Nedobytná tvrz Xaverov. B-tým po podzimu v čele ČFL | SK Slavia Praha
Více

Nedobytná tvrz Xaverov. B-tým po podzimu v čele ČFL

Slávistický B-tým zakončil sezonu ve vedení ČFL skupiny A. „Náš malý cíl byl splněn,“ říká pro klubový web hlavní trenér David Střihavka. Bez ztráty bodu na Xaverově a s nejlepší obranou soutěže. Tak si vedlo slávistické béčko na podzim.

Slávistický B-tým zakončil první polovinu sezony na prvním místě se ziskem pětatřiceti bodů. O to, kdo přezimuje na čele tabulky, se bojovalo až do posledního podzimního kola, ve kterém sešívaní porazili Hostouň 2:1.

„Máme za sebou půlsezonu, ve které jsme si náš mini cíl splnili, a teď máme dostatek prostoru na to, kluky posouvat a zlepšovat, protože jsou samozřejmě ještě v mladém věku a na jaře se vrátíme ještě silnější. V následujících týdnech budeme dále pokračovat v tréninku, máme na čem pracovat jak v taktických, tak technických dovednostech. Čekají nás nějaká přátelská utkání a pak si všichni dopřejeme trochu odpočinku přes Vánoce,“ říká hlavní trenér David Střihavka.

Slávisté vévodili statistikám, co se týče vítězných utkání na domácí i venkovní půdě. Z Xaverova vytvořili nedobytnou tvrz, jak říká v rozhovoru kapitán Eric Hunal, neboť zvítězili ve všech sedmi domácích utkáních. Ve venkovních zápasech mají sešívaní z osmi zápasů čtyři výhry, dvě remízy a dvě prohry.

Střelecké eso

Po podzimní části má B-tým ve svých řadách dva nejlepší střelce týmu. Shodně šest branek má na svém kontě Jan Trédl a Victor Boluwatife Ogungbayi. Zatímco Jan Trédl patřil na podzim k nejvytěžovanějším hráčům a naskočil do všech patnácti utkání, nigerijskému křídelníkovi stačilo na šest zásahů jen deset zápasů. V závěsu za oběma je Daniel Toula, který vstřelil o jednu branku méně.

Nejlepší obrana

Defenziva červenobílých patřila během podzimu k těm nejpevnějším. Sešívaní inkasovali patnáct gólů, což je nejméně z celé soutěže. Velkou měrou se o to zasloužila obrana, která do utkání nastupovala většinou neměnná v čele s kapitánem týmu Ericem Hunalem a zkušeným Michalem Švecem. Brankáři se v průběhu podzimu prostřídali, ovšem největší porci zápasů odchytal Jan Sirotník.

Nejvytěžovanější hráči

Jednoznačně nejvytíženějším hráčem podzimu je Jan Trédl, který nastoupil do všech utkání a jen dvakrát na patnáct minut uvolnil svou pozici spoluhráčům. Do všech utkání zasáhl také útočník Daniel Toula, ten ale častokrát i z lavičky. Nejvíce minut si pak na hřišti po Janu Trédlovi odpracoval kapitán Eric Hunal a středopolař David Planka.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články