Sedmdesáté páté narozeniny Slávky Vošické a Oliny Pelikánové | SK Slavia Praha
Více

Sedmdesáté páté narozeniny Slávky Vošické a Oliny Pelikánové

Historie ženského fotbalu na Slavii se začala psát v roce 1966, kdy tým poprvé triumfoval na turnaji O Perníkové srdce. Mezi průkopnice ženského fotbalu na Slavii patří dlouholetá kapitánka týmu Slávka Vošická a Olina Pelikánová, které nedávno oslavily 75. narozeniny.

Oldřiška „Olina“ Pelikánová

Od založení ženského týmu na Slavii se slávistky staly v letech 1966 až 1970 nepřekonatelným týmem jak na domácí scéně, tak i v mezinárodním prostředí. V prestižním turnaji O perníkové srdce dominovaly, když z 26 ročníků vyhrály celkem 13krát. Výraznou hráčkou té doby byla obránkyně Olina Pelikánová, která oslavila sedmdesáté páté narozeniny 4. ledna, nositelka dresu s číslem 5 je známá svým neomylným smyslem pro humor a nezlomným týmovým duchem. Jestli na zápasech našich žen zaslechnete nadšené povzbuzování, je velká šance, že to bude právě ona – energická a charismatická dáma, vždy se slávistickou šálou v ruce, nebo kolem krku.

Zdislava „Slávka“ Vošická

Slávka Vošická narozena 1. února 1949 je významná postava, která sehrála klíčovou roli v počátcích ženského fotbalu na Slavii. Jako dlouholetá kapitánka a reprezentantka se do roku 1986 zúčastnila více než 700 zápasů. Po konci aktivní kariéry zůstala s týmem až do roku 2003 jako jeho vedoucí. Vynikající fotbalistka a výrazná osobnost, která se projevovala nejen na hřišti, ale i mimo něj. Svou vášeň pro fotbal si zachovala a kdykoli se s ní setkáte, projeví hluboké znalosti o současném dění nejen ženského fotbalu.

Dámy, přejeme krásné narozeniny a pevné zdraví!


Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články