V sobotu 2. 3. čtvrtfinále poháru s Lokomotivou Brno | SK Slavia Praha
Více

V sobotu 2. 3. čtvrtfinále poháru s Lokomotivou Brno

Fotbalistky Slavie se po účasti v Lize mistryň a absolvování zimní přípravy pustí do jarní části sezony. Jejich první výzvou bude čtvrtfinálový duel poháru FAČR, který se odehraje na hřišti Lokomotivy Brno. Utkání je naplánováno na sobotu 2. března a začíná v 16:30 hodin.

Díky účasti v prestižní Lize mistryň si fotbalistky Slavie musely uspořádat zimní přípravu netradičně, která trvala pouhé dva týdny. V tomto krátkém období se jim podařilo odehrát dva přátelské zápasy. Nejprve si poradily s polskými mistryněmi z Katowic, které přemohly těsným výsledkem 2:1, následně zvítězily nad dorostenci Viktorie Žižkov s výsledkem 5:3. Kádr týmu prošel během zimní přestávky mírnou obměnou. Aneta Surová se stěhuje na hostování do konce sezóny do Slovácka, zatímco Kateřina Vithová bude působit v Pardubicích. Jedinou novou posilou je Kateřina Svitková, která se po čtyřech letech strávených v zahraničí vrací do Slavie, kde bude rovněž na hostování až do konce aktuální sezóny.

„Zimní přípravu jsme měly specifickou tím, že jsme v lednu dohrávaly skupinovou fázi Ligy mistryň, asi bychom nemohly chtít víc, než se rovnat s nejlepšími týmy v Evropě a v únoru jsme ještě zvládly odehrát dvě přípravná utkání. Mám radost, že jsme oba zápasy nakonec vyhrály a víc hraček se dokázalo gólově prosadit. Určitě je stále na čem pracovat, ale na začátek jarní sezony jsme velmi dobře připravené a těšíme se na první pohárový zápas. Věřím, že do zbytku sezony přeneseme všechny nasbírané zkušenosti z posledních zápasů. K pohárovému zápasu přistoupíme s chutí a nasazením. Chceme předvést hezký fotbal a postoupit v poháru do dalšího kola,“ říká záložnice Slavie Tereza Szewiezcková.

Pohárové utkání se hraje v sobotu 2. března od 16:30 na umělé trávě v Sladovnické ulici v Brně.

Aktuálně

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY. První trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Další články