Proti St. Pöltenu chceme uspět, uděláme maximum | SK Slavia Praha
Více

Proti St. Pöltenu chceme uspět, uděláme maximum

Fotbalistky Slavie čeká ve čtvrtek od 18:45 čtvrté utkání Ligy mistryň proti rakouskému St. Pöltenu. Na tiskové konferenci promluvil trenér Karel Piták a útočnice Tereza Szewieczková, která se vrací po zranění.

Slávistky čeká po roce domácí utkání s rakouským St. Pöltenem, a to na stejném stadionu v Lokotrans Areně v Mladé Boleslavi, kde poslední vzájemné domácí střetnutí skončilo těsnou porážkou 0:1, kdy se rakouský tým prosadil v nastaveném čase. „Na zápas mám smolné vzpomínky, když to vezmu z osobní stránky, vážně jsem se zranila, to bych nechtěla, aby se opakovalo, navíc jsme dostaly branku v nastavení, což ty vzpomínky ještě zčerňuje. O to máme větší motivaci nastoupit do zápasu a porážku jim vrátit,“ říká Tereza Szewieczková.

„V zápase bylo několik neproměněných vyložených šancí, myslím, že to je něco, s čím se potýkáme i teď, že jsme málo produktivní, což chceme určitě zlomit a jdeme do toho s jednoznačným cílem dát jeden, ne-li více branek, abysme vyhrály. Cesta je dlouhodobá, pracujeme na tom v tréninku, kde se o to soustavně snažíme. Možná nám chybí moment překvapení, větší zachování klidu v koncovce nebo tam třeba bezhlavě vlítnout a branku tam dotlačit. Do zápasu jdeme s úctou a respektem k soupeři, ale myslím, že tři body jsme schopné získat a uspět,“ říká slávistická útočnice.

Tereza Szewieczková se vrací k týmu po skoro osmi měsících nucené pauzy. „V posledním domácím zápase právě se St. Pöltenem jsem si zlomila čéšku v koleni, potom mě na několik měsíců zastavilo onemocnění, po třičtvrtě roce mám neuvěřitelnou chuť se na hřiště vrátit a ukázat, že jsem zpátky.“

„Šance si dokážeme vytvořit, bohužel nám chybí produktivita, někdy i větší klid v koncovce ty situace můžeme vyřešit lépe a to nám chybí. Snažíme se na tom pracovat na tréninku i hráčky střelbou individuálně po tréninku, abychom to zlomily. Věřím, že takovou smůlu už mít nemůžeme, pokud zopakujeme dobrý výkon z prvního zápasu se St. Pöltenem, branky přijdou,“ věří před zápasem trenér Karel Piták.

„Tým soupeře je stejný jako v minulém roce, mají velkou kvalitu, musíme tedy k zápasu velmi dobře přistoupit. To, že se nehraje v Edenu, nás samozřejmě mrzí, ale jsou věci, které neovlivníme. Můžeme ovlivnit to, co se bude dít na hřišti, tam my necháme maximum,“ slibuje trenér žen.

Aktuálně

B-tým porazil Motorlet Praha 3:0

28. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli 28. dubna sehrál 24. kolo ČFL. Na Xaverově vyzvali slávisté Motorlet. Sešívaní zvítězili 3:0, góly vstřelil David Pech, Elmedin Rama a Victor Boluwatife Ogungbyi.

ONLINE: Od 15:00 v Hradci Králové

28. 4. 2024
Slávisté nastoupí na půdě Votroků v posledním kole základní části ligy. Do sestavy se vrací Ivan Schranz. Jaké další změny provedl Jindřich Trpišovský?

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

Další články