Dívky si udržely neporazitelnost po celý víkend | SK Slavia Praha
Více

Dívky si udržely neporazitelnost po celý víkend

Naše mládežnické kategorie žen si o víkendu vedly skvěle. Mladší přípravky zvítězily ve třech přátelských zápasech, starší přípravka si poradila s týmem z Braníka a mladší žákyně překonaly o dva roky starší soupeřky z Jablonce.

WU13

SK Slavia Praha - FK Jablonec WU15 6:1
10+1, 2 x 40 min
Branky: 2x Lhotská, Němcová, Kolingerová, Kohoutová

Hodnocení trenérka Ondřeje Horáka: Zápas proti Jablonci se odehrál na velkém hřišti, hned od začátku jsme měli míč pevně pod kontrolou a na svých kopačkách. Občas nám dělal problém prostor a postavení hráček, kdy si zvykají na velké hřiště. Hráčky dokázaly po zisku míče správně vyhodnocovat situace, kdy mají jít do rychlého protiútoku a kdy se naopak vrátit a jít znovu do výstavby. Zajímavý výkon předvedla z pozice beka Horálková, Šteflová na pozici stopera předvedla velký přehled a po čtyřech měsících, kdy chyběla kvůli zlomenině holenní kosti odehrála spolehlivý výkon za což jsem moc rád. Chvojková a Lhotská se výborně doplňovaly ve středu hřiště a dobrým pohybem a odvahou vymyslely několik průnikových přihrávek do křídel.

WU11

SK Slavia Praha - ABC Braník U10 20:19
2 hřiště, 5+1, 4 x 20 minut

Hodnocení trenérky Markéty Matějkové: Po delší době jsme hrály opět 5+1, což na hře bylo vidět. V úvodu utkání jsme hodně zajišťovaly prostor a nedařilo se nám pořádně zakončit. V poločas jsme si probraly základní chyby, kterých jsme se dopustily, a snažily se jim v dalším průběhu zamezit. Tvořily jsme kombinace a úspěšně zakončovaly ze všech pozic, mezery však byly v obranné fázi hry, kdy nás kluci z rychlých protiútoků dokázaly přehrát a obdrželi jsme tak spoustu gólů.

WU9

SK Slavia Praha - Dukla Jižní Město 21:8
5+1, 2 x 20 min
Hodnocení trenérky Jany Bělíkové:
Dukla vstoupila do utkání hodně aktivně a tvrdě a než se holky rozkoukaly měly v síti po 2 rychlých, kombinačních akcích dva góly. Holky to nevzdaly, adaptovaly se na rychlou i hodně tvrdou hru a postupně kluky začaly přehrávat, dostávaly se do šancí, vyrovnaly a postupně začaly navyšovat skóre zápasu. Jediné v čem kluci holky převyšovali bylo rozehrávání autů a rohů, to jsou situace, kde jsou naše holky zatím ještě zbytečně nerozhodné. Hráčky musíme hodně pochválit za nasazení, předvedenou hru v asi nejtěžším a zároveň nejhezčím utkání sezóny.

Xaverov - SK Slavia Praha 4:10
4+1, 2 x 20 min

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Do utkání jsme vstoupily bázlivě, nešly na plno do soubojů, čehož využil Xaverov a rychle vstřelil branku. To holky dostatečně probralo a začaly chodit do soubojů naplno. A hra se hodně vyrovnala. Holky se brzy pěknou kombinační hrou dostaly do vedení, ale Xaverov hlavně díky důrazu před brankou se držel s námi v gólové těsnosti. Obraz hry se radikálně změnil až v druhé půli, kdy si holky vytvořily tlak a zejména rychlým přenesením hry na druhou stranu se dostávaly do gólových šancí. Některé z nich končily pěknými góly, některé jsme bohužel zahodily. Ale přiznat musíme i to, že i v druhé půli se občas Xaverov dostal náběhy za obranu do střeleckých pozic, které výborně vychytala naše brankářka.

Ústí nad Labem - Slavia 6:7
4+1, 2 x 20 min

Hodnocení trenérky Jany Bělíkové: Do utkání jsme vstoupily vlažně než by bylo potřeba a v první minutě jsme inkasovaly dva góly. Holky to nepoložilo a snažily se vyrovnat, což se jim pěkným obehráním soupeře povedlo. Soupeř se však šance na výhru také nechtěl vzdát a v utkání přibývalo soubojů a od vyrovnání to byl spíše boj než fotbal. Ústí nám opět o dvě branky odskočilo, ale holky znovu prokázaly velkým nasazením a kombinacemi vyrovnat a vytvořit si brankový náskok, který se nám hodil v závěru utkání. Utkání dokázaly odmakat až do konce, z vítězství měly velkou radost. Hráčky musíme pochválit za neskutečné nasazení a touhu zvítězit.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články