Žáci porazili Rapid Vídeň 7:1, U12 přehrála Olomouc | SK Slavia Praha
Více

Žáci porazili Rapid Vídeň 7:1, U12 přehrála Olomouc

Starší žáci i za nepříznivého počasí porazili domácí Rapid Vídeň vysoko 7:1. Kluci z U12 přehráli Olomouc. Dorostenci ve druhém poločase otočili utkání se Slováckem a vyhráli 6:2. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U19

AS Monaco FC vs. SK Slavia Praha 3:2 (1:2)

Sestava: Tomas - Piták (63. Herák), Mervard, Boledovič, Holub (63. Palán) - Zamazal, Hájek (63. Hefner), Pech (63. Teterya) - Dufek, Pikolon (75. Bouchner), Jelínek (30. Lacko)

Góly: Dufek, Pikolon

Hodnocení trenéra Tomáše Heidenreicha: Do prvního utkání turnaje Al Abtal jsme vstoupili aktivně. Dobře jsme kombinovali a po hezkých akcích si vytvářeli brankové příležitosti. Ve 20. minutě po krásném slalomu domácí obranou se střelecky prosadil Dufek. V 25. minutě z čista jasna z rohového kopu domácí vyrovnali. S námi tato situace neotřásla, a i nadále jsme byli silní ve výstavbě a dostávali se do nebezpečných situací. Za předvedenou hru jsme byli odměněni vedoucí brankou, kterou si po střele Pikolona srazil do vlastní branky domácí obránce. Až do poločasu se hrál oboustranně zajímavý fotbal s mírnou převahou našeho týmu. Bohužel další dvě vyložené šance se nám nepodařilo proměnit a navýšit tak výsledek utkání. Ve druhé půli začal foukat do zad domácím silný vítr a to jim nalilo čerstvé síly. Hráči Monaca převzali iniciativu a začali přebírat otěže hry. V naší kombinaci se začali objevovat nepřesnosti a proti opravdu silnému větru bylo čím dál těžší se dostávat do pokutového území domácích. V 60. minutě se po individuální akci prosadil útočník Monaca a upravil skóre na 2:2. V dalším průběhu se oba týmy snažily strhnout vítězství na svoji stranu a po několika šancích v obou pokutových územích se podařilo vstřelit domácím v 84. minutě rozhodující branku. V zajímavé zahraniční konfrontaci jsme podali velmi dobrý výkon a byli domácím více než vyrovnaným soupeřem. O výsledku utkání rozhodla produktivita a dovednosti hráčů Monaca v zakončení. Oni své příležitosti proměnili, my bohužel ne. Za předvedené výkony zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří do utkání nastoupili.

WU18

Lokomotiva Brno vs. SK Slavia Praha 1:4

Sestava: Sobotková – Krejčová (61. Nitche), Eiseltová (61. Němečková), Zomberová, Bechyňová, Vojtěchová (90. Benešová), Benešová I. (78. Mašková), Bartošová (88. Cabalová), Blechová (81. Sedláčková), Černá, Hrbatá

Góly: 5. Benešová I., 50. Černá, 70. Bartošová, 73. Vojtěchová

Hodnocení trenérky Michaely Daněčkové: V posledním zápase nás čekalo Brno, které je vždy velmi dobře připravený tým především do defenzivy. Veděly jsme, že nás nečeká nic lehkého, což se ukázalo hned v prvním poločase. Soupeř nás velmi dobře bránil. I přesto jsme do zápasu vstoupily velmi dobře a už v 5. minutě vedly. Následně jsme neproměnily tři jasné šance a to nás stálo remízový poločas. V druhém poločase jsme se díky pokutovému kopu dostaly opět do vedení. Dále byl zápas v naší režii a zaslouženě jsme potvrdily naši převahu. Důrazem ve vápně se prosadila Bartošová a druhý gól z výstavby přidala Vojtěchová. Holky skvěle uzavřely první část sezóny, ale máme spoustu věcí, které musíme dopilovat a čeká nás ještě hodně práce.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Lahti 2:4 (1:0)

Sestava: Seidel – Kolísek, Hubička, Adam, Kumpan – Březina, Filippov, Korenc, Kolářík, Németh - Antič

Góly: Kolářík, Čížek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Výborné utkání se skvělým soupeřem, kterých bychom potřebovali odehrát co nejvíce. Navíc se jednalo o soupeře, který měl ve svém kádru i hráče ročníku 2006 z finské U19 a se starty ve finské lize mužů. Oproti nám byl soupeř silovější, urostlejší a rychlejší. Lahti hrálo převážně v organizovaném středním bloku, ze kterého vyráželi do brejků. My přesto neztráceli naši tvář. Byli jsme hodně herní, odvážní, hráči často chodili jeden na jednoho což jsme chtěli. Výsledkově jsme na to možná dojeli, někdy se hodila spíš kombinace, přesto hráč vzal situaci na sebe, přišli jsme o míč a soupeř prchal do brejku, ze kterých nás gólově trestal. Nabírání hráčů při standardních situacích a především zachytávání středních záložníků nebylo nejlepší.

U16

1. FC Slovácko vs. SK Slavia Praha 2:6 (2:1)

Sestava: Suda – Drašnar, Fuksa, Chaluš, Hájek – Tománek, Pastyřík, Frolík, Horváth – Shyshkevych, Magada

Góly: 2x Magada, 2x Brázda, Klepáč, Drašnar

Hodnocení trenéra Šimona Honetchlägera: Slušný start do zápasu znamenal naše vedení, kdy po střele Drašnara dorážel Magada. Poté jsme vypadli z role díky dvěma slepeným gólům domácích, kteří ožili a hrozili z brejků. My jsme nehráli dobře, chybělo nasazení, větší pohyb v útočné fázi a herní trpělivost. Do druhé půle jsme změnili nastavení v hlavě a ve všech aspektech, které nám v první půli nešly tak jsme se zvedli a šli jsme za vítězstvím.

U15

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha VIII U16 10:4

Sestava: Vávra – Baroš, Barčot, Hlavatý, Kratochvíl, Mašek, Páník, Svoboda, Kalfiřt, Vlášek, Fitko, Ilinčić, Kupera, Srb

Góly: 2x Fitko, 2x Hlavatý, 2x Srb, 2x Baroš, Ilinčič, Vlášek

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Utkání proti staršímu Meteoru bylo pro mě až překvapivě jednoznačné. Účel to splnilo v tom, že jsme viděli hráče ve spoustě ofenzivních akcích. Jinak nás ale soupeř příliš neprověřil. Čtyři obdržené góly jsme soupeři nabídli sami. Někdy už možná i z důvodu menší koncentrace.

SK Rapid Vídeň vs. SK Slavia Praha 1:7

Sestava: Suchý – Chadima, Barčot, Kuneš, Baroš – Kupera, Ilinčić – Filip, Belžík, Kozhushko - Hlavatý

Góly: 3x Kozhushko, Pěnkava, Ilinčić, Kupera, Filip

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Dnešní zápas se těžko podrobněji hodnotí, jelikož jsme hráli na přírodní trávě za silného sněžení. Čekal jsem, že si kluci hru na těžkém terénu vice zjednoduší, ale byl jsem až překvapený, jak dobře jsme kombinovali a pracovali s míčem. V první půli jsme byli hodně dominantní a soupeře prakticky nepustili z vlastní poloviny, což se odrazilo i na poločasovém skóre 4:1. Druhá půle už byla vyrovnanější. Oba týmy byly hodně nepřesné a hrálo se nahoru dolu.

U14

SK Rapid Vídeň vs. SK Slavia Praha 3:0

Sestava: Jeřábek – Vacek, Košťál D., Šafr, Novotný – Biriukov, Fingerhutt, Procházka – Šourek, Všetečka, Štěpánek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Nespokojenost s výsledkem, nikoliv ale s výkonem, který snesl přísné měřítko. Hrálo se na zasněžené úzké umělce a zápas byl tvrdý a soubojový. Oba týmy se snažily hrát konstruktivně, byť tomu stav plochy moc nenahrával. Pro nás asi jeden z nejtěžších zápasů v sezóně. My byli velice dobří v napadání rozehrávky, ve výstavbě a celkově v držení míče mezi vápny. Nedali jsme penaltu a po individuální akci trefili tyč. Až na tyto výjimky jsme si ale za celý zápas žádnou vážnou šanci nevytvořili. Rapid byl nebezpečnější, a i přes naši mírnou převahu si vypracoval více šancí. Zejména pak díky rychlému křídlu, kterému naši kluci zkrátka nestačili.

U13

FC Slovan Liberec vs. SK Slavia Praha 9:7

Góly: 2x Ševčenko, Šíma, Rakár, Vavrla, Vlasák, Rigoci

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Utkání, které jsme hráli v kombinované sestavě, bylo kvalitní z obou stran. Gólové momenty a šance byly k vidění jak od nás, tak od domácích. Liberec se snažil hrát ve vysokém počtu nahoře a presovat. My ve výstavbě v dnešním zápase nebyli tak kvalitní, trochu vázl pohyb zejména v prvním poločase. Postupně jsme se ale zlepšovali, a to zejména ve hře jeden na jednoho, kdy jsme si vytvářeli přečíslení středem i z křídel. Utkání jsme ztratili v posledních minutách.

U12

SK Slavia Praha vs. SK Sigma Olomouc 13:10

Góly: Valenta 4x, Dvořák 2x, Lžíčař 2x, Vrabec, Hošek, Botnari, Freimann, Chlumský

Hodnocení trenéra Aleše Derého: Zápas moc fotbalové kvality neukázal a to hlavně díky těžkému terénu. Kluci chtěli hrát náš fotbal, ale moc to nešlo. V první třetině jsme inkasovali čtyři góly jak přes kopírák. Od druhé části si na to kluci už dali pozor a někdy si i pomohli delším balonem. Do ofenzivy jsme měli i tak hezké akce a dnes pár gólů z poza vápna. Kluci si vyzkoušeli nekomfortní podmínky a zápas zvládli. Pochvala pro ně.

U11

Memoriál Evžena Hadamczika

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Górnik Zabrze 1:1
SK Slavia Praha – Udinese Calcio 6:1
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 2:2
SK Slavia Praha – MFK Vítkovice 9:0
SK Slavia Praha – MŠK Žilina 2:0
SK Slavia Praha – 1. SC Znojmo 4:1

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – Akademia BVB Łukasza Piszczka 7:1

Semifinále:
SK Slavia Praha – GKS Katowice 4:3

Finále:
SK Slavia Praha – Górnik Zabrze 2:4

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Turnaj jsme zahájili trochu nervózní remízou s Górnikem. Nespolupracovala nám dobře obrana s útokem a ze hry jsme vynechali střed hřiště. Od druhého zápasu se vzájemné prolínání hráčů posunulo a začali jsme si vytvářet hodně střeleckých příležitostí. Hráči nabrali sebevědomí, a i díky skvělému Javůrkovi v bráně jsme dokázali přehrávat soupeře. Třetí den jsme jednoznačně přehráli polskou BVB. V semifinále jsme narazili na skvělého protivníka z Katovic a podle nás to byl nejlepší zápas na turnaji. My jsme se rychle dostali do vedení 2:0 a nepouštěli soupeře do šancí. Pak přišla smrtící minuta a stav 2:3. Kluci ale skvěle zareagovali a zaslouženě zápas otočili. Před finále jsme z kluků cítili odhodlání vyhrát. Po slavnostním nástupu na nás ale dolehla atmosféra a od začátku jsme se báli hrát. Pohyb bez míče, rotace a nabídka všech hráčů, to vše se z naší hry vytratilo. Přesto jsme za stavu 2:2 nastřelili dvě tyče a měli i další šance na to zápas zlomit. Nakonec utkání rozhodl nešťastný gól z rohu. Odvezli jsme si tedy druhé místo a skvělý pocit z předvedené hry.

U11 + U10

SK Slavia Praha vs. FK Hodonín U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Těžký terén, který našim hráčům komplikoval výstavbu hry, ale i přesto jsme se stále snažili tvořit hru. Zápas měl vysoké tempo a k tomu přispěli i kluci z Hodonína. Na začátku zápasu jsme málo využívali velikost hřiště a volné prostory. Měli jsme spoustu situací jeden na jednoho a následného řešení. Také jsme hodně zakončovali, bohužel občas nám chyběl klid na správný dotek. Trošku nás trápilo pomalejší přepínání do defenzivy.

U10

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas na těžkém terénu, který hned kluky dostal do nekomfortu. Začátek zápasu jsme se spíše ještě koulovali, než hráli fotbal. Postupně jsme se dostávali do zápasu, kluci se snažili tvořit hru a chodit jeden na jednoho což bylo v dnešních podmínkách skoro nemožné. Vypínáme v pohybu hráčů bez míče, kterého je hrozně málo.

U9

Turnaj partnerských klubů U10

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Turnaj byl z hlediska přínosu pro naše kluky i jejich výkonů veskrze velmi pozitivní. Byli jsme velmi odvážní jeden na jednoho, měli dobré součinnosti a vždy měli herní převahu. Horší jsme byli ve hře bez balónu, zejména do ofenzivy a také hrozně málo stříleli. Soupeři zahušťovali prostor před brankou, těžili z fyzičnosti a bylo těžké se dostat do šance. Snažili jsme se vše dokombinovat do prázdné branky a dřív nebo později ztratili míč a soupeř šel do protiútoku. I tak naše defenziva a přepínání bylo dobré. Většinu gólů jsme dostali po individuálních chybách v rozehrávce nebo z půlky do prázdné branky.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články