10. výhra žen v řadě a podzimní neporazitelnost | SK Slavia Praha
Více

10. výhra žen v řadě a podzimní neporazitelnost

Fotbalistky Slavie porazily v domácím prostředí Slovácko 3:0, trefila se Martina Šurnovská, Marjolen Nekesa a Franny Černá. Slávistky zakončily ligový podzim desátou výhrou v řadě bez ztráty jediného bodu a přezimují tak na prvním místě ligové tabulky.

Slávistky nezaváhaly ani v posledním ligovém utkání, na domácím hřišti v Horních Měcholupech za podpory fanoušků vstřelily branku už ve 13.minutě, kdy nás poslala do vedení Martina Šurnovská. Druhou branku zápasu přidala před koncem poločasu ve 43.minutě Marjolen Nekesa, která si připsala svoji čtrnáctou branku v probíhajícím ročníku a je v čele nejlepších ligových střelkyň. Třetí branka padla z kopačky Franny Černé, která přesně zakončila před koncem zápasu, byla to celkově 48. branka fotbalistek Slavie v podzimní části sezony.

„V prvním poločase se nám tolik nedařilo, ale daly jsme dvě důležité branky, které nás uklidnily. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila, vytvořily jsme si několik šanci na vstřelením branky, ale víc už jsme jich nepřidaly. Za svoji vstřelenou branku jsem velmi ráda, konečně mi to tam padlo. S výsledkem jsme spokojeni, Slovácko je kvalitní tým a zápasy s nimi nejsou vůbec jednoduché,“ řekla po zápase Franny Černá.

„Dnešní zápas nebyl vůbec jednoduchý, Slovácko hrozilo rychlými protiútoky a i vzhledem k tomu jsem dnes byla ve vyšším postavení za obranou, snažila jsem se sbírat dlouhé míče, což se mi myslím dařilo. Slovácko si v prvním poločase po naší chybě v obraně vypracovalo velkou šanci, ale v tomto případě jsem mohla holkám pomoct a vychytala ji. Myslím si, že po vstřelení první branky jsme měly pasáž v prvním poločase, kdy se nám moc nedařilo se dostat do hry, ale zvládly jsme poté vstřelit branku na 2:0 a do druhého poločasu jsme vstoupily mnohem lépe a dařilo se nám hrát naši hru, jen škoda, že jsme nedokázaly proměnit všechny šance, jelikož jsme si jich v druhém poločase vytvořily poměrně hodně,“ zhodnotila dnešní zápas brankářka Olivie Lukášová.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články