Mohamed Ihattaren podepsal smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

Mohamed Ihattaren podepsal smlouvu se Slavií

Roční kontrakt s tříletou opcí podepsal se Slavií záložník Mohamed Ihattaren. Nizozemec přichází jako volný hráč.

Mohamed platil za velký talent nizozemského fotbalu, v mladém věku prokázal obrovské schopnosti. Bohužel s jeho vývojem a kariérou hodně zatřásla smrt jeho otce, který na něj měl obrovský vliv. Následovalo období, kdy šel fotbal zcela stranou. Slavia mu chce dát druhou šanci. Ihattaren na sobě pracuje a chce se vrátit do profesionálního fotbalu. Dnes má fungující rodinné zázemí a velkou motivaci uspět.

Ihattarenův kontrakt je postaven zejména na výkonnostní složce spojené s jeho nástupem do utkání A-týmu Slavie. V úvodu svého sešívaného angažmá se bude zatím připravovat individuálně.

Ihattaren se narodil v nizozemském Utrechtu. Čtrnáct dní před svými 17. narozeninami, 26. ledna 2019, debutoval za první tým PSV Eindhoven proti Groningenu. V sezoně 2019/20 zapsal v Eredivisie sedm gólů a devět asistencí. Branky střílel v nejvyšší nizozemské soutěži i v evropských pohárech.

Jednadvacetiletý technický středopolař upoutal výbornou levačkou. Hraje na křídle, nejčastěji pravém, nebo na postu špílmachra.

Po konci v PSV se pokoušel o restart kariéry v Juventusu, Sampdorii Janov a Ajaxu. Poslední Ihattarenův zápas spadá do července 2022, kdy se dvakrát trefil za Jong Ajax v přípravném duelu proti Paderbornu.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články