Najdi shodu, daruj život! | SK Slavia Praha
Více

Najdi shodu, daruj život!

V Česku každý rok onemocní stovky lidí leukémií nebo jinou vážnou poruchou krvetvorby, které se neslučují s životem. Mezi pacienty jsou děti, náctiletí i dospělí, pro které může být jednou z mála nadějí na uzdravení najít shodu s dárcem krvetvorných buněk.

„Vstoupit do registru dárců není nic složitého, přijdete, vyplníte dotazník, popovídáme si a vytřete si štětičkou pusu. Reálně se stane dárcem jen asi každý 500., šance je tedy spíš malá. Pro pacienta je ale každý nový registrovaný dárce nadějí – na shodu, která se pro něj rovná výhře v loterii. Může se totiž stát, že právě vy budete na celém světě jeho jedinou nadějí na přežití,“ říká koordinátorka projektu Daruj život Simona Hammerová.

Lucie a Jakub, dvojice hrdinů, kteří skrze dárcovství kostní dřeně život zachránili. Poslechněte si, jak málo stačí k úspěšné registraci mezi dárce a vytvořte společně s námi co nejširší základnu naděje pro každého pacienta.

Jak na to?

Po celý únor naleznete před domácími zápasy ve slávistické fanzoně stany IKEM/Českého registru dárců krvetvorných buněk, kde se budete moci v pár minutách registrovat.

Podmínky pro vstup do registru:

  • věk 18-40 let
  • hmotnost více než 50 kg
  • dobrý zdravotní stav
  • bez trvalé medikace a léčby (výjimkou je antikoncepce)
  • zdravotní pojištění platné v ČR

Dárcovství je dobrovolné, anonymní a bezplatné.

Více informací k dárcovství kostní dřeně najdete na www.darujzivot.cz

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články