PREVIEW: Zima a Trpišovský před Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Zima a Trpišovský před Jabloncem

V prvním preview roku 2024 hovořil nejen o nedělním soupeři Jablonci hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků ze sociálních sítí odpovídal navrátilec David Zima.

Fotbalové jaro v Edenu startuje! Slávisti v neděli přivítají Jablonec, hrát se bude 20. kolo FORTUNA:LIGY. Výkop zápasu je naplánován na 18:00.

„Čeká nás hodně ostrý začátek, náročný týden. V neděli Jablonec, ve středu do Zlína, neděle Karviná. Hodně myslíme na to, aby tým byl vyladěný, nikdo se nezranil, terény jsou a budou náročné. Ladíme sestavu, standardní situace. Všechno tak, bychom v neděli podali co nejlepší výkon, herní, běžecký a hlavně zajímavý pro lidí, kteří přijdou,“ říká Jindřich Trpišovský.

Severočeši jsou po polovině soutěže na 11. místě tabulky, v domácím prostředí se slávisty uhráli v srpnu remízu 1:1. „S nimi jsou to vždycky dobré a zajímavé zápasy. Mají ofenzivní mužstvo, rychlé hráče hlavně směrem nahoru. Většinou padne rychlý gól, utkání je pak otevřené. Mají hodně kvalitní kádr, který neodpovídá postavení v tabulce. Myslím si, že půjdou rapidně nahoru. Čekám těžký duel, dobře, že jsme měli tolik času na přípravu,“ popisuje sílu soupeře hlavní trenér Slavie.

Během ledna trenérský tým uvítal nové posily. V generálce nastoupil v základní sestavě Ondřej Zmrzlý, David Zima s Malickem Dioufem si proti Moravcům zahráli druhý poločas. Jindřicha Staňka trápí zranění. „S příchody jsme spokojení, mrzí nás Jindra, mohl odchytat jen 30 minut, to je pro něj i tým mrzuté. David je tu chvilku, na druhou stranu ale náš tým i systém dobře zná. U Malicka i Zmrzky proběhla aklimatizace dobře, na jejich posty jsou směrem do ofenzivy i defenzivy velké nároky, v přípravě jsme vyzkoušeli tři rozestavení, obnáší to pro ně spoustu nových úkolů,“ přibližuje šéf sešívané střídačky.

David Zima, který se do Edenu vrátil po 2,5 letech strávených v Turíně, odpovídal na dotazy fanoušků ze sociálních sítí. Ukázal, jak je na tom s italštinou, prozradil, kdo byl podle něj nejlepší obránce světa i jakou italskou delikatesu si oblíbil, i mnoho dalšího. „Na fanoušky se těším moc, byl to skvělé už při generálce. Teď si myslím, že to bude ještě lepší. Doufám, že je potěšíme, tři body zůstanou v Edenu,“má jasno reprezentační obránce.

Na podzimní ligové zápasy v průměru přišlo do Edenu 17 664 diváků. Jindřich Trpišovský věří i na jaře v tradičně skvělou podporu fanoušků. „Zápasy v Edenu jsou výjimečné. Díky atmosféře a kulise, díky choreografiím. Už jsem něco viděl v garážích... (smích). Měli jsme dlouhý absťák, zima byla dlouhá. Věříme to, že fanouškům nabídneme skvělý výkon. Hrou, nasazením i emocemi,“ uzavírá Trpišovský.

Utkání proti Jablonci začíná v neděli v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV sport. Další informace naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, přijďte nás podpořit! Těšíme se na vás.

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články