Trojice mládežníků podepsala první profi smlouvy | SK Slavia Praha
Více

Trojice mládežníků podepsala první profi smlouvy

V průběhu podzimu podepsala trojice mládežníků své první profesionální. Samuel Pikolon, Jakub Dufek a František Herák tak stvrdili své působení ve Slavii. Gratulujeme!

Samuel Pikolon (5. 3. 2006, útočník)

Samuel začínal s fotbalem v šesti letech v klubu SK Slavoj Volyně v jihočeském kraji. V deseti letech pak přestoupil do Písku, ze kterého už pravidelně dojížděl na tréninky a přátelská utkání do Slavie. Do slavistické akademie pak naplno přestoupil v srpnu 2019. V roce 2020 vyhrál v kategorii U15 domácí turnaj Bican Cup. V lednu 2023 byl vyhlášen druhým nejlepším mladším dorostencem roku 2022. Mládežnický reprezentant aktuálně nastupuje pravidelně za kategorii U19, ale odbyl si už také svou premiéru v utkání B-týmu. Za nejstarší dorosteneckou kategorii nastřílel během podzimu devět gólů, když nastoupil do jedenácti zápasů. Jeden gól a jedno utkání si připsal také za kategorii U18.

Jakub Dufek (27. 2. 2006, záložník)

Jakub začínal s fotbalem v FK Junior Děčín, odkud následně v jedenácti letech zamířil do Teplic. Do mládežnické akademie SK Slavia Praha přišel ve třinácti letech. V sezoně 2021/2022 získal s kategorií U17 mistrovský titul v I. Celostátní dorostenecké lize. Dufek má na podzim odehráno za U19 třináct z patnácti možných utkání a dva zápasy s jedním gólem za kategorii U18. V aktuální sezoně nastoupil také za reprezentační výběr U18.

František Herák (3. 10. 2006, obránce)

František začínal s fotbalem v Horních Měcholupech, ze kterých zamířil v sedmi letech do pražské Bohemians. Z Bohemky už vedla jeho cesta do Slavie, kam přestoupil ve dvanácti letech. Herák nastupuje v aktuální sezoně za kategorii U19, v které naskočil do 13 utkání, k tomu přidal dalších sedm za kategorii U18. Mládežnický reprezentant si v letošní sezoně připsal také starty ze Česko U18.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články