Kateřina Svitková se vrací do Slavie | SK Slavia Praha
Více

Kateřina Svitková se vrací do Slavie

Čtyřnásobná vítězka ankety Fotbalistka roku a držitelka čtyř mistrovských titulů, včetně jednoho anglického, Kateřina Svitková, se po čtyřleté pauze vrací do Slavie. Sedmadvacetiletá fotbalová reprezentantka bude hostovat ve Slavii z anglické Chelsea do konce jarní sezony.

Kateřina Svitková se připojila k týmu Slavie v roce 2013, po přestupu z Plzně, kde byla vyhlášena Talentem roku. Během svého působení v pražském klubu se jí podařilo získat čtyři mistrovské tituly, dvakrát český pohár a třikrát ovládla pořadí nejlepších střelkyň ligy. Za Slavii nastoupila k 177 zápasům, během kterých dokázala vstřelit úctyhodných 188 gólů. V roce 2018 byla Svitková zvolena osobností ligy, ale také se zapsala do povědomí fotbalového světa po boku velikánů jako jsou Messi a Ronaldo, když ve čtvrtfinále Ligy mistryň proti Bayernu Mnichov na stadionu v Edenu před téměř sedmitisícovým publikem vstřelila nezapomenutelnou branku, která byla označena za jeden z nejkrásnějších gólů sezony UEFA. Její neobyčejný talent a značný přínos fotbalu byly uznány ziskem titulu Fotbalistka roku v letech 2015, 2018, 2019 a 2020. V reprezentaci si připsala více než 35 startů, během nichž dokázala nastřílet 17 branek.

"S Kateřinou přichází nejen talent, ale i zkušenosti z jednoho z nejlepších fotbalových klubů na světě. Věříme, že se stane vzorem i pro naše mladé hráčky, které sní o podobné kariéře," říká Daniel Konrád, člen představenstva Slavie Praha. "Klubové ambice jsou jasné - chceme vyhrávat a dosahovat vynikajících výsledků na všech frontách," dodává.

V roce 2020 opustila po sedmi letech Slavii a stala se první českou profesionální fotbalistkou, která zamířila do Anglie, konkrétně do klubu West Ham United. Během svého působení odehrála za kladiváře 35 zápasů a zaznamenala 5 branek. V rámci svého angažmá se také setkala s bývalými hráči Slavie, Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. Její kariéru však bohužel poznamenalo zranění, kvůli kterému musela podstoupit první operaci.

V roce 2022 se jí splnil dětský sen o fotbalové kariéře, když přestoupila do anglické Chelsea a oblékla dres s číslem 13. Stala se součástí týmu po boku světových fotbalových hvězd, jako jsou Sam Kerr nebo Pernille Harder, společně dokázaly vybojovat anglický ligový titul a triumfovat v FA Cupu. Přes opětovné zranění a nutnost podstoupit další dvě operace kolena, se jí podařilo nastoupit do dvou zápasů Ligy mistryň, ve kterých vstřelila dvě branky.

Vítej doma, Kačko!



Aktuálně

Výhra se Slováckem a mistrovský titul

5. 5. 2024
Fotbalistky Slavie zvítězily na hřišti Slovácka 3:0 a po 3.kole nadstavby mohou slavit zisk mistrovského titulu tři zápasy před koncem soutěže s nedostižným desetibodovým náskokem před Spartou.

O derby, Chytilovi se Schranzem a mentalitě týmu

4. 5. 2024
Jindřich Trpišovský odpovídal na dotazy novinářů po domácí výhře 5:0 nad Baníkem Ostrava. Vyzdvihl výkony jednotlivců, mentalitu týmu i skvělou diváckou kulisu.

Za body vděčnost, důležitá výhra. O Holeše měl strach

4. 5. 2024
Promluvit o své brance, akrobatické asistenci patičkou i cenné výhře nad Baníkem Ostrava na úvod nadstavby (5:0) dorazil mezi novináře Ivan Schranz.

Další články