Novým majitelem Slavie je Pavel Tykač | SK Slavia Praha
Více

Novým majitelem Slavie je Pavel Tykač

SK Slavia Praha a stadion Eden mění majitele. Společnost CITIC Europe Holdings prodala svůj akciový podíl českému investorovi, podnikateli a celoživotnímu slávistovi Pavlu Tykačovi.

Tři mistrovské tituly, tři vítězství v českém poháru, tři čtvrtfinále prestižních evropských soutěží a bezpočet pozitivních emocí na hřišti i mimo něj pro všechny sešívané příznivce. Takový je výsledek více než pěti let působení CITIC Europe Holdings jako majoritního akcionáře našeho klubu.

„Máme za sebou bezesporu nejúspěšnější období novodobé slávistické historie. Stali jsme se lídrem pozitivních změn v českém fotbale a silné jméno máme díky našim aktivitám i po celé Evropě. Navíc jsme dnes ziskovým klubem na vrcholu sportovní i finanční výkonnosti. Pavel Tykač je zkušený český podnikatel, investor a celoživotní fanoušek Slavie s velkou rodinnou tradicí v sešívaném dresu. Všichni věříme, že jeho vstup do klubu bude pro další rozvoj Slavie velkým přínosem. Pavla vítáme a moc se těšíme na vzájemnou spolupráci,“ okomentoval příchod nového majitele Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

„Patřím mezi věrné slávistické fanoušky, stejně jako mezi ně patřil už můj táta i děda. Moci se podílet na dalším rozvoji Slavie je pro mě velkou ctí. Doufám, že v mé práci budou jednou pokračovat i moje děti. Slavia je pro mě symbolem odvahy, píle a vytrvalosti, což jsou vlastnosti, na které sázím. I proto jde spíš o závazek než o investici. Děkuji i prodávajícímu, který dokázal klub opět pozvednout na top českou i evropskou úroveň. Když se však naskytla příležitost do Slavie vstoupit, neváhal jsem,“ dodal Pavel Tykač, nový majitel SK Slavia Praha.

Dokončení transakce podléhá schválení regulatorních orgánů v České republice a Čínské lidové republice a očekává se na konci února příštího roku.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články