Dorostenky dominovaly v zápase s Lipskem, přípravky vyhrály s Vestcem | SK Slavia Praha
Více

Dorostenky dominovaly v zápase s Lipskem, přípravky vyhrály s Vestcem

Dorostenky Slavie se letos poprvé vydaly na mezinárodní přípravu, kde excelovaly v duelu s německým Lipskem, starší přípravky prohrály a mladší přípravky byly v zápase proti Vestci suverénní a vyhrály s velkým náskokem.

WU18

SK Slavia Praha - RB Lipsko WU17 7:1
Branky: Kroupová, Pekárová, Zomberová, Vojtěchová, Bartošová

Hodnocení trenéra Patrika Mažári: Poprvé v přípravě jsme se setkali se zahraničním týmem z Německa, když před čtrnácti dny vyhrál nad Spartou WU18 4:2. Musím uznat, že to byla pro všechny velká zkušenost, jak pro hráčky, tak celý realizační tým. V úvodu utkání jsme se snažili o aktivní hru, soupeře jsme zatlačili do středního až hlubokého bloku a vytvořili si několik velký dobrých šancí, které jsme bohužel neproměnili. První branka padla po velmi dobrém repressingu a průniku Pekarové na kterou byla písknuta penalta, Lucie Kroupová ji proměnila a poslala nás do vedení 1:0. Na 2:0 zvýšila skóre zápasu sama Pekarová po křídelní kombinaci z levé strany hřiště, kde velmi dobře zareagovala a zakončila. Lipsko snížilo po naší hrubé individuální chybě na 2:1, do poločasu však upravila skóre na 3:1 Vojtěchová. Ve druhém poločase jsme potvrdili naši dominanci v zápase a přidali další čtyři branky a konečné skóre zápasu upravili na 7:1. Po utkání jsme si s realizačním týmem Lipska vzájemně vyměnili informace ohledně infrastruktury našich týmu.

WU11

SK Slavia Praha - SK Benešov 5:6
Přátelské utkání 7+1 2 x 35min

Hodnocení trenérky Markéty Matějkové: Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně. Vysoko jsme napadali a soupeře nepouštěli do kombinace, to nám zajistilo poločasové vedení 4:2. V druhém poločase holky polevily, začaly prohrávat souboje a ztrácet míče. Během chvíle jsme prohrávali 5:4, po 70 minutách hry jsme srovnali na konečných 5:5. S trenérem hostů jsme se domluvili na nastavění, hrálo se skoro o dvacet minut nad rámec základní hrací doby během kterých jsme inkasovali na konečných 6:5. Celkově jsme s předvedenou hrou spokojeni, holky si sáhly na dno a kromě deseti minut v druhé půli hrály velmi zodpovědně.

WU9

SK Slavia Praha - TJ Viktoria Vestec 29:4
Přátelské utkání 4+1, 4 x 20 minut

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Holky vstoupily do hry plné nadšení a energie, což se bohužel projevilo i určitou nekoncentrovaností v obraně a první dvě gólové šance si vypracoval Vestec. Poté už holky dodržovaly pozice, výborně přepínaly a díky lepší individuální technice, kdy byly schopné přejít přes jednoho až dva hráče a dobrou přihrávkou do volného prostoru zápas zcela ovládly.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články