Výhra v přípravě. Proti Katowicím rozhodla Xiao a Szewieczková | SK Slavia Praha
Více

Výhra v přípravě. Proti Katowicím rozhodla Xiao a Szewieczková

Fotbalistky Slavie úspěšně zahájily zimní přípravu, když na domácím hřišti v Edenu porazily polské Katowice 2:1. Gólově se prosadily Michelle Xiao a Tereza Szewieczková. Návrat do červenobílých barev zažila po čtyřech letech Kateřina Svitková.

Po účasti v Lize mistryň se slávistky pustily do prvního zápasu zimní přípravy. Na domácím hřišti v Edenu, a to i přes nepřízeň počasí, přivítaly Katowice, aktuálně druhý tým polské ligy. První půle přinesla mnoho šancí, ale skóre se neměnilo. Soupeřky z Katowic efektivně bránily a nebezpečně hrozily z protiútoků, skvělé zákroky předvedla mladá sedmnáctiletá brankářka Nicole Bryscejnová.

„Za šanci, kterou jsem dostala proti takovému soupeři jsem moc vdečná. Myslím, že svůj výkon mohu hodnotit kladně, měla jsem několik dobrých zákroků a pomohla týmu. Zápasy dorostenek, kde chystám pravidelně a A-týmu žen jsou samozřejmě rozdílné, ale holky jsou skvělé, snaží se mi pomoct na hřišti i mimo něj,“ říká talentová brankářka Slavie.

Gólové rozuzlení přišlo až po přestávce. Michelle Xiao se prosadila krásnou střelou z hranice vápna. Po individuálním úniku Haleigh Stackpole, jejíž centr chytře propustila Karolína Křivská rozhodla o vítězství Tereza Szewieczková, která s přehledem skórovala z blízkosti branky. Simona Necidová oslavila vítězstvím návrat na hřiště, když se po prvně od května minulého roku objevila v základní sestavě. Návrat zažila i Kateřina Svitková, která po čtyřech letech v zahraničí oblékla znovu slávistický dres.

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články