Únor jako celosvětový měsíc boje proti rakovině | SK Slavia Praha
Více

Únor jako celosvětový měsíc boje proti rakovině

Ve spolupráci s našimi partnery v oblasti prevence a léčby rakoviny – platformou FUCK CANCER, odborníky z Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM), neziskovou organizací LOONO a sdružením DONOR – věnuje Slavia měsíc únor, stejně jako i celý svět, aktivitám na podporu boje proti onkologickým onemocněním.

Během února se zaměříme nejen na osvětu a podporu prevence rakoviny, ale také přímou podporu těch, kteří se s tímto zákeřným onemocněním potýkají ať už v rolích pacientů, dárců nebo podporovatelů.

„Chceme upozornit na význam včasné diagnostiky a léčby, stejně tak jako na důležitost psychické podpory pacientů a jejich blízkých. Cílem je nejen šířit povědomí o rakovině, ale i kontinuálně podporovat vzdělávání v této oblasti a přispět k odstranění stigma, které je s nemocí spojeno,“ uvedla Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Jaké aktivity nás čekají?

Díky spolupráci s Fuck Cancer, kterou jsme zahájili loni na podzim, budeme šířit osvětu v oblasti rakoviny zejména u mladistvých. Klub opět zaplaví nejen levandulová barva, ale můžete se také těšit na zajímavé osobnosti z oblasti kultury a sportu, které za organizací stojí.

Aktuálně můžete projekt a prevenci rakoviny podpořit i zakoupením zbrusu nového merche, který najdete na e-shopu Fuck Cancer.

Registrace dárců kostní dřeně

Společně s IKEM nabídneme příležitost stát se potenciálním dárcem kostní dřeně. Počínaje zápasem s Jabloncem v neděli 11. února, bude na všech únorových klání ve Fortuna Areně připraven stan, kde se zájemci mohou přihlásit k registraci jako dárci kostní dřeně. Nacházet se bude viditelně v rámci #SlaviaFestu.

Podmínky pro registraci můžete předem najít na webu Českého registru dárců krvetvorných buněk. Ve zkratce vám bude k registru stačit splňovat těchto 5 bodů:

  • věk od 18 do 40 let věku (do 41. narozenin) - dárce je registrován do 55 let včetně
  • výborný zdravotní stav
  • bez trvalé medikace a léčby (výjimkou je antikoncepce)
  • hmotnost více než 50 kg
  • veřejné zdravotní pojištění platné v ČR

Seznámení s velkými bojovníky i malými hrdiny

Hlavní událostí bude domácí zápas s Pardubicemi, který se uskuteční v neděli 25. února. Ve spolupráci s Fuck Cancer se na něm objeví sportovní hvězdy, jejichž životy ovlivnila vlastní zkušenost s rakovinou. Hráče A-týmu budou na hřiště doprovázet děti ze spolku DONOR, který se věnuje podpoře a psychosociální pomoci pacientům po transplantaci a ve fanzoně budete mít další možnost přidat se k dárcům kostní dřeně a pomoci darovat lidský život.

Prevence!

V neposlední řadě, chceme únorovými aktivitami upozornit na důležitost prevence a opět spojit síly s organizací LOONO, která se nejen skrze aplikaci Preventivka na včasnou péči specializuje. Uživatelům nabízí přehledné informace o prevenci, vysvětluje důležitost pravidelných prohlídek a poskytuje praktické rady pro udržení zdravého životního stylu. Dlouhodobě ji testují i naše slávistky, které v růžových barvách opět upozorňují na problematiku rakoviny prsu.


Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články