Ewerton bude dál hostovat v Baníku Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Ewerton bude dál hostovat v Baníku Ostrava

Brazilský záložník Ewerton po absolvování portugalského soustředění pokračuje v hostování s opcí na přestup v Baníku Ostrava, kde už působil během podzimní části sezony. Ať se v Baníku dál daří, Ewe!

Na Ewertona přišlo několik nabídek, které však samotný hráč odmítl. Vzhledem k nadstandardním vztahům nejvyšších představitelů vedení obou klubů Slavia souhlasila s jeho přesunem do Ostravy. Oproti podzimu se mění to, že Slavia nenese náklady na hostování, protože je sdílí Baník a hráč. Ten v tomto nastavení souhlasil i se snížením svého platu.

Ewerton do Edenu přišel v červnu 2022 z Mladé Boleslavi s vizitkou sedmého nejlepšího střelce nejvyšší české soutěže, v ligovém ročníku 2021/22 skóroval jedenáctkrát. V červenobílém dresu nastoupil v loňské sezoně celkem do 26 utkání, dvě branky vstřelil v lize, na stejný počet dosáhl v Evropské konferenční lize. Z části ročníku jej vyřadilo vážné zranění, které utrpěl 7. července během domácího utkání se Zlínem.

Během podzimní části sezony odehrál za Baník patnáct ligových střetnutí s bilancí šesti branek a dvou asistencí. Se Slavií absolvoval soustředění v Algarve, proti Guoanu zařídil při výhře 3:1 vítěznou trefu.

Aktuálně

DOUBLE! Slávistky ovládly i finále poháru

8. 5. 2024
Fotbalistky Slavie po titulových oslavách zvítězily 2:0 ve finále poháru proti Slovácku a získaly třetí double v řadě. Utkání ve Velkém Meziříčí sledovalo 1375 diváků.

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Online: Od 12:45 finále poháru proti Slovácku

7. 5. 2024
Fotbalistky Slavie bojují o double ve finále domácího poháru proti Slovácku. Utkání se odehraje od 12:45 ve Velkém Meziříčí před kamerami ČT sport.

Další články