení jejich hráčských kariér, nechyběla ani řada humorných historek, které přinesl jejich fotbalový život.

Vezmi babičku a dědu na Slovácko, zdarma!

Hlavní akcí byla tradiční výzva „Vezmi babičku a dědu na fotbal!“. Na zápas proti Slovácku jsme rozdali stovky vstupenek zdarma seniorům, kteří si užili výhru 2:0. Zároveň jsme ve spolupráci se společností Senior Fitness, která se zaměřuje na pohybové aktivity pro seniory, veřejnosti představili fotbal v chůzi tzv. walking football. Nejprve ve fanzoně a o poločase se představil i nový tým „walking football“ Slavie.

Další zajímavé CSR aktivity v měsíci září:

Zápas týmu legend a osobností v Kolíně

Tým legend a osobností Slavie odehrál další charitativní utkání ve středočeském Kolíně. V rámci programu celého dne a CSR projektu Za hranice hřiště pak Jaroslav Köstl, David Kalivoda a Martin Hyský udělali radost návštěvou a dárky nejmladším v dětském domově v nedalekých Býchorech.

Podpora boje proti rakovině prsu

Růžová trička na rozcvičku před domácím play-off Ligy mistryň proti Kluži a stejnobarevné štulpny na výjezdu v Pardubicích. Slávistky se s elegancí sobě vlastní zapojily do iniciativy našeho CSR partnera Loono „Růžový říjen“ a jasně upozornily na potřebu prevence a edukace v boji proti rakovině prsu.

Stadium Tour pro ZŠ Čimelice

Prohlídky zákulisí Fortuna areny pořádáme i pro základní školy. Žáci z Čimelic si užili artefakty v muzeu, zkusili si, jaké to je sedět na střídačce a dozvěděli se spoustu zajímavostí o historii našeho klubu.

Prohlídka Slavia Musea pro Sdružení Veleta

Inkluzivní Eden i mimo zápasy. Díky bezbariérovému přístupu si užilo prohlídku Slavia Musea a Stadium Tour dvacet fanoušků se zdravotním postižením ze sdružení Veleta.

Beseda pro mládež

Hráčky a hráči z naší akademie si i společně i se svými rodiči užili přednášku na téma správného stravování a péče o své tělo při sportovním výkonu.

2x45 minut pro ZŠ Hornoměcholupská

Projekt 2x45 minut přináší kombinaci aktivního pohybu a zábavných forem vzdělávání. Dvě třídy ZŠ Hornoměcholupská „odehrály“ v Edenu dva poločasy. Prvním byl fotbalový trénink vedený kouči mládeže Adama Ježka a Tomáše Wolfa. Druhý pak byl věnován historii Slavie. Dění ve slávistické třídě zakončili žáci zeměpisným kvízem o červenobílé ceny.

Zaujaly vás naše CSR aktivity? Chtěli byste se zapojit? Ozvěte se nám na csr@slavia.cz.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články