Na závěr skupiny UWCL proti Lyonu | SK Slavia Praha
Více

Na závěr skupiny UWCL proti Lyonu

Slávistky se vydávají na poslední výpravu skupinové fáze Ligy mistryň, kde je čeká souboj s francouzským Lyonem. Zápas se odehraje na půdě suverénního lídra skupiny ve středu 31. ledna od 18:45, přímý přenos nabídne stanice DAZN.

V rámci šestého a zároveň posledního kola skupinové fáze Ligy mistryň se naše fotbalistky postaví proti francouzskému Lyonu, který doposud nenašel přemožitele a drží se na čele tabulky bez jediné porážky. V průběhu pěti zápasů dokázal vstřelit soupeřkám celkem dvacet tři branek. Nejlepšími střelkyněmi týmu jsou norka Hegerberg a francouzka Diany, které zaznamenaly po pěti gólech.

Slávistky jsou momentálně na třetím místě tabulky, z pěti zápasů mají čtyři body po remíze a domácí výhře s rakouským St. Poltenem, naší jedinou střelkyní je Michaela Khýrová. I když už slávistky nemají možnost postoupit, tento zápas je příležitostí zakončit skupinovou fázi ziskem dalších bodů. Sešívané fotbalistky to na stadionu v Lyonu velmi dobře znají, s fotbalovým gigantem se tam utkaly již v roce 2015 během čtvrtfinálového klání, kde jim dokázaly vstřelit branku.

„Zápas s Lyonem bude především o defenzivě. Musíme být kompaktní, nedělat velké mezery a snažit se to Lyonu co nejvíc znepříjemnit. Po zisku balonu musíme být odvážné směrem dopředu. Věřím, že i my si nějakou střeleckou příležitost vytvoříme. Lyon patří k nejlepším týmům na světě, bylo by skvělé jim dokázat vstřelit branku,“ říká před zápasem kapitánka týmu Diana Bartovičová.

Utkání se hraje ve středu 31. ledna od 18:45, sledovat ho můžete na stránkách www.dazn.com.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články