V osmifinále Evropské ligy proti AC Milán | SK Slavia Praha
Více

V osmifinále Evropské ligy proti AC Milán

Páteční los rozhodl, že se Slavia v osmifinále Evropské ligy postaví proti AC Milán. Úvodní duel proběhne 7. března na legendárním stadionu San Siro, odvetu odehrajeme v Edenu o týden později.

Těsně před půl jednou byl ve švýcarském Nyonu vytažen AC Milán jako soupeř Slavie pro osmifinále Evropské ligy. Jeden ze sedmi možných soupeřů přešel v play off přes francouzský Rennes po dramatickém dvojzápase.

Na unikátním San Siru se slávisté představili relativně nedávno, když si po výborném výkonu odvezli bod po remíze proti konkurenčnímu Interu Milán. Jeho odvěký rival AC se momentálně nachází na třetím místě italské ligy. Největší hvězdy týmu pod vedením Stefana Pioliho jsou obránce Theo Hernández, portugalský křídelník Rafael Leao a momentálně nejlepší střelec týmu Olivier Giroud. Právě francouzský reprezentant byl důležitou součástí týmu Chelsea, proti kterému Slavie zakončila svoji pouť Evropskou Ligou ve čtvrtfinále ročníku 2018/2019.

Nejčerstvější vzpomínky na italského giganta má v nynějším kádru Slavie David Zima, který přispěl k vítězství Turína v Miláně během osmifinále italského poháru loňské sezony.

První zápas proti AC Milán odehrajeme 7. března na půdě soupeře, odvetu o týden později doma v Edenu. O přesném čase výkopu obou utkání a prodeji vstupenek budeme informovat v nejbližších dnech.

28. února vychází nové číslo klubového magazínu HALFTIME s exkluzivní zpovědí nového majitele Slavie Pavla Tykače a největším rozhovorem, který kdy liberijská hvězda Oscar Dorley v Česku poskytla. Více na slavia.cz/halftime, předplatné můžete objednat ZDE.


Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články