Hráči na hostování: Horský ve formě i probuzený Ewerton | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Horský ve formě i probuzený Ewerton

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Proti silné Plzni odehrál mladý záložník celé utkání, na trávníku patřil k nejaktivnějším hráčům a často dirigoval hru klokanů. Ani jeho výkon však domácím nepomohl k bodovému zisku, hosté se dostali do rychlého dvoubrankového vedení, které udrželi až do závěrečného hvizdu.

Daniel Fila (FK Teplice): Proti Olomouci i Pardubicím nastoupil v základní sestavě, i přes svoji aktivitu na hrotu útoku se ale ani v jednom ze zápasů gólově neprosadil. Do statistik se zapsal pouze žlutou kartou, kterou v duelu s Hanáky od sudího uviděl v 67. minutě.

Albert Labík (FK Teplice): I mladý krajní obránce odehrál oba duely Teplic v uplynulém týdnu, na levém halfbeku působil jistým dojmem a aktivním výkonem přispěl k zisku čtyři důležitých bodů do nabité ligové tabulky.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): Mladý křídelník se na jaře dostával do střelecké formy, na premiérovou branku proti Olomouci navázal hned za týden na Spartě. V 68. minutě si skvěle naběhl na přihrávku Koka a v pádu umístil míč do odkryté sítě letenských. Ani tato trefa ale Severočechům k bodům nepomohla, Sparta nakonec zvítězila 2:1.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Na Letné nastoupil tradičně na pravé straně stoperské trojice, v utkání zastavil řadu útočných akcí soupeře, těsné porážce ale ani on nakonec nezabránil.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): V duelech proti Teplicím a Hradci dostal nadějný útočník příležitost v základní sestavě, na pozici krajního záložníka pokaždé předvedl bojovný výkon, na první ligovou branku ale stále čeká.

Marek Icha (FK Pardubice): Kmenový hráč sešívaných odehrál proti Teplicím celé utkání na pozici defenzivního záložníka, spolu se zbytkem defenzivy se mu dařilo zastavit řadu ofenzivních akcí sklářů a i díky jeho výkonu nakonec Pardubice vybojovaly další cenný bod.

Denis Halinský (FK Pardubice): Nadějný stoper a opora defenzivy Východočechů pokračuje i na jaře v solidních výkonech. Proti Teplicím se mu spolu se zbytkem defenzivy dlouho dařilo držet čisté konto, v závěru ale hosté dokázali srovnat a rozhodnout o konečné dělbě bodů.

Antonín Kinský (FK Pardubice): Severočeši na mladého gólmana vyslali hned několik střeleckých pokusů, proti kterým si sešívaný talent připsal povedené zákroky, nestačil pouze na umístěnou hlavičku Štěpána Chaloupka.

Ewerton (FC Baník Ostrava): Brazilské ofenzivní eso se na jaře konečně střelecky probudilo. Sedmadvacetiletý křídelník si v závěru prvního poločasu naběhl na přihrávku Bouly, tváří v tvář gólmanovi nezaváhal a precizním dloubákem vstřelil už celkově třetí gól Baníku v zápase. Duel skončil výhrou Slezanů 3:1.

Liga 1 (Rumunsko):

Andreas Dumitrescu (Sepsi OSK): V domácím zápase proti Farul Constantě odehrál závěrečnou půlhodinu, spolu se zbytkem týmu ale nedokázal zabránit těsné prohře 0:1.

Aktuálně

MATCHDAY derby žen: Uvařily jsme je jak guláš

30. 4. 2024
Vraťme se společně s kamerami MATCHDAY a mikrofonem, který je skryt pod dresem kapitánky Diany Bartovičové, za oponu sobotního derby žen (4:1), které dokázalo přilákat na tribuny Fortuna Areny přes šest tisíc fanoušků.

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Další články