Výjimečný rok 2023 pro ženy Slavie. Double i Liga mistryň | SK Slavia Praha
Více

Výjimečný rok 2023 pro ženy Slavie. Double i Liga mistryň

Fotbalistky Slavie oslavily dvaadvacátý mistrovský titul, získaly double a zároveň výrazně přispěly k prestiži Slavie i celého českého ženského fotbalu na mezinárodní scéně. Výjimečný rok, za který patří hráčkám i realizačnímu týmu velké díky!

Dvaadvacátý mistrovský titul

Rok 2023 patřil k jedním z nejzářivějších okamžiků v historii slávistických fotbalistek. Domácí soutěž 1. ligy žen dopadla pro fotbalistky Slavie pod taktovkou trenéra Karla Pitáka výjimečně. Během dvaceti utkání dokázaly soupeřkám nastřílet ohromujících 90 branek a obhájit ligový titul, když je dělilo 13 bodů od nejbližšího pronásledovatele, pražské Sparty. Vrchol sezony přišel na závěr, Spartu dokázaly porazit v Epet aréně i na domácím stadionu v Edenu, kde poprvé v historii klubu oslavily před zraky slávistických fanoušků svůj dvaadvacátý mistrovský titul. Marjolen Nekesa se navíc stala nejlepší ligovou střelkyní, když nastřílela čtrnáct branek.

Vítězky poháru FAČR

Během vynikající ligové sezony dokázaly porazit týmy z Českých Budějovic, Baníku Ostrava a Viktorie Plzeň a dostat se do finále poháru FAČR, kde v napínavém penaltovém rozstřelu na stadionu ve Vlašimi porazily Spartu a už popáté získaly pohár pro vítězky FAČR. Vítězstvím tak dosáhly na double a nad hlavu zvedly obě nejprestižnější trofeje v českém ženském fotbale.

Základní skupina Ligy mistryň

Podruhé v řadě si zajistily jako jediný český zástupce účast v základní skupině Ligy mistryň a zakončily tak svoji úspěšnou sezonu. Domácí zápasy, ve kterých čelí evropské konkurenci, se hrají na stadionu v Edenu za podpory tisícovky slávistických fanoušků a úžasné atmosféry. Úspěchy slávistek jim přinesly uznání i v digitálním světě, když byly zařazeny do nově vydané fotbalové hry EA FC, díky čemuž se staly jediným ženským týmem z České republiky v této hře.

„Rok 2023 byl z našeho pohledu velmi úspěšný. Zvládli jsme domácí ligovou soutěž i obhajobu double, kdy se nám podařilo otočit nepříznivý stav finálového zápasu proti Spartě a vyhrát po penaltovém rozstřelu. Splnili jsme i další cíl, kterým byl postup do základní skupiny Ligy mistryň. Věřím, že v lednu navážeme na dobrou formu z minulého roku a podaří se nám připsat vytouženou výhru ve skupině této soutěže,“ zhodnotila úspěšný rok žen kapitánka Diana Bartovičová.

Slávisti, velice si vážíme vaší přízně a podpory, kterou jste nám prokázali během celého roku 2023. S nadějí a optimismem se díváme do nového roku a přejeme vám v něm mnoho štěstí, zdraví a radosti. Držme společně palce ženskému fotbalu a červenobílým barvám, aby nás i nadále zdobily úspěchy v příštích letech.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články