Dorostenci přehráli Baník, žáci přivítali v Edenu Slovan Bratislava | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci přehráli Baník, žáci přivítali v Edenu Slovan Bratislava

Těžká utkání odehráli mladší dorostenci proti Baníku Ostrava a přehráli svého soupeře 3:2 a 3:1. Starší žáci hráli v mrazivých podmínkách proti Slovanu Bratislava. Tradičního mezinárodního Lech Cupu se zúčastnili i kluci z U12. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U19

SK Slavia Praha vs. Juventus FC 4:1 (4:0)

Sestava: Rezek – Boledovič, Hanzelka, Slončík, Holub – Dufek, Zamazal, Hájek, Pech – Belžík, Pikolon

Góly: 3x Pikolon, Belžík

U17

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 3:2 (0:1)

Sestava: Dostalík – Palivec, Hubička, Kovář, Korenc – Filippov, Naskos, Čížek – Kolísek, Kolářík, Belžík

Góly: Németh, Kovář, Hubička

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Skvělé utkání, za které jsme moc rádi. Baník jako vždy velice agresivní, soubojový, běžecky a takticky na výši. Nikdy nám utkání nedá zadarmo. Na některých našich hráčích byla vidět už únava po ohromně náročném podzimu. Z toho vyplývaly i technické nedostatky, srážela nás velká nepřesnost a nehráli jsme dobře. Přesto jsme to byli my, kdo byl na míči a hrál do plných. Baník dobře bránil a pak utíkal do brejků. Celkem brzy jsme prohrávali po nedůsledném bránění v okolí a v ně pokutového území. Dvakrát nás také podržel Dostalík. Jinak se hrálo spíš na soupeřově polovině a brankář Baníku vypadal neprůstřelně. I přes náš neuspokojivý výkon, jsme si ložené příležitosti vypracovávali. Po změně stran nám brzy soupeř utekl po rohovém kopu na rozdíl dvou branek. Pro mnohé to nemuselo s námi vypadat dobře, ale my se jen tak nevzdáváme. Dokázali jsme najít poslední zbytky sil po náročném podzimu a odehráli skvělých 40 minut, kdy jsme dokázali skóre otočit a předvést jeden z lepších výkonů. Od branky na 1:2 navíc kluci přidali do utkání nádherné emoce, takový život, energie a jiskra z nich dlouho nestříkala. To jim pomohlo k výkonu, který pak stál za otočením výsledku.

U16

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 3:1 (1:0)

Sestava: Suchý – Drašnar, Ferenc, Fuksa, Chaluš – Kubů, Horváth, Frolík, Palaščák – Brázda, Magada

Góly: 2x Magada, Frolík

Hodnocení trenéra Václava Laušmana: Do zápasu jsme vlastní špatnou rozehrávkou nevstoupili dobře a soupeř nás zatlačil. Nepříjemný pressing nám na kluzkém terénu dělal problémy. Útočníci nedokázali udržet míč a z toho pramenila územní převaha soupeře. Když jsme se však po deseti minutách srovnali začali jsme být více na míči a vytvořili jsme si i náznaky šancí a vstřelili pěknou branku. Do druhé půle jsme šli s tím, že musíme lépe využívat délku hřiště a podstupovat osobní souboje. Druhý poločas jsme začali skvěle když Magada parádně po zemi zvýšil na 2:0. Soupeř ale stále agresivně napadal a na naše kopačky se vkrádala nervozita. Několik šancí skvěle zachránil Suchý, ale i přes to se Baník dostal do kontaktu po rohovém kopu. Poté Ostrava vstřelila i vyrovnávací gól, který ale nemohl být uznán kvůli offsidu. V nastavení jsme se prosadili opět my a zápas rozhodli. Utkání od nás nemělo velkou technickou kvalitu, jakou bychom chtěli. Agresivní soupeř nám nevoněl, ale dokázali jsme se s tím vypořádat a nakonec zvítězit. Jen víc takových zápasů, kluky to posouvá po emoční a mentální stránce ohromně kupředu.

U15

SK Slavia Praha vs. ŠK Slovan Bratislava 6:0

Góly: 3x Srb, Ilinčić, Kozhushko, Svoboda

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Na zasněženém hřišti v obtížných podmínkách dnes kluci hráli velmi dobře. I přes silnou vrstvu sněhu jsme se snažili o výstavbu a dodržovali jsme herní principy a tvář, kterou po týmu chceme. V poli opticky spíše vyrovnaná hra, ovšem ve vápně jsme v důležitých momentech ukázali větší kvalitu a zaslouženě tak vyhráli výrazným rozdílem.

U14

SK Slavia Praha vs. ŠK Slovan Bratislava 3:3

Sestava: Fukna – Biriukov, Košťál D., Šafr, Vacek – Luksík, Štěpánek, Hurych – Šourek, Všetečka, Novotný

Góly: Novotný, Šafr, Luksík

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Zápas měl jinou, zimní atmosféru a vlastně to bylo příjemné zpestření. Všude sníh, spousta skluzů, zmrzlých diváků, nešikovných faulů a chyb, které by se asi za normálních okolností nestaly. Co mě těší je, že často otáčíme a srovnáváme zápasy, ve kterých prohráváme. Tým má velkou vnitřní sílu a neklesá na mysli, když se zrovna nedaří.

U13

FC Zbrojovka Brno vs. SK Slavia Praha 9:11

Góly: 3x Šíma, 2x Vavrla, 2x Kléma, Rakár, Odei, Střihavka, Suchý

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Za zimních podmínek to dnes spíše patřilo do jiných sportů. Vyzkoušeli jsme si formát 8+1 na velké branky a pak i 11 na 11. Hodnotit toto utkání nelze, ale bylo fajn si vyzkoušet také nekomfortní podmínky.

U12

Lech Cup

Sestava: Vohralík – Valenta, Paur, Freimann, Lžíčař, Botnari, Dvořák, Ficl, Kočina, Vrabec

Celkové umístění:
8. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Pro nás i pro kluky to bylo nastavené zrcadlo. Nezvládli jsme turnaj hlavně v hlavě. Když jsme prohráli, tak s výjimkou zápasu s Interem, to bylo větším rozdílem. Někteří hráči to v hlavě zabalili. Působili jsme tak, že pokud prohráváme o 2-3 góly, tak je pro nás konec.

U10

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha

Hodnocení trenéra Jakuba Grohmana: Za velmi nepříznivého počasí pro fotbal jsme sehráli zápas s Tempem. Bohužel již tradičně jsme do zápasu nevstoupili dobře a deset minut nám trvalo, než jsme se do utkání dostali. Zbytek zápasu jsme dobývali soupeřovu bránu a zkoušeli si prvky především postupného útoku.

U9

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: V první čtvrtině jsme měli špatný pohyb bez míče, malou odvahu hrát jeden na jednoho. Se zápasem jsme se teprve seznamovali. Poté jsme všechno zlepšili. Ještě před polovinou zápasu jsme převzali iniciativu. My jsme chtěli hrát, dokázali předskakovat soupeře a v podstatě nepůjčili soupeři míč. Měli jsme ale špatné řešení v zakončení. Měli jsme také velmi dobrou výstavbu od brankáře. Objevily se i super součinnost dvou až tří hráčů. Zápasem už jsme se bavili. Kdo zrovna střídal žil zápasem, oslavoval každou kličku proti protihráči. V poslední čtvrtině jsme na začátku dali rychlé tři góly. Pak jsme všichni lehce polevili v koncentraci hlavně do defenzivy. I přes to jsme soupeře přehrávali. Krásné akce a útočné dovednosti na vysoké úrovni. Všichni hráči podali nadstandardní výkon.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články