Nenaleťte na podvodné vstupenky na zápas s AC Milán! | SK Slavia Praha
Více

Nenaleťte na podvodné vstupenky na zápas s AC Milán!

V souvislosti s blížícím se osmifinálovým zápasem Evropské ligy proti AC Milán opět stoupá počet nabízených vstupenek, které jsou falešné, prodávají se za přemrštěnou cenu nebo prodávající prodá jeden lístek až několika desítkám lidí. Ve vlastním zájmu vám doporučujeme nekupovat lístky mimo oficiální zdroje, vždy se vystavujete riziku, že přijdete o peníze a na zápas se stejně nedostanete.

Podvodníci a překupníci opět využívají situace, kdy je atraktivní osmifinálový zápas Evropské ligy proti AC Milán vyprodán a opakuje se situace z podzimu letošní sezony, kdy jsme zaznamenali extrémní počet předražených nebo falešných lístků a to zejména na ligové zápasy se Spartou a Plzní a pohárové duely proti AS Řím a Servette FC. Na nejrůznějších serverech se začínají množit nabídky lístků nabízených za přemrštěné ceny anebo falešných vstupenek, jakou vidíte na obrázku.


Před vyprodanými zápasy se na email ticketingového oddělení a do zpráv klubového facebooku každý den obracejí desítky fanoušků s dotazem, zda je vstupenka, kterou nabízí třetí strana ke koupi, pravá. Bohužel není v našich silách prověřovat každou jednotlivou vstupenku, a hlavně potvrzení pravosti pro fanouška nic neřeší. Nikdy totiž není jistota, že jeden lístek neprodá podvodník dalším dvaceti lidem, z nichž projde turnikety pouze jeden. Před pohárovým derby jsme opět zaznamenali desítky případů, kdy fanoušci zjistili, že byli podvedeni, když jim u turniketu nefungoval QR kód odkazující na úplně jinou webovou stránku, anebo když byli několikátí s tou samou vstupenkou. Vyskytl se i případ, kdy takto podvedení fanoušci koupili u stadionu náhradní vstupenku, která však byla také falešná.

Aktivní boj klubu proti překupníkům

Opět jsme zaznamenali i případy, kdy lístky za násobně vyšší cenu, než jak je nakoupil v předprodeji, nabízel formou aukce majitel permanentní vstupenky. Po zjištění totožnosti tohoto prodejce jsme přistoupili k zablokování permanentní vstupenky na zbytek sezony a odebrání předkupního práva na permanentku na příští rok. Tento postup jsme připraveni zopakovat ve všech případech, kdy odhalíme, že permanentkáři prodávají lístky za vyšší cenu, než je koupili. Každopádně permanentkáři tvoří jen menšinu v celkové množině překupníků, kteří většinou nejsou našimi permanentkáři a nabízejí kompletně falešné lístky.

Odhalili jsme i případy, kdy došlo ke zneužití QR kódů z permanentky. Varujeme fanoušky, aby nikde veřejně nesdíleli QR kód a číslo permanentky, aby nedošlo k podobnému zneužití. Pokud máte podezření, že mohlo dojít k úniku dat, nechte si permanentku zablokovat a požádejte o vystavení duplikátu.

Jaké je klubové doporučení při nákupu vstupenek? Měli byste pamatovat na to, že jediným garantovaným prodejním kanálem vstupenek na Slavii je aplikace SLAVIA a web Ticketportalu . Pokud kupujete lístky na jiných serverech jako např. Viagogo nebo přímo od lidí, vystavujete se riziku, že si koupíte buď falešnou nebo mnohokrát prodanou vstupenku. Pokud zjistíte, že vás podvedl majitel permanentní vstupenky, bezodkladně nás informujte na emailu slavia@slavia.cz. Proti těmto držitelům permanentních vstupenek můžeme přijmout příslušná opatření. V každém případě však platí, že pokud jste byli při nákupu vstupenky podvedeni a vaše vstupenka se ukáže být neplatná, měli byste se obrátit na nejbližší policejní služebnu s oznámením o podezření na spáchání trestného činu. V této souvislosti lze jen doporučit, abyste pro potřeby šetření zachovali elektronickou komunikaci s osobou, od které jste vstupenky zakoupili. Jedině tak můžeme společným úsilím bojovat proti podvodným prodejům vstupenek.

Aktuálně

B-tým v neděli proti rezervě Bohemians

3. 5. 2024
Slávistický B-tým se v neděli utká ve 25. kole ČFL s rezervou Bohemians. Utkání je na programu od 10:15 v Uhříněvsi.

Totální podcast s Matúšem Juráčkem

3. 5. 2024
Má přezdívku „slávista“ a na hrudi vytetovaný klubový znak. Hrdě s ním vstupuje do klece ve tvaru oktagonu. Jak se z kluka s pověstí rváče stal profesionální sportovec? Poučení z chyb i unikátní vztah ke klubu a dění na tribunách. Právě příběh Matúše Juráčka přináší nový díl Totálního podcastu.

V sobotu 4. května proti Slovácku

3. 5. 2024
Fotbalistky Slavie se chystají na 3. kolo nadstavbové části sezony, kde mohou v případě vítězství zpečetit svůj 23. mistrovský titul. Duel se odehraje v sobotu 4. května od 15:00 na stadionu v Kunovicích.

Další články