Lucie Bendová prodloužila smlouvu | SK Slavia Praha
Více

Lucie Bendová prodloužila smlouvu

Defenzivní obránkyně Slavie Lucie Bendová prodloužila se Slavií kontrakt do 30. června 2026. V rozhovoru se podělila o své dojmy z podpisu nové smlouvy a rozpovídala se o zranění, které jí pozastavilo kariéru v minulé sezoně.

Fotbalová cesta Lucie Bendové začala ve Velkém Meziříčí, kdy ji rodiče přivedli na první fotbalový trénink. V osmi letech přestoupila do Slavie, kde střídavě nastupovala za kluky i holky. Postupně prošla mládežnickými kategoriemi až k dorostenkám, odkud se probojovala do ženského A-týmu, kde si vybudovala stálé místo. Mladá a talentovaná obránkyně je považována za jednu z nejnadějnějších defenzivních hráček své generace, svoji první profesionální smlouvu podepsala už v sedmnácti letech. V dresu Slavie prokázala své mimořádné schopnosti a klub si její služby zajistil až do roku 2026.

Ve slávistickém dresu stihla nastoupit do sedmi zápasu Ligy mistryň, odehrála přes 500 ligových minut a dvakrát zvedla nad hlavu pohár pro mistryně ligy a vítězky poháru FAČR. Její vynikající výkony nezůstaly bez povšimnutí – v roce 2022 byla oceněna cenou Talent roku. Zazářila také na mistrovství Evropy do 19 let v Belgii, kdy byla nejmladší hráčkou na soupisce, v současnosti se v reprezentačním výběru pyšní kapitánskou páskou.

„Jsem ráda, že jsem mohla ve Slavii prodloužit smlouvu, budu se to snažit splatit výkony na hřišti. Máme teďka skvělý tým a doufám, že obhájíme titul i double,“ říká po podpisu mladá obránkyně Slavie.

Ať se ti v těch nejkrásnějších barvách daří i nadále, Lucko!

Aktuálně

Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa

30. 4. 2024
První místo v tabulce a osmé vítězství v řadě pro mladší dorostence. Žáci U12 vyrazili na prodloužený víkend do německého Stuttgartu. Přípravky se představily na mezinárodních turnajích. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Další články