Trojice mládežníků podepsala první profi smlouvy | SK Slavia Praha
Více

Trojice mládežníků podepsala první profi smlouvy

V průběhu podzimu podepsala trojice mládežníků své první profesionální. Samuel Pikolon, Jakub Dufek a František Herák tak stvrdili své působení ve Slavii. Gratulujeme!

Samuel Pikolon (5. 3. 2006, útočník)

Samuel začínal s fotbalem v šesti letech v klubu SK Slavoj Volyně v jihočeském kraji. V deseti letech pak přestoupil do Písku, ze kterého už pravidelně dojížděl na tréninky a přátelská utkání do Slavie. Do slavistické akademie pak naplno přestoupil v srpnu 2019. V roce 2020 vyhrál v kategorii U15 domácí turnaj Bican Cup. V lednu 2023 byl vyhlášen druhým nejlepším mladším dorostencem roku 2022. Mládežnický reprezentant aktuálně nastupuje pravidelně za kategorii U19, ale odbyl si už také svou premiéru v utkání B-týmu. Za nejstarší dorosteneckou kategorii nastřílel během podzimu devět gólů, když nastoupil do jedenácti zápasů. Jeden gól a jedno utkání si připsal také za kategorii U18.

Jakub Dufek (27. 2. 2006, záložník)

Jakub začínal s fotbalem v FK Junior Děčín, odkud následně v jedenácti letech zamířil do Teplic. Do mládežnické akademie SK Slavia Praha přišel ve třinácti letech. V sezoně 2021/2022 získal s kategorií U17 mistrovský titul v I. Celostátní dorostenecké lize. Dufek má na podzim odehráno za U19 třináct z patnácti možných utkání a dva zápasy s jedním gólem za kategorii U18. V aktuální sezoně nastoupil také za reprezentační výběr U18.

František Herák (3. 10. 2006, obránce)

František začínal s fotbalem v Horních Měcholupech, ze kterých zamířil v sedmi letech do pražské Bohemians. Z Bohemky už vedla jeho cesta do Slavie, kam přestoupil ve dvanácti letech. Herák nastupuje v aktuální sezoně za kategorii U19, v které naskočil do 13 utkání, k tomu přidal dalších sedm za kategorii U18. Mládežnický reprezentant si v letošní sezoně připsal také starty ze Česko U18.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články