Žáci a přípravky změřili síly se Žilinou, U19 porazila Almeríi | SK Slavia Praha
Více

Žáci a přípravky změřili síly se Žilinou, U19 porazila Almeríi

Do Prahy na přátelská utkání žáků a přípravek zavítala slovenská Žilina. U19 porazila Almeríi a postoupila na Al Abtalu do vyřazovací fáze turnaje. Mladší dorostenci změřili síly se Slaskem Wroclaw. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. 1. FC Norimberk B 3:1 (1:0)

Sestava: Slavata (46. Kolodziej) - Trédl, Hunal, Konečný, Pudil M. (64. Zachoval) - Švec (46. Pech), Behenský, Jelínek T. (64. Voriazidis) - Pudil A. (64. Dufek), Toula (64. Sy), Škoda (46. Rama)

Góly: 31. Trédl, 64. Rama, 87. Pech Dom.

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Norimberk k nám přijel po letním prohře 0:4 motivovaný. O to víc si ceníme výsledku a jak jsme k němu došli. Od první minuty jsme dobývali střední agresivní blok, který bylo těžké na malé umělce překonávat. I tak se nám to několikrát podařilo. Z jedné povedené akce jsme šli do vedení, v dalších chybělo lepší řešení ve finální fázi. Soupeř nebezpečný v rychlém přechodu a stále čekal na naše zaváhání ve výstavbě. V úvodu druhé půle jsme si nechali dát nešťastnou branku. Bylo to po nedorozumění brankáře s obranou. Poté soupeř vycítil šanci a spustil celoplošný presink, který nám dělal problémy. Znovu jsme ale prokázali silný charakter a zápas dovedli do vítězného konce. Během týdne jsme odehráli dvě utkání s německými týmy a stručný výstup je ten, že pro rozvoj hráčů a i týmového výkonu je podobná zahraniční konfrontace zásadní a klíčová. Děkujeme za tuhle možnost.

U19

UD Almería vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:0)

Základní sestava: Rezek – Holub, Hanzelka, Mervard, Pudil M. – Pech, Zamazal, Dufek – Palán, Rama, Lacko

Góly: 54. Rama, 55. Lacko, 81. Teterya

Hodnocení trenéra Šimona Honetchlägera: V prvním poločase na nás soupeř vyrukoval ve středním bloku, který byl blízko u sebe. Za celý poločas jsme si s tím nedokázali poradit, hráli jsme ukvapeně a měli málo náběhů za obranu. Soupeř hrál velmi jednoduše. Po zisku se snažil jít do rychlých protiútoků a ve výstavbě povětšinou nakopával. V soubojích byl také velmi nepříjemný, a tak jsme se do šance dostali jen jednou po hezké kombinační akci, kdy nestačil zakončit Palán. Do druhé půle jsme vstoupili výborně a po dvou krásných akcích a slepených gólech jsme vedli 2:0. V ten moment soupeř změnil napadání a začal nás honit po hřišti, ještě zvýšil agresivitu a po penaltě snížil. Uklidnění na naše kopačky přineslo až navýšení skóre Teteryou opět po povedené akci. Ve většině zápasu jsme byli lepším týmem, vytvořili si více šancí a proto je vítězství spravedlivé.

U17

Slask Wroclaw vs. SK Slavia Praha 0:0

Základní sestava: Obdržálek – Korenc, Adam, Slončík, Beran – Čížek, Hubička, Filippov – Šmiga, Březina, Kolářík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Po našich zběsilých výsledcích, poslední výhře 6:4 a komicky inkasovaných brankách udrženou nulu bereme. Do obrany jsem odehráli kvalitní utkání. Do útoku chybělo více přesnosti, lepší rozhodnutí, někdy i pověstné štěstí. V jasných šancích jsme několikrát pálili do brankáře, trefili tyč a břevno. Ve všech směrech jsme byli lepší než soupeř a utkání hodnotíme velice pozitivně. Soupeř hrál opět na hranici agresivity a k tomu jsme zahazovali šance. Mohli jsme se tím nechat rozhodit nebo zachovat soustředěnost a jít trpělivě po výkonu a výhře. Po této stránce kluci utkání zvládli na jedničku, chyběl pouze gól. Opět děkujeme za výpomoc U19 a U16 a zlehka pokopaní vyrážíme domů.

U16

Slask Wroclaw vs. SK Slavia Praha 2:1 (1:0)

Základní sestava: Kalanin – Skokan, Červenka, Fuksa – Drašnar, Kubů, Frolík, Palaščák, Kozhushko – Brázda, Potměšil

Gól: Kubů

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Pro nás obrovsky přínosný zápas v takové intenzitě, kterou jsme zatím nepoznali, navíc v netypických podmínkách v nafukovačce. Snažili jsme se o naši klasickou hru, ale soupeř byl tak hladový, že jsme ho překonávali velmi obtížně. Jelikož jsme se snažili i my hrát nátlakově, vznikaly na obou stranách možnosti pro rychlé protiútoky. Soupeř je řešil lépe, proto byl o poznání nebezpečnější a měl více brankových příležitostí. Jelikož Slask vedl od druhé minuty 1:0, hrálo se mu lépe a celý první poločas byl lepším týmem. Klukům nešla odepřít snaha, snažili se vyrovnat Slasku i soubojově, ale byl znát silový rozdíl. Když už jsme se dostali do slušné pozice, řešili jsme ji zbrkle nebo nepřesně. Aby to nebylo málo, v úvodu druhé půle to bylo již o dvě branky, když jsme inkasovali po špatném vystoupení od stoperů. Od 55. minuty se hra vyrovnala a postupem času jsme začali být nebezpečnější. Snížit jsme dokázali ale až těsně před koncem zápasu. Slask byl výborně silově a rychlostně připraven. Na konci utkání mi přišlo, že jsme na tom lépe běžecky. Navíc zvládali obranné situace lépe takticky než my. Kluky musím pochválit za nasazení, ale pokud chceme tyto zápasy mít více pod kontrolou, musíme být v kombinaci a práci s míčem skoro bezchybní.

U15

SK Slavia Praha vs. MŠK Žilina 3:3 (3:0)

Základní sestava: Vávra – Kratochvíl, Barčot, Kuneš – Chadima, Ilinčić, Belžík, Mašek, Hlavatý – Zadorozhnii, Srb

Góly: 2x Ilinčić, Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Utkání dvou zcela odlišných poločasů. V tom prvnim jsme hodně dominovali, soupeře přehrávali a byli jsme přesní v kombinaci. Dokázali jsme dát tři branky a vytvořit si k tomu další vyložené šance včetně penalty. Druhý poločas soupeř zvýšil aktivitu v presinku a na nás to fungovalo. Během úvodních minut jsme dvakrát inkasovali. Kluci trochu ztratili půdu pod nohama, přestali se nabízet a výstavba nám tím pádem vázla. Druhý poločas byla i herně Žilina trochu lepší. Nám chyběl pohyb i kvalita v řešení situací.

U14

SK Slavia Praha vs. MŠK Žilina 2:4

Základní sestava: Fukna – Vacek, Fingerhutt, Košťál D., Novotný – Štěpánek, Teplý, Procházka T. – Střihavka, Šourek, Procházka Š.

Góly: Šourek, Fingerhutt

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Dnes jsme byli herně mírně slabším týmem. Nebyli jsme dominantní v držení míče, hra se spíše odehrávala na naší polovině a individuálně na postech proti sobě jsme nebyli lepší než hráči Žiliny. Ta k celkem fotbalovému projevu dokázala přidat i tvrdost a nasazení, místy ale až za hranou. Dostali jsme laciné góly. Pozitivně už poněkolikáté hodnotím naši mentalitu, kdy jsme opět za nepříznivého stavu 0:2 se dokázali dvěma góly vrátit do hry a ani na okamžik jsme utkání v hlavě neprohráli. I přes silného soupeře jsme si pak vypracovali pár pohledných a povedených akcí.

U13

Turnaj a přátelská utkání Erlensee

SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 0:3
SK Slavia Praha – VfB Stuttgart 0:0
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 2:0 (Rigoci, Vrabec)
SK Slavia Praha – FC Erlensee U14 3:5 (2x Vrabec, Rusyn)
SK Slavia Praha – Germania Weilbach U14 0:2
SK Slavia Praha – FC Erlensee U14 4:1 (Dvořák 3x, Rusyn)
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 1:4 (Vavrla)

Hodnocení trenéra David Pilař: Špatný vstup do utkání s Mainzem a nevynucené chyby znamenaly naši prohru. Se Stuttgartem byl zápas z naši strany povedený. Vypracovali jsme si tři šance a z toho jednu tutovou. Stuttgart hrozil z protiútoků a měl dobrou individuální kvalitu. Utkání s Franfurtem bylo v tempu a dařilo se nám na míči i v pohybu. Trochu jsme zamíchali rozestavením a posty a bylo to znát. Také jsme ze začátku nepresovali a hráli z bloku. Poslední sobotní utkání s o rok starším Erlensee odehráno nahoru, dolů. Kluci šli za vítězstvím až někdy zbrkle, ale byla to pěkná podívaná. Také druhý den nás všechny tři zápasy prověřily. Zejména nastavení v hlavě, jak si poradit v situacích, kdy nemáme na střídání, jak je důležité držet míč, nabízení se a přebírání hráčů. Vyzkoušeli jsme si za dva dny různé styly a rozestavení proti silovým i rychlostním týmům. Velmi dobré konfrontace pro náš tým.

U12

Turnaj a přátelská utkání Erlensee

SK Slavia Praha – FC Erlensee U13 0:6
SK Slavia Praha – FC Gießen U13 1:2 (Freimann)
SK Slavia Praha – 1. FSV Mainz 05 0:1
SK Slavia Praha – Bayer 04 Leverkusen 2:4 (Vrabec, Freimann)
SK Slavia Praha – Eintracht Frankfurt 0:4
SK Slavia Praha – FC Erlensee U13 1:0 (Ficl)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Rozdíl mezi námi a nejlepšími týmy byl ve hře s míčem zády k bráně a ve využívání faulů. Jakmile jsme se v souboji dostali před hráče přišel faul a přerušení hry. Hráli takhle všechny týmy kromě nás. Rozdíl byl také ve využívání chyb ve výstavbě soupeřů. My soupeře nachytáme, ale máme problém s proměněním. Naopak my jsme byli z každé chyby potrestáni.

U11

SK Slavia Praha vs. MŠK Žilina 10:5

Góly: 2x Pavlíček V., 2x Šálený, 2x Javůrek, Pavlíček J., Kalík, Zouhar, Phan

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Podruhé jsme letos zkusili jiné rozestavení a až na prvních pět minut, kdy jsme dostali dva góly, jsme se v součinnostech chovali velice dobře. Krajní obránci podporovali útok, střední záložníci si sbíhali do volných prostorů na krajích a útočníci velmi dobře pracovali s hloubkou hřiště. Nebáli jsme se dávat míče nahoru do útočníků, takže naše výstavba, konečně vedla do patra. Hrálo se ve vysoké intenzitě a celkem hodně a dobře jsme zakončovali.

U10

SK Slavia Praha vs. MŠK Žilina

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Dnes jsme měli na jednom hřišti mix kluků z partnerských klubů a našich hráčů. Od začátku na tomto hřišti byla kvalita na naší straně a spousty dobrých individuálních výkonů. Snažili jsme se o správné řešení herních situací a měli dobré obranné chování. Na druhém hřišti jsme se první dvě čtvrtiny hledali, špatně dostupovali hráče v soubojích, nepřepínali, měli malou odvahu a méně součinností. Problém nám dělaly dlouhé míče za naši obranu. Poslední dvě čtvrtiny jsme to rozbalili. Kluci se nastartovali dvěma brankami, pak už jsme byli ve všem kvalitnější a to jak jeden na jednoho, součinnosti a dobré chování do defenzivy.

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas, který jsme odehráli ve velké intenzitě. Kluci byli důrazný v soubojích, snažili jsme se rychle dostávat nahoru, měli jsme spoustu zakončení, kde nám ale scházela větší kvalita. Kluci správně vyhodnocovali herní situace a byli odvážní jeden na jednoho. Hodně jsme se zaměřovali na individuální bránění a následné součinnosti v bránění. Dali jsme si s klukama cíl, že nedostaneme ani branku, což se nepovedlo, ale v posledních dvou čtvrtinách jsme neinkasovali.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články