Eden se proměnil v akademii zdraví pro seniory | SK Slavia Praha
Více

Eden se proměnil v akademii zdraví pro seniory

V rámci lednových CSR aktivit zaměřených na problematiku duševního zdraví věnovala Slavia celý den také seniorům. V prostorách Fortuna Areny si mohli nejstarší vyzkoušet nevšední pohybové aktivity a poslechnout přednášku o zdravém životním stylu.

Den pro zdraví nezaručuje účastníkům, že všichni odejdou zdraví a omlazení, ale dokazuje, že vlastní aktivní zapojení opravdu vede k pocitům lepšího fyzického i psychického zdraví a spokojenějšího života“, říká MUDr. Robert Hoffmann, odborný garant projektu Senior fitnes, s nímž Slavia spolupracuje ve snaze nabídnout seniorům atraktivní sportovní aktivity. Cílem je udržet a prodloužit mobilitu seniorů a pomoci jim předcházet dalším onemocněním. Aktivní pohyb a pobyt v kolektivu. Kombinace, která pomáhá také k dobré psychické kondici.

Jsme moc rádi, že můžeme postupně prohlubovat spolupráci se spolkem Senior fitnes. Na jaře se na Slavii chystáme uskutečnit další akci, kde chceme umožnit seniorům z celé České republiky vyzkoušet si i další sportovní aktivity, včetně walking footballu“, dodává Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Ve společnosti bývalého hráče Slavie Ivo Lubase, si více než dvě desítky seniorů v Edenu vyzkoušely speciální cvičení na židlích a také Nordic walking – chůzi s hůlkami. Série cviků byla navržena ke zlepšení pohyblivosti kloubů, udržování svalové hmoty a také řádného protažení. Důležitou součástí cvičení byla i práce s dechem. „Dušnost trápí velké množství seniorů a omezuje je v pohybu. Proto je třeba věnovat pozornost dýchacím cvičením a provádět je v dobré kombinaci s ostatními typy cviků“, vysvětluje cvičitelka Iva Hoffmannová.

Projekt Senior fitnes rozšířil své aktivity také do oblasti vzdělávání. MUDr. Hoffmann v rámci celodenní akce vedl mimo jiné i odbornou přednášku „Jak být aktivně zdravý“, kde posluchačům představil stěžejní oblasti a aktuální doporučení Světové zdravotnické organizace ohledně zdravého způsobu života – důležitost fyzické aktivity i odpočinku a správné diety.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články