Do akademie přichází šestnáctiletý Dávid Kalanin | SK Slavia Praha
Více

Do akademie přichází šestnáctiletý Dávid Kalanin

Do mládežnické akademie přichází šestnáctiletý slovenský brankář a reprezentant Dávid Kalanin. Nastupovat bude v akademii za kategorii U17.

Ze slovenských Košic přichází do Slavie šestnáctiletý brankář Dávid Kalanin. Dávid je 194 centimetrů vysoký slovenský reprezentant narozený 17. května 2007.

„Dávida jsme dlouhodobě sledovali. Naše skauty zaujal mimo jiné i v reprezentačním zápase. Na podzim u nás absolvoval stáž, kde potvrdil svou kvalitu v trénincích i před zraky trenérů brankářů A-týmu,“ říká k příchodu mladého brankáře manažer akademie Petr Hurych.

„Je to pro mě nová životní výzva, na kterou se velmi těším. Těším se, že mi Slavia pomůže rozvíjet se nejen po sportovní, ale i po mentální stránce,“ říká po přestupu Dávid Kalanin.

„Slavia se řadí mezi evropské špičkové kluby, proto jsem rád, že mohu být nyní její součástí. Už dříve jsem Slavii sledoval a patřila mezi mé oblíbené top týmy. Určitě chci pomoct spoluhráčům k co nejlepšímu umístění v lize. Mou motivací do budoucna je určitě jednou nastoupit za A-tým a zahrát si před plným stadionem v Edenu pražské derby,“ dodává Kalanin o své motivaci a cílech do budoucna.

Kalanin přichází do kategorie U17 a už v sobotu bude připraven zasáhnout do přípravného utkání proti Hradci Králové.

Dávide vítej ve Slavii, a ať se ti v dresu s hvězdou na srdci daří!

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články