O postup se musíme porvat | SK Slavia Praha
Více

O postup se musíme porvat

Fotbalistky Slavie se připravují na poslední domácí utkání ve skupině Ligy mistryň. Ve čtvrtek 25. ledna nastoupí v Lokotrans Areně od 18:45 proti norskému Brannu. Na předzápasové tiskové konferenci promluvila kapitánka týmu Diana Bartovičová a trenér žen Karel Piták.

„Zápas se St. Pöltenem jsme si rozebrali, ukázali chyby a řekli si co by tam mohlo být lepší, z čeho nás soupeř mohl potrestat, pak už jsme se soustředili pouze na utkání s Brannem. Brann je jiný typ soupeře, rozestavením i herním stylem, čekáme úplně jiný zápas než před týdnem. Úroveň norského týmu je vyšší než je v naší lize, je to silový tým na který je potřeba se dobře připravit. Jsme rádi, že jsme konečně vstřelili branku a to prokletí zlomili, podali jsme týmový výkon a konečně nás to odměnilo,“ říká před zápasem kapitánka týmu Diana Bartovičová.

„Výšková převaha Brannu je jeho největší silou, v týmu mají pět šest hráček vyšších než je naše nejvyšší hráčka jako je Bartovičová, nebo třeba MCLaughlin. Centry, které bude posílat Brann do vápna se budeme muset snažit ubránit, snažit se dělat co nejméně standardních situací ze kterých jsou nebezpečné, dokázaly takhle vyrovnat i se silným Lyonem poslední zápas co hrály, takže víme, že v tom mají obrovskou sílu. Brann je kombinačně velmi silný soupeř a nechceme propadnout ve středu pole jako se nám stalo v zápase u nich, chceme být kompaktnější do defenzivy. Víme, že nám remíza nestačí, pokud se chceme rvát ještě o postup musíme vyhrát. Nebudeme mít tolik šancí, jako jsme měli proti St. Pötlenu, musíme se na to soustředit, zachovat chladnější hlavu a být produktivnější. Vítězství ve skupině Ligy mistryň jsme ještě nezažili, po takovém zápase se regenerovalo velmi dobře, jsme rádi, že jsme se toho konečně dočkali. S jídlem roste chuť, takže to chceme zopakovat,“ slibuje trenér Karel Piták.

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Další články