Deset branek Pardubicím, hattrick Nekesy a Morávkové | SK Slavia Praha
Více

Deset branek Pardubicím, hattrick Nekesy a Morávkové

Fotbalistky Slavie prokázaly svou dominanci i v závěrečném kole základní části sezony. Během celého průběhu čtrnácti zápasů si udržely neporazitelnost a svou sílu potvrdily i v utkání proti Pardubicím, které rozdrtily výsledkem 10:0. V zápase se blýskly Marjolen Nekesa a Tamara Morávková hattrickem.

Souboj s Pardubicemi měl podobný průběh jako předchozí zápas proti Lokomotivě Brno, kde již od úvodních minut bylo zřejmé, kdo bude na hřišti převládat. V Horních Měcholupech se fanoušci mohli radovat z prvního gólu velmi brzy, už sedm minut po úvodním hvizdu. Střeleckou formu potvrdila Marjolen Nekesa, která zakončila hlavou centr Denisy Veselé. Tamara Morávková znovu rozvlnila síť, když hlavou přidala druhou branku Slavie, tentokrát po centru Petry Divišové. Fotbalistky Slavie dokázaly opět využít svou výškovou převahu při třetím gólu, když se Molly MCLaughlin po rohovém kopu prosadila k míči a z hranice malého vápna přesně zakončila. Martina Šurnovská přispěla čtvrtým gólem po asistenci od Marjolen Nekesy, zatímco Marjolen Nekesa následně sama zvýšila poločasové skóre na 5:0.

Stejně jako první poločas začínal, tak i končil, když si Marjolen Nekesa připsala svůj třetí gól v tomto utkání a současně dvaadvacátou branku v této sezóně. Ve druhém poločase hattrick dokončila také Tamara Morávková, k vysokému výsledku přispěly i Kristína Košíková a střídající Tereza Szewieczková. Slávistky nastřílely ve čtrnácti zápasech neuvěřitelných 76 branek, zatímco inkasovaly pouze pětkrát. Nejúspěšnější střelkyně týmu je Marjolen Nekesa, která dosáhla úctyhodného počtu 22 gólů. Následuje ji Molly McLaughlin s osmi góly, společně s Michaelou Khýrovou.

Další utkání fotbalistek Slavie je na programu v rámci semifinále poháru FAČR, kdy se postaví 14. dubna od 17:30 na Strahově rivalovi ze Sparty.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články