Soupeř na úrovni Ligy mistrů. Na San Siro vzpomínám rád | SK Slavia Praha
Více

Soupeř na úrovni Ligy mistrů. Na San Siro vzpomínám rád

Páteční los osmifinále Evropské ligy přisoudil Slavii italský AC Milán. O soupeři pak promluvil trenér Jindřich Trpišovský a zavzpomínal i na utkání Ligy mistrů na legendárním San Siru.

Los osmifinále Evropské ligy vám přisoudil AC Milán, sedminásobné vítěze Ligy mistrů a aktuálně třetí tým Serie A. Jste spokojený s losem?

„Mám radost, že se potkáme s dalším velkoklubem, to je vždycky naše přání. Když je možnost zažít v Edenu další fotbalový svátek, tak si to chceme splnit. I proto, že Slavia s AC v novodobé historii nehrála, je skvělé, že se lidi budou moct přijít podívat na zápas Slavie s AC Milán. Přijedou hráči jako Leao, Giroud nebo Hernandez. Mám radost, že se můžeme utkat s hegemonem devadesátých let. Pro mě je to tým výkonnostně na úrovni Ligy mistrů. Pro celou Slavii je to velká čest.“

Jak bude vypadat příprava na takový zápas? Začíná už teď?
„Svým způsobem ano. Nakoukávání soupeře je vždycky příjemnější, když jde o takové týmy. Spousta hráčů jako je Giroud, Loftus-Cheek nebo Kjaer už tu hrála. Už teď začínáme shromažďovat informace, sledovat poslední zápasy. V tuhle chvíli to v hlavě budeme mít, budeme se na to připravovat, ale jde spíš o realizační tým. Máme před sebou teď jiné zápasy, už v neděli nás čekají Pardubice, kterým musíme dát stejnou váhu. Hráči teď musí mít v hlavě jen Pardubice. Pro širší realizační tým začíná příprava materiálů na soupeře.“

Po téměř pěti letech se vrátíme na legendární San Siro. Vzpomínáte rád na remízu v Lize mistrů proti Interu?
„Dost často si na ten zápas vzpomenu, když v televizi vidím, že tam hraje Inter, AC nebo reprezentace. Byl to skvělý zážitek, Slavia v Lize mistrů, skvělý výsledek i výkon. Miluji tyhle legendární fotbalové chrámy. Na spoustu z nich už se nám podařil dostat. Ať už na Dortmund, na Chelsea nebo na Barcelonu. Takové stadiony mají obrovské kouzlo. Když jsme na takovém stadionu jako Slavia, tak jsem hrdý. Když se před zápasem podívám do sektoru fanoušků, kteří mají možnost vidět Slavii na takovém stadionu, tak z toho mám radost. Moc se na to těším, vzpomínky jsou skvělé. Měli jsme možnost tam hrát s Interem a teď i s AC.“

Nejlepším střelcem týmu je nestárnoucí Olivier Giroud. Pamatujete ho ze zápasů proti Chelsea? Na koho dalšího se budete muset připravit?
„Pamatuji si na něj dobře, s Michaelem Ngadeem to byly legendární souboje. Měl s ním plné ruce práce, Giroud s ním vyhrával hodně soubojů, což se mu proti jiným útočníkům nestávalo. Je to vítězný typ, tým za ním jde, což pokračuje v klubech i reprezentaci. Příprava na něj je specifická, protože má svůj styl. Je hrozně nebezpečný v pokutovém území, zády k bráně je schopen udržet každý míč. Je tam spousta dalších skvělých hráčů, Reijnders ve středu hřiště, Leao na levé straně. Vláďa Coufal mi říkal, že Leao je jeden z hráčů, na které se mu za celou kariéru hrálo úplně nejhůř, dopředu je to rozdílový hráč a za ním je Theo Hernandez. Každý takový tým má hráče, kteří třeba nejsou tolik známí, ale aktuální výkonnost mají vyšší než velká jména. Jak jsem říkal, je to tým na úrovni Ligy mistrů. Budeme se muset připravit na individuality i tým, abychom je dokázali ubránit v situacích, ve kterých jsou silní.“

28. února vychází nové číslo klubového magazínu HALFTIME s exkluzivní zpovědí nového majitele Slavie Pavla Tykače a největším rozhovorem, který kdy liberijská hvězda Oscar Dorley v Česku poskytla. Více na slavia.cz/halftime, předplatné můžete objednat ZDE.


Aktuálně

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Další články