Mohamed Ihattaren podepsal smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

Mohamed Ihattaren podepsal smlouvu se Slavií

Roční kontrakt s tříletou opcí podepsal se Slavií záložník Mohamed Ihattaren. Nizozemec přichází jako volný hráč.

Mohamed platil za velký talent nizozemského fotbalu, v mladém věku prokázal obrovské schopnosti. Bohužel s jeho vývojem a kariérou hodně zatřásla smrt jeho otce, který na něj měl obrovský vliv. Následovalo období, kdy šel fotbal zcela stranou. Slavia mu chce dát druhou šanci. Ihattaren na sobě pracuje a chce se vrátit do profesionálního fotbalu. Dnes má fungující rodinné zázemí a velkou motivaci uspět.

Ihattarenův kontrakt je postaven zejména na výkonnostní složce spojené s jeho nástupem do utkání A-týmu Slavie. V úvodu svého sešívaného angažmá se bude zatím připravovat individuálně.

Ihattaren se narodil v nizozemském Utrechtu. Čtrnáct dní před svými 17. narozeninami, 26. ledna 2019, debutoval za první tým PSV Eindhoven proti Groningenu. V sezoně 2019/20 zapsal v Eredivisie sedm gólů a devět asistencí. Branky střílel v nejvyšší nizozemské soutěži i v evropských pohárech.

Jednadvacetiletý technický středopolař upoutal výbornou levačkou. Hraje na křídle, nejčastěji pravém, nebo na postu špílmachra.

Po konci v PSV se pokoušel o restart kariéry v Juventusu, Sampdorii Janov a Ajaxu. Poslední Ihattarenův zápas spadá do července 2022, kdy se dvakrát trefil za Jong Ajax v přípravném duelu proti Paderbornu.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články