Hráči na hostování: Dvě branky Fily i Ichova utažená bomba | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dvě branky Fily i Ichova utažená bomba

Jak se v uplynulém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Drobný záložník odehrál na hřišti Hradce Králové přes sedmdesát minut hry. Důvěru trenérovi splatil asistencí na úvodní branku klokanů, v 80. minutě přízemním pasem na zadní tyč vyzval ke skórování Smejkala. Utkání skončilo remízou 2:2.

Daniel Fila (FK Teplice): Mladý útočník prožil snový start do úvodu sezony, při těsné výhře 2:1 nad Zlínem se postaral o obě branky sklářů. Ve 36. minutě nejdříve perfektním volejem zužitkoval tečovaný centr z pravé strany, definitivně pak o výhře domácích rozhodl po hodině hry, kdy zužitkoval přesnou přihrávku Gninga.

Albert Labík (FK Teplice): V duelu se Zlínem odehrál na levém halfbeku celé utkání, svoji prvoligovou premiéru okořenil aktivním výkonem a po zásluze se radoval z důležité výhry. Do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou od rozhodčího uviděl v samém závěru utkání.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): V zápase proti olomoucké Sigmě oslavil svůj první ligový gól v kariéře. Na trávník stále teprve dvacetiletý křídelník naskočil v 76. minutě, hned o pár chvil později pak skvěle zužitkoval pas Ghaliho a přesným zakončením do protipohybu brankáře zpečetil dvougólovou výhru Severočechů.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Jmenovec premiérového střelce odehrál proti Hanákům celý zápas, v defenzivě si vedl velice jistě a spolehlivým výkonem přispěl k čistému kontu i důležité výhře 2:0.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Nadějný útočník si v prvním jarním kole odbyl svoji prvoligovou premiéru, do utkání s Libercem nastoupil na celou druhou půli, gólově se ale zatím neprosadil.

Marek Icha (FK Pardubice): Kmenový defenzivní univerzál sešívaných naskočil do utkání vloženého kola na trávníku Karviné po hodině hry. V 75. minutě se jako první dostal k míči odvráceném při rohovém kopu, opřel se do něj a krásným volejem zpoza vápna rozvlnil domácí síť. I díky jeho brance Pardubice zvítězily jasně 3:0.

Denis Halinský (FK Pardubice): Nadějný stoper a defenzivní stálice pardubické obrany odehrál kompletní utkání jak proti Slovácku, tak ve středečním duelu s Karvinou. V obou zápasech předvedl velice jistý výkon a výrazně Východočechům pomohl ke dvěma důležitým vítězstvím a skvělému startu do jara.

Antonín Kinský (FK Pardubice): Na jaře dostal talentovaný gólman důvěru mezi třemi tyčemi a v obou odehraných utkáních předvedl skvělé výkony. Zejména v duelu se Slováckem se zaskvěl několika důležitými zákroky, díky kterým udržel Východočechy ve hře a významně přispěl k jejich konečné výhře 2:1.

Ewerton (FC Baník Ostrava): Brazilský záložník a ofenzivní eso Slezanů odehrál proti Českým Budějovicím i plzeňské Viktorii velké porce zápasů, stejně jako celé ofenzivě, i jemu se však zatím příliš nedaří a spolu s celým týmem čeká jak na první jarní branku, tak první body do ligové tabulky.

Liga 1 (Rumunsko):

Andreas Dumitrescu (Sepsi OSK): Proti FCSB odehrál přes hodinu hry, i přes značnou převahu v držení míče se ale jemu ani zbytku týmu nepodařilo skórovat a duel pro ně skončil těsnou prohrou 0:1. Jedinou branku domácích vstřelil Alexander Baluta.

Aktuálně

Za slavistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

Další články