Hráči na hostování: Dvojitá premiéra Hromady i rozjetý Fila | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dvojitá premiéra Hromady i rozjetý Fila

Jak se v uplynulém, pro některé velmi náročném, týdnu dařilo hráčům na hostování? Dočtete se v pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Michal Beran (Bohemians 1905): Po domácí prohře s Viktorií Plzeň čekala Klokany další náročná prověrka, tentokrát na horké půdě Baníku Ostrava. Michal Beran stejně jako pokaždé v jarní části sezony odehrál plnou porci minut, a byl tak u vyrovnávajícího gólu, který určil výslednou remízu 1:1. Ta Bohemians o jediný bod uchránila od propadu do skupiny o udržení.

Daniel Fila (FK Teplice): Severočeši pomalu ale jistě stoupají tabulkou a spolu s bodovým přídělem týmu se zvyšuje i gólový apetit Daniela Fily. Proti Karviné bezpečně skóroval z penalty, ani jeho pátá branka v sezoně však na vítězství nestačila. Skláři brali i s vytáhlým útočníkem, který na hrotu strávil celé utkání, bod za remízu 2:2.

Albert Labík (FK Teplice): Devatenáctiletý krajní bek zapsal svůj čtvrtý ligový zápas v kariéře. Proti Karviné odehrál 83 minut, ani on však nedokázal zabránit dvěma inkasovaným brankám, a se spoluhráči tak vyhlíží další boje o skupinu o titul, na kterou Teplice ztrácí v nahuštěném středu tabulky jediný bod.

Filip Horský (FC Slovan Liberec): Dvacetiletý útočník má za sebou perný týden. Nejprve odehrál závěrečných 31 minut v podještědském derby, které Liberec zachraňoval až comebackem v závěrečných minutách, aby zapsal remízu 3:3. Čtyři dny na to odcestoval na Moravu ke čtvrtfinále domácího poháru, v němž s Filipem v základní sestavě podlehl Zlínu 1:2 po prodloužení.

Filip Prebsl (FC Slovan Liberec): Stejně náročný program tíží i nohy Filipa Prebsla. Ve zmiňovaném dvojzápase odehrál dohromady 150 minut, ani on ale týmu k vítězství přispět nedokázal.

Ebrima Singhateh (SK Sigma Olomouc): Hanáci se trápí a na hřišti zatím bodově příliš nezáří ani gambijský útočník. V zápase proti Českým Budějovicím, který Sigma prohrála 1:2, odehrál dvě třetiny utkání, do statistik se však zapsal jen žlutou kartou.

Ewerton (FC Baník Ostrava): Po přesném zásahu do sítě Mladé Boleslavi si brazilský křídelník věřil i na Bohemians. Na hřišti stihl oslavit vedoucí gól, o dvě minuty později se ale bohužel zranil a remízové utkání nedohrál.

Liga 1, RUMUNSKO

Andres Dumitrescu (Sepsi OSK): Dvaadvacetiletý obránce má za sebou dva duely v jednom týdnu a v nohách porci plných 180 minut. V utkání sousedů v tabulce proti Universitatee Kluž předvedl velmi kvalitní výkon do ofenzivy i do defenzivy. Zápas ale nakonec vítěze nepoznal, skončil bezbrankovou remízou. Následné střetnutí s posledním Botosani už dopadlo hůře. Andres viděl v závěru zápasu druhou žlutou kartu, a z kabiny tak sledoval prohru svého týmu 1:2.

Jakub Hromada (Rapid Bukurešť): Poprvé od přesunu do nového působiště se Kuba představil rumunským fanouškům přímo na hřišti, za 14 minut ale nepříznivé skóre zápasu zvrátit nedokázal, a premiéra v dresu Rapidu tak skončila prohrou 1:3 s Poli Iasi. Úspěšný reparát složil o čtyři dny později, kdy společně s domácími fanoušky oslavil po třiceti minutách na trávníku výhru 4:1 nad UTA Arad.

KNVB Beker, NIZOZEMÍ

Ondřej Lingr (Feyenoord Rotterdam): Ondřej Lingr, jak už je v přístavním městě tradicí, nastoupil do semifinálového utkání domácího poháru proti Groningenu až v samém závěru. Znovu se však ukázal jako skvělý žolík, když mu na vítěznou branku stačily pouhé tři minuty a svým třetím gólem poslal Feyenoord do finále poháru.

Aktuálně

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Zafeiris, Kerbr, dcera Pláničky a nový HALFTIME

7. 5. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpovědi poskytli i nový asistent Jindřicha Trpišovského Milan Kerbr, dcera legendárního brankáře Františka Plánička nebo manželka Ondřeje Koláře.

Finále poháru, ve středu 8. května ve Velkém Meziříčí proti Slovácku

6. 5. 2024
Slávistické fotbalistky si tři kola před koncem ligy zajistily mistrovský titul a teď cílí na double, o který budou bojovat ve finále domácího poháru se Slováckem. Utkání se odehraje ve středu od 12:45 ve Velkém Meziříčí.

Další články