Dorostenci porazili Legii Varšava, přípravky vyhrály ve Wroclawi | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci porazili Legii Varšava, přípravky vyhrály ve Wroclawi

Mladší dorostenci sehráli utkání s Legií Varšava a zvítězili 4:2. Týmy U11, U9 a U8 vyrazily na turnaje do Polska. V derby proti Spartě rozhodli žáci o svém vítězství v poslední vteřině. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FK Mladá Boleslav B vs. SK Slavia Praha 0:1

Základní sestava: Sirotník – Trédl, Švec, Hunal, Voriazidis – Behenský, Pech Jelínek – Dufek, Škoda, Sy

Góly: Škoda

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Dnes jsme uzavřeli přípravný blok na půdě Boleslavi. Soupeř byl posílen o hráče z A-týmu. My jsme v režimu po reprezentačních srazech a s pár nemocnými, a tak na některých postech jsme museli improvizovat. I tak jsme schopní fungovat v zajetých kolejích a udržet si solidní výkonnost. Utkání jsme měli, až na pár výjimek, plně pod kontrolou a nakonec je to hubené ale zasloužené vítězství.

U19

SK Slavia Praha vs. SK Sparta Kolín 4:5

Základní sestava: Tomas – Kolísek, Hanzelka, Mervard, Olatunji, Holub – Slončík, Teterya, Boledovič – Palán, Jinoch Jan

Góly: Palán, 2x Mikulanda, Lacko

Hodnocení trenéra Milana Titěry: První poločas jsme hráli proti organizovanému střednímu bloku a šli do vedení po rychlé akci a přesné střele Palána z první. Soupeř otočil skóre díky třem standardkám, když jsme pokaždé nedokázali odehrát míč ze skrumáže. Mohli jsme dát kontaktní gól, ale z metru jsme nedokázal míč doklepnout do prázdné brány. Následně přišel trest, když soupeř skóroval ze střely z dálky. Soupeř nás začal druhou půlí trestat za ztráty v soubojích a chodil více do otevřené obrany. Přežili jsme několik jejich vyložených šancí, a naopak korigovali dvěma góly po akcích Mikulandy a Lacka. Místo vyrovnání jsme opět inkasovali. Ještě se nám povedlo před koncem, díky chybě jejich brankáře, snížit a v poslední standardce jsme měli na hlavě vyrovnání. První zápas proti mužům nám ukázal velké rezervy v soubojovosti, ofenzivním i defenzivním chování ve vápně. Pozitivním faktorem je, že se prosadili útočníci a že jsme se z těžké situace dokázali zvednout a odvrátit nepříznivé skóre.

U17

SK Slavia Praha vs. Legia Varšava 4:2 (2:0)

Základní sestava: Obdržálek – Kumpan, Adam, Kovář, Beran – Čížek, Korenc, Filippov – Šmiga, Antič, Kolářík

Góly: 2x Antič, Šmiga, Březina

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: V úvodu utkání jsme deset minut neopustili obrannou třetinu. Soupeř nás svou silou, důrazem a agresivitou přiměl k obraně. Když jsme se s tím srovnali, začalo se ukazovat, že při dobrém běžeckém výkonu a zvládnutých osobních soubojích je konstruktivní hra víc obranná. Díky soupeři jsme se dnes mohli posunout ve všech aspektech kondičního výkonu, za to jsme velice vděční. A ještě víc, že pod trvalým časoprostorovým náporem jsme dokázali hrát kombinačně a vynikaly tak naše dovednosti a souhra. Dvě inkasované branky mrzí, ale čtyři po povedených akcích těší. Některé souboje a zákroky byly za hranou, přesto všichni vydrželi zdraví.

U16

FK Dukla Praha vs. SK Slavia Praha 1:13 (0:6)

Základní sestava: Suchý – Skokan, Červenka, Fuksa – Drašnar, Palaščák, Tománek, Horváth, Hájek – Magada, Brázda

Góly: 5x Magada, 3x Brázda, 3x Potměšil, Tománek, Suda

Hodnocení trenéra Šimona Honetchlägera: Pro soupeře kruté, že dal pouze jednu branku. Naše obrana nebyla vůbec dobrá. Naopak dopředu jsme byli výborní a zaslouženě dali spoustu gólů.

FC Baník Ostrava vs. SK Slavia Praha 0:2 (0:2)

Základní sestava: Suda – Skokan, Janota, Fuksa – Drašnar, Palaščák, Tománek, Kubů, Kozhushko – Brázda, Magada

Góly: Červenka, Brázda

Hodnocení trenéra Šimona Honetchlägera: V prvním poločase to byl spíše boj skoro bez šancí. Hra byla vyrovnaná. Baník měl jednu pološanci střelou z úhlu. Nám chyběl větší klid v kombinaci, bylo to uspěchané a když už jsme se dostali výborně do předfinální fáze, chyběla větší kvalita ve finální přihrávce nebo lepší převzetí do zakončení. Druhý poločas byl celý v naší moci. Hráli jsme výborně, byli silní na míči, správně jsme se rozhodovali a byla otázka času, kdy se prosadíme. To přišlo po krásném centru a několikanásobném doražení Brázdou. Po centru Palaščáka přidal druhý gól Červenka hlavou. Závěrem bych podotkl, že jsme kluky připravovali na velkou intenzitu, agresivitu a válku. Jsme nadšení, že jsme v těchto činnostech obstáli, mnohdy jsme byli i lepší. Když jsme ve druhé půli přidali i fotbalovost, bylo z toho krásné vítězství a z kluků sršely emoce, které jsme u nich ještě neviděli.

U14

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 4:3

Základní sestava: Jeřábek – Vacek, Fingerhutt, Košťál D., Novotný – Štěpánek, Biriukov, Čadek – Růžička, Šourek, Procházka Š.

Góly: 2x Biriukov, Fingerhutt, Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Euforický zápas, který jsme v poslední vteřině rozhodli gólem z přímého kopu musel všechny fanoušky, rodiče, trenéry a hráče bavit. Tento kousek se nám za půl roku povedl již potřetí. Tým má neuvěřitelnou vnitřní sílu, nevzdává se a hrozně mě to s nimi baví. Utkání jsme začali hůře. Spousta nepřesností a trvalo, než jsme si zvykli na klasické tempo, ve kterém se hraje derby. Postupem času jsme se však dostávali do zápasu stále více a více a naše hra gradovala.

FC Viktoria Plzeň vs. SK Slavia Praha 3:5

Sestava: Fukna – Svoboda, Košťál D., Martínek, Novotný – Fingerhutt, Biriukov, Ilinčić – Střihavka, Šourek, Bureš

Góly: 3x Ilinčić, Šourek, Martínek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Ze zdravotních důvodů jsme celý zápas skládali, kdo bude kde zrovna stát na hřišti a modlili se, aby nás bylo na hřišti vždy alespoň 10. V patnácté minutě musel odjet Kuba Martínek do nemocnice a další trápila bolest břicha. Herně jsme byli po celou dobu mírně lepším týmem. Fotbalovost i dravost byla na naší straně. Dva obdržené góly jsme si v prvním poločase dali skoro sami. V zápase jsme si vypracovali i další velké šance, které gólem neskončily.

U13

RB Lipsko vs. SK Slavia Praha 3:3

Góly: Odei, Kléma, Šíma

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Utkání bylo odehráno na čtyři části a to vždy po dvaceti minutách. Úvodní část patřila nám, byli jsme aktivní po celou dobu, dobrá aktivita bez míče i kvalita individuální kvalita s míčem znamenala vedení 0:3. Ve druhé části to nebylo tak bohaté na gólové příležitosti a bohužel jsme gól inkasovali my po individuální chybě. Třetí část patřila soupeři, my jsme se přestali pohybovat a ztráceli míče po druhé přihrávce nepřesnostmi. V poslední čtvrtině se nám podařilo Lipsko nachytat při výstavbě, leč zakončení bylo buď vedle branky nebo nás vychytal brankář. Výsledkově pro nás zklamání. Tento duel jsme měli vyhrát.

U12

RB Lipsko vs. SK Slavia Praha 6:4

Góly: 2x Pokorný, Dvořák, Bayo

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: První třetina nebyla z naší strany dobrá. Chyběla nám větší odvaha pro kolmé přihrávky, agresivita a přesnost ve finální fázi. Od druhé třetiny přišlo zlepšení. Soupeř byl zalezlý, posouval se, čekal na naše chyby a ve výstavbě hráli vše nahoru. Bohužel my chyby udělali a soupeř nás trestal. My naše šance bohužel neproměnili, takže jsme prohrávali. Třetí třetina už byla z naší strany povedená a soupeře jsme zatlačili na jejich polovině, začali jsme proměňovat šance a dostali jsme se na rozdíl gólu. Bohužel potom přišel brejk, který soupeř proměnil a definitivně odskočil.

U11

Turnaj Wroclaw

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. Slask Wroclaw
3. Juventus Academy Wrocław

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: První den to od nás ani trochu nebyla protlačovaná. Na malém prostoru jsme si měnili rychle pozice i míč. Naše součinnosti měly slušnou úroveň. Zakončení, intenzita a tlak na soupeře po celou dobu všech zápasů nedal nikomu šanci. Další pozitivní bylo soubojové chování a krytí míče. Hrálo nám to a tak jsme z prvního místa postoupili do Champions League. Tam se nám nepovedl první zápas s polskou akademií Juventusu a byli jsme v krizi. V tomto duchu se nesly i další zápasy, moc nám to nelepilo, míč nám často odskakoval, nešla nám střelba a nebyli jsme tak dobří v provedení a řešení spousty situací. Po remíze se Slaskem na nás padla další deka. Kluky jsme během pauzy restartovali, vyhráli poslední zápas a nakonec díky lepšímu skóre i celý turnaj.

U10

FC Hradec Králové U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Po cestě ze soustředění v Jánských Lázních jsme odehráli zápas v Hradci. Po celý zápas jsme drželi vysokou intenzitu hry a hráči měli obrovskou chuť, po dvou dnech na běžkách. Dobré vyhodnocování herních situací, dobrý pohyb hráčů bez míče, rychlé přechody jeden na jednoho, vysoká úspěšnost a dobrá defenziva. Co nám dělalo problém, bylo přebírání hráčů při jejich výměně pozic. Kluky musíme pochválit v jaké intenzitě odehráli zápas po dvou dnech na běžkách.

U9

Turnaj Wroclaw

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Na turnaji jsme měli dva týmy a oba předváděly povedené výkony. Byli jsme odvážní a nebezpeční do ofenzivy a také jsme dobře přepínali. Máme také radost, že jsme zlepšili i fyzičnost, osobní souboje a nebáli jsme se vystřelit ze střední vzdálenosti. Kluci dali spoustu krásných gólů a naše individuální dovednosti byly na vysoké úrovni. Velká pochvala pro celý tým za náročný a odmakaný víkend.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články