Na závěr skupiny UWCL proti Lyonu | SK Slavia Praha
Více

Na závěr skupiny UWCL proti Lyonu

Slávistky se vydávají na poslední výpravu skupinové fáze Ligy mistryň, kde je čeká souboj s francouzským Lyonem. Zápas se odehraje na půdě suverénního lídra skupiny ve středu 31. ledna od 18:45, přímý přenos nabídne stanice DAZN.

V rámci šestého a zároveň posledního kola skupinové fáze Ligy mistryň se naše fotbalistky postaví proti francouzskému Lyonu, který doposud nenašel přemožitele a drží se na čele tabulky bez jediné porážky. V průběhu pěti zápasů dokázal vstřelit soupeřkám celkem dvacet tři branek. Nejlepšími střelkyněmi týmu jsou norka Hegerberg a francouzka Diany, které zaznamenaly po pěti gólech.

Slávistky jsou momentálně na třetím místě tabulky, z pěti zápasů mají čtyři body po remíze a domácí výhře s rakouským St. Poltenem, naší jedinou střelkyní je Michaela Khýrová. I když už slávistky nemají možnost postoupit, tento zápas je příležitostí zakončit skupinovou fázi ziskem dalších bodů. Sešívané fotbalistky to na stadionu v Lyonu velmi dobře znají, s fotbalovým gigantem se tam utkaly již v roce 2015 během čtvrtfinálového klání, kde jim dokázaly vstřelit branku.

„Zápas s Lyonem bude především o defenzivě. Musíme být kompaktní, nedělat velké mezery a snažit se to Lyonu co nejvíc znepříjemnit. Po zisku balonu musíme být odvážné směrem dopředu. Věřím, že i my si nějakou střeleckou příležitost vytvoříme. Lyon patří k nejlepším týmům na světě, bylo by skvělé jim dokázat vstřelit branku,“ říká před zápasem kapitánka týmu Diana Bartovičová.

Utkání se hraje ve středu 31. ledna od 18:45, sledovat ho můžete na stránkách www.dazn.com.

Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články