Vítězný vstup U19 do ligového jara a miniturnaje přípravek | SK Slavia Praha
Více

Vítězný vstup U19 do ligového jara a miniturnaje přípravek

Starší dorostenci předvedli v prvním jarním ligovém utkání skvělý výkon a porazili Baník Ostrava 2:0. Přípravky mají za sebou povedené miniturnaje v Praze a Vídni. Po vítězství 3:0 s Admirou navýšil B-tým náskok v čele ČFL. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FK Admira Praha 3:0 (2:0)

Sestava: Sirotník - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval - T. Jelínek (71. Behenský), Švec (90. Žitný), Dom. Pech (81. A. Pudil) - Sy (81. Dufek), Škoda (71. Rama), Ogunbayi

Góly: 6. Konečný, 22. a 88. Ogungbayi

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Ukázalo se, jaký je rozdíl mezi přípravným a mistrovským utkáním. Soupeř chtěl bourat naši hru agresivním středním blokem. Nás uklidnila první rychlá branka ze standardní situace. Poté jsme odehráli výbornou partii, kterou jsme měli rozhodnout už do půle. Bohužel jsme za stavu 2:0 neproměnili penaltu a další dvě šance. Nechali jsem tak soupeře v naději. Do druhé půle jsme nastoupili nervózně. Soupeř dohrával každý souboj na hranici regulérnosti. Přesto jsme si dokázali vytvářet vyložené šance. Celý tým zaslouží velký respekt za komplexní týmový výkon.

U19

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 2:0 (2:0)

Sestava: Rezek – Boledovič (87. Kolísek), Hanzelka, Mervard, Olatunji, Holub (72. Lacko) – Slončík (60. Naskos), Teterya, Zamazal – Palán (60. Jinoch Jan), Pikolon (72. Herák)

Góly: 13. Pikolon, 27. Teterya

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Úvod utkání patřil soupeři a my jsme bojovali s nepřesností a nedostatečným pohybem. Díky rychle rozehranému autu, jsme se však dostali do vedení díky Pikolonovi. Za deset minut zakončil pěknou akci Teterya a bylo to 2:0. Do poločasu jsme mohli ještě přidat i třetí gól, ale trefili jsme jen břevno. Druhý poločas jsme již měli lepší držení míče a přicházely další šance. Dnes byla z naší strany netypicky lepší defenziva než ofenziva a aktuálně prvnímu týmu tabulky jsme nedovolili ani jedno přímé zakončení na bránu.

U18

SK Slavia Praha vs. FK Příbram U19 5:0 (4:0)

Základní sestava: Kalanin – Herák, Hubička, Fuksa, Kumpan – Franěk, Filippov, Naskos – Németh, Mikulanda, Lacko

Góly: 2x Mikulanda, Németh, Fuksa, Antič

Hodnocení trenéra Pavla Trávníka: Vstup do zápasu jsme měli pomalejší. Dělal nám problém dobře organizovaný střední blok i napadání. Hráli jsme pomalu. Pak jsme po autu vstřelili branku a začali jsme hrát. Do konce poločasu jsme byli lepší tým a vstřelili jsme během osmi minut další tři branky. Ve druhém poločase jsme po vystřídání opět chvíli hledali společnou řeč proti organizovanému soupeři. Ale po dvaceti minutách jsem ji našli, vytvořili si převahu i šance, a po zásluze vstřelili pátý gól. Dnes musím pochválit kluky, jak přišli připraveni na utkání a jak přistoupili k zápasu.

SK Kladno U19 vs. SK Slavia Praha 2:1 (0:0)

Sestava: Dostalík – Jelínek L. (46. Jinoch Jan), Hubička, Fuksa, Kumpan (34. Palaščák) – Franěk, Herák, Hájek (46. Kočvara) – Mikulanda (63. Hájek J.), Magada, Lacko

Góly: 69. Lacko

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Kladno od úvodu hrálo ve středním bloku a my jsme drželi míč. V úvodu se nám blok moc nedařilo trhat, hráli jsme jen jisté přihrávky do stran a chyběla odvaha vyvézt míč a dát průnikovou přihrávku do středu hřiště. Postupem času jsme získávali větší jistotu a odvahu na míči. Soupeř byl hodně agresivní v soubojích a často fauloval. Celkově bylo v prvním poločase málo šancí ke vstřelení gólu na obou stranách. Po poločase se soupeř ujal vedení po hezky secvičené standardce na zadní tyč. V 69. minutě jsme vyrovnali, když si Lacko šikovně přehodil domácího brankáře. Remízový stav netrval dlouho a soupeř se v 73. minutě ujal vedení po naší ztrátě ve středu hřiště a následném brejku. Potom už z naší strany bylo hodně ztrát a nepřesností. Byla znát nervozita s přibývajícím časem. Na středeční vítězství s Příbramí jsme dnes bohužel nenavázali.

U17

SK Slavia Praha vs. FC Baník Ostrava 4:4 (0:3)

Sestava: Obdržálek – Kolísek (66. Kumpan), Adam, Kovář, Beran (46. Hubička) – Čížek, Korenc, Filippov (84. Kočvara)– Březina (56. Šmiga, 84. Jelínek L.), Antič, Kolářík

Góly: 60. Šmiga, 67. a 90. Čížek, 90. Korenc

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Divoké utkání na obou stranách nahoru dolů. Soupeř byl od úvodu agresivní, nebál se ostrého zákroku a my přesto tahali míče, nechali soupeře nás dorážet, čímž získával půdu pod nohama právě Baník. Ten po zisku hrál jednoduše nahoru, proměňoval své šance a ve 30. minutě to bylo 0:3. Každá další inkasovaná branka byla zásadní pro naše rozhodovací procesy. Hledali jsme špatná řešení a vždy jsme vybrali to nejkomplikovanější. Nehráli jsme úplně špatně, i my jsme šance měli, jen jsme se při nich rozhodovali pod nátlakem emocí a ne rozumu. O půli jsme na to byli špatně, ale nevzdali jsme se. Domluvili jsme se, jak bude od nás druhá půle vypadat. Ta byla od nás fantastická. Soupeře jsme přibouchli k jeho bráně a šli výkonem za snižováním. Hosté se jen bránili a začali zdržovat. A nebyl by to mládežnický fotbal, kdybychom jednu chybu neudělali. Dva kiksy v jedné akci znamenaly odskočení soupeře na 2:4 v 85. minutě. Přesto jsme v tlaku pokračovali a dokázali ještě dva góly dát a srovnat. Utkání mělo velkou kvalitu, nasazení a emoce.

U16

SK Slavia Praha vs. FK Příbram U17 6:0 (3:0)

Základní sestava: Suda – Skokan, Janota, Červenka – Drašnar, Palaščák, Kubů, Horváth, Hájek – Brázda, Magada

Góly: 5x Magada, Ferenc

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Utkání spíše bojovné, plné soubojů, kde vyčnívala řešení ve finální fázi. Příbram hrála jednoduše, dlouhé míče a snažila se sbírat odražené a pak dohrávat situace. Všechny situace jsme ve vlastním vápně ustáli, někdy i se štěstím. Soubojově jsme se soupeři vyrovnali, a tak rozhodla naše kvalita ve finální fázi. Musíme stále pracovat na tempování hry. Snažíme se hru stále zrychlovat a neustále někam spěcháme.

SK Kladno U17 vs. SK Slavia Praha 3:6 (3:2)

Sestava: Suchý – Skokan, Janota, Kratochvíl – Drašnar (60. Ferenc), Kubů, Tománek, Horváth, Kozhushko (60. Mašek) – Klepáč (60. Červenka), Brázda

Góly: 9. vlastní, 45. Klepáč, 52. Horváth, 69. a 86. Brázda, 83. Mašek

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Kladno bylo do 35. minuty velmi srdnatým protivníkem a i přes naše brzké vedení pokračovalo s nátlakovou hrou. Po chybách v rozehrávce a na polovině hřiště jsme třikrát inkasovali. Nedařilo se nám dostávat plynuleji přes první řady soupeře. Když se to povedlo, byla z toho většinou šance. Ještě do poločasu jsme snížili po krásné akci a rychlém přenesení hry. O poločase jsme si řekli, že nic nezabalíme a na klucích bylo vidět odhodlání. Po srovnání na 3:3 dostal Horváth druhou žlutou. Zápas se lámal v okamžiku, kdy Suchý chytil penaltu a vzápětí jsme dali vedoucí gól. Od té doby byl na hřišti jen jeden tým, přestože jsme byli v deseti. Měli jsme výborný pohyb a skvělé držení míče, ze kterého plynuly krásné akce. Skóre se zastavilo na čísle 6. Branek jsme mohli dát i více.

U11

Miniturnaj Vídeň

SK Slavia Praha – SK Rapid Vídeň A 5:2
SK Slavia Praha – Lask Linec 5:0
SK Slavia Praha – SK Rapid Vídeň B 4:0

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Až na prvních deset minut úvodního zápasu, kdy jsme neměli zápasové tempo, jsme v zápasech byli pohyblivějším, kreativnějším a v součinnostech úspěšnějším týmem. Výborně jsme přepínali, žádný míč pro kluky nebyl ztracený a vyhrávali jsme většinu soubojů jeden na jednoho. Hrálo se na kratším hřišti a s ofsajdy od poloviny hřiště. Pro naše hráče novinka, na kterou si nějakou dobu zvykali.

U10

Miniturnaj Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Měli jsme špatné chování hráčů v bránění, pomalu jsme přepínali a nechávali si hráče za zády. Spousty situací, kdy jsme tvořili a soupeři nám pak utíkali sami na branku. Nicméně do ofenzivní fáze jsme předvedli velkou kvalitu jeden na jednoho a v součinnostech. V zakončeni nám někdy scházela větší kvalita a klid.

U9

Miniturnaj Horní Měcholupy U9

Hodnocení trenéra Tomáše Šimáka: Dnes jsme víc než se soupeři bojovali sami se sebou. Počáteční tlak po pár nepovedených akcích rychle vystřídala ztráta koncentrace, nasazení a bojovnosti. Do defenzivy nám chyběl důraz, do ofenzivy odvaha jeden na jednoho a síla v zakončení. Jednoduché situace si místo přímočarosti komplikujeme zbytečným navedením míče do rohu. Pozitivem byla snaha o rychlé protiútoky, ale negativa dnes bohužel převazovala.

Miniturnaj Horní Měcholupy U10

Hodnocení trenéra Jonáš Jecha: Formát 6+1 nám zatím sedí. Fotbalově jsme měli vždy jednoznačně navrch a vyzkoušeli jsme si různé herní varianty. Kromě naší šikovnosti a rychlosti jsme se poslední dobou hodně zvedli i ve fyzičnosti a osobních soubojích. Hráli jsme s velkým nasazením a dobře vnímali, co se na hřišti děje, zvládali reagovat, přebírat hráče a napadat. Z našeho presu se soupeři nemohli dostat a naše výstavba a přechod do útoku byl skvělý. Naše mentalita a individuální kvalita je aktuálně na vysoké úrovni. Jsme ale stále nohama na zemi a těšíme se na další těžká utkání.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články