Do Slavie přichází El Hadji Malick Diouf | SK Slavia Praha
Více

Do Slavie přichází El Hadji Malick Diouf

Novou posilou Slavie je čerstvě devatenáctiletý obránce El Hadji Malick Diouf. Talentovaný Senegalec, který přichází z norského Tromsö IL, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2028.

„Jsme rádi, že se nám povedlo přivést dalšího kvalitního hráče z norské ligy. El Hadji Diouf udělal během svého ročního působení v Tromsö velký pokrok. Věřím, že může být pro Slavii velkou posilou a udělat další zajímavý výkonnostní růst. Chtěl bych také poděkovat klubu, hráčovi i agentovi za korektní jednání,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Mám velkou radost, že jsem tady. Jsem šťastný, že přicházím do tak velkého týmu, jako je Slavia Praha. Vím, že tu hrál můj krajan Abdallah Sima, mluvil jsem s ním a na působení ve Slavii má jen ty nejlepší vzpomínky. Už se těším, až si tu zahraji,“ nemůže se dočkat nový obránce červenobílých.

Diouf je pátou posilou Slavie z norské Eliteserien za poslední rok. Připojí se tak k Igohu Ogbuovi (Lilleström), Christosi Zafeirisovi (Haugesund), Sheriffu Sinyanovi (Molde) a Conradu Wallemovi (Odds BK).

183 centimetrů vysoký krajní obránce, který nastupuje nejčastěji na pozici levého wingbeka, prožil v Tromsö zdařilý podzim. Během patnácti utkání třikrát skóroval, na jeden gól nahrál, z pozice člena základní sestavy předváděl nadstandardní výkony. Svému klubu pomohl ke konečné třetí příčce v tabulce, norská liga se hraje systémem jaro-podzim, Tromsö mělo se 33 inkasovanými góly za 30 duelů nejlepší obranu v soutěži, a účasti v kvalifikaci o Konferenční ligu.

Diouf je levonohý obránce, výborný hlavičkář, zdobí ho dynamické náběhy a velký fyzický fond. Typologií připomíná Davida Juráska, který v létě zamířil do Benfiky Lisabon.

V prosinci devatenáctiletý bek je odchovancem senegalské akademie Mawadeho Wadeho, s legendárním senegalským reprezentantem El Hadjim Dioufem, který působil i v Liverpoolu, Boltonu či Blackburnu, není v žádné příbuzenské přízni.

V Tromsö Diouf působil od února 2023, za první tým debutoval 12. března v osmifinále norského poháru proti Startu.

Aktuálně

Třetí derby remíza? Problém a důvod, proč ztrácíme

11. 5. 2024
Tomáš Holeš přišel zodpovědět dotazy novinářů po bezbrankovém 311. derby na Letné. „Jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí,“ mrzelo reprezentačního obránce.

O výkonu brankářů, Zimovi i stále čtyřbodové ztrátě

11. 5. 2024
Jindřich Trpišovský s novináři rozebral 311. derby, ve kterém branka nepadla. Hlavní trenér hovořil o výkonech obou brankářů, dlouhé hře v početní výhodě, která ale gól nepřinesla, i vyhlídkách pro zbývající tři kola nadstavby.

Čisté konto? Radši bych tři body. Gól byl blízko i daleko

11. 5. 2024
Jindřich Staněk se v 311. derby blýskl několika skvělými zákroky a ani ve druhém zápase na Letné v dresu Slavie neinkasoval. Po nerozhodném utkání však radost neměl, ztráta na čelo zůstala čtyřbodová a gólový účet prázdný.

Další články