149 výher v lize za Slavii. Historický rekord Jindřicha Trpišovského | SK Slavia Praha
Více

149 výher v lize za Slavii. Historický rekord Jindřicha Trpišovského

Nedělní skalp Jablonce posunul Jindřicha Trpišovského na pozici nejúspěšnějšího trenéra v novodobé historii české nejvyšší soutěže v počtu vítězství získaných na lavičce jednoho klubu. Trpišovský výhrou číslo 149 překonal Pavla Vrbu.

Pane trenére, vám i vašim kolegům obrovská gratulace! DĚKUJEME!

Jindřich Trpišovský, Zdeněk Houštecký, Jaroslav Köstl a Štěpán Kolář dorazili do Edenu v prosinci 2017. Od té doby vedli Slavii ve 207 ligových střetnutích s bilancí 149 výher, 38 remíz a 20 porážek. Jejich svěřenci nastříleli celkem 473 branek (skóre 473:144) a vyhráli 72 % utkání, bodovali v 90,3 % střetnutí.

Trenérský tým získal pro Slavii tři mistrovské tituly, Zlatý hattrick v sezoně 2020/21 byl završen unikátním počinem, když sešívaní celý ročník absolvovali bez jediné porážky.

Pavel Vrba s Plzní dosáhl na 148 vítězství, třetí příčka náleží Petru Radovi a jeho 103 výhrám získaných s Jabloncem. Vrba i Rada ale své kluby koučovali při dvou angažmá.

„Je to velký milník, obrovské číslo. Navíc během jedné šňůry. Připomíná nám to dlouhou dobu, kterou už ve Slavii jsme. Na takové číslo je potřeba hodně sezon, hodně zápasů. Je to velká pocta, ukazuje to na skvělé hráče, kteří ve Slavii byli, které jsme mohli trénovat, a na skvělé lidi, se kterými jsme mohli spolupracovat. Venca Jurečka dal Jablonci asi ještě důležitější gól, než si sám myslel," bilancuje se smíchem Jindřich Trpišovský.

„149 výher během šesti let ve Slavii je neskutečné, famózní. Všechno se to sešlo. Není to jen o trenérech, je to o celém klubu, všech hráčích. Myslím si, že díky této metě si vítězství nad Jabloncem budeme dlouho pamatovat, utkví nám v paměti. I bez toho rekordu by to ale byl senzační zážitek… Budeme si to prostě pamatovat do konce života,“ navazuje Zdeněk Houštecký.

Rekordní výhru nad Jabloncem už s kolegy nemohl prožít Jaroslav Köstl, který od ledna plní roli asistenta u národního týmu. V neděli byl ale v Edenu osobně přítomný, před úvodním výkopem z rukou místopředsedy představenstva Martina Říhy a manažera A-týmu Přemysla Kováře převzal památeční dres a obraz.

„Byl tady, může si to počítat také,“ má jasno Trpišovský. „Přišel se rozloučit, byl tady s malým synem. Prožíval to s námi. Reprezentace ještě nezačala hrát, pořád ho bereme tak, jako by tu s námi byl,“ dodává Houštecký.

Ve statistice celkového počtu ligových vítězství v novodobé historii má Jindřich Trpišovský na kontě 185 výher, na vedoucího Pavla Vrbu ztrácí šest vítězství.

Kdy padne další rekord?

Aktuálně

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Další články