Slavia z nařízení Policie ČR vrací plot do sektoru hostů | SK Slavia Praha
Více

Slavia z nařízení Policie ČR vrací plot do sektoru hostů

Po roce fungování sektoru hostů ve Fortuna Areně bez plotu v jeho přední části klub, z nařízení Policie ČR, tento plot vrací zpět. Bez tohoto kroku Policie ČR odmítla vydat certifikaci Edenu jako stadionu způsobilého pro konání zápasů FORTUNA:LIGY.

Loni na jaře začala Slavia cestu za kultivací sektorů hostů v české lize, ke které se později přidaly i další kluby a celá Ligová fotbalová asociace (LFA), na svém stadionu. Odstranila přední část plotu, sundala sítě a začala pracovat na zlepšení služeb pro hostující fanoušky. Každý zápas klub komunikoval se zástupci Policie ČR a soupeře, včetně jejich SLO a nejvyššího vedení, o tom, jak k nastavení sektoru přistoupit. Při rizikových zápasech, na žádost hostujícího celku nebo při kláních soutěží UEFA, se přední část plotu a v několika případech i sítě, vrátily zpět.

Celý rok Slavia monitorovala fungování sektoru bez přední části plotu a nezaznamenala v soutěžních zápasech jediný problém, který by s jeho odstraněním přímo souvisel. Naopak, nejzávažnější incident se stal v derby se Spartou, kdy byl plot po domluvě se soupeřem instalován. Navíc se jednalo o porušení zákona ze strany několika fanoušků, kterým ani nainstalovaný plot v jejich počínání nezabránil.

Přestože se po roce „bez plotu“ ukázala správnost tohoto kroku směrem ke kultivaci sektorů hostů nejen v Edenu, ale i celé lize, Policie ČR rozhodla o tom, že pokud Slavia plot znovu trvale nenainstaluje, nedostane Fortuna Arena certifikaci na pořádání zápasů nejvyšší soutěže.

„Dle naší klubové filozofie musí být podmínky pro domácí i hostující fanoušky stejné. Vidíme to jako základní předpoklad cesty k plně vyprodaným stadionům nejen v Praze, ale po celé republice,“ říká předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a dodává: „Loni jsme iniciovali vznik pracovní skupiny LFA pro podmínky sektorů pro hostují fanoušky a budeme tuto situaci i budoucí změnu v přístupu k fanouškům v rámci celého fotbalu řešit znovu na její půdě.“

Slavia si však nyní nemůže dovolit nerespektovat rozhodnutí Policie ČR, které by vedlo v konečném důsledku k uzavření stadionu. Budeme však jako klub i nadále usilovat o pozitivní reformy fotbalu a o to, aby v každém rozhodnutí směrem k fanouškům zvítězil zdravý rozum.

Po vrácení plotu do sektoru hostů požádá Slavia skrze LFA o schůzku s Ministrem vnitra České republiky Vítem Rakušanem, kterého detailně seznámí s výsledky pozitivního přístupu k fotbalovým fanouškům a bude apelovat na budoucí součinnost Policie ČR v tomto snažení.

Aktuálně

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Další články