Program žen na startu nového roku | SK Slavia Praha
Více

Program žen na startu nového roku

Slávistky se sešly k prvnímu tréninku v novém roce po dvou týdenní přestávce v neděli 7. ledna. Před svěřenkyněmi Karla Pitáka stojí výzva v podobě tří zápasů v Lize mistryň na které se budou připravovat v domácím prostředí. Začátek jarní části sezony je naplánován na první březnový víkend.

Hráčky Slavie se sešly poprvé po novoroční pauze v neděli 7. února v Horních Měcholupech, aby zahájily přípravu na zbytek skupiny Ligy mistryň a připravily se na jarní část sezony. Před jejich odloženým duelem v Lize mistryň 18. ledna proti rakouskému St. Pöltenu, který se odehraje v Mladé Boleslavi, je čeká intenzivní přípravný blok v domácím prostředí, který potrvá téměř dva týdny. Následovat bude zápas 25. ledna s norským Brannem a 31. ledna pak slávistky zamíří do Francie na hřiště Lyonu, kde je čeká závěrečné střetnutí skupinové části.„Přípravný zápas nechystáme, o víkendu si asi dáme modelové utkání mezi sebou, máme na to dostatek hráček a věřím, že na ten zápas s Pöltenem budeme dobře nachystaní,“ říká trenér Karel Piták, který byl za minulý rok oceněn Trenérem ženského fotbalu. Pohyby v kádru zřejmě nenastanou. „Musím říct, že nic nechystáme. Maximálně jedna hráčka je ve hře, ale kádr zůstane stejný,“ dodal.

Po zakončení skupiny je naplánován tréninkový blok až do března, kde je čeká na úvod jarní části 9. března venkovní zápas na hřišti Liberce, o týden později 16. března je na programu první jarní domácí derby žen se Spartou. Na konci února si budou hráčky plnit i reprezentační povinnosti na srazu reprezentačního A-týmu žen a reprezentace do 19 let.

„Volno bylo krátké, ale já jsem si ho užila v kruhu rodiny, stihla jsem si dostatečně odpočinout a nabrat síly na další náročnou část, která nás čeká. Už se těším zpět za týmem, až se společně budeme připravovat na tři závěrečné skupinové zápasy Ligy mistryň, příprava nebude dlouhá, protože nás čeká z kraje ledna odložený zápas proti St.Pöltenu. V zápase budeme chtít doma uspět, takže moje veškeré myšlenky už směřují na tento zápas na který doufám, že se dobře připravíme a uspějeme, “ říká po vstupu do nového roku Karolína Křivská.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články