PREVIEW: Jurečka a Trpišovský před Bohemians | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Jurečka a Trpišovský před Bohemians

Eden v sobotu uvidí vršovické derby. Zápas začíná v 18:00, nejen o síle Bohemians hovořil v preview hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal nejlepší střelec FORTUNA:LIGY Václav Jurečka.

Bohemians na jaře ze sedmi utkání nestačili jen na Plzeň. K pěti remízám přidali o minulém víkendu skalp Jablonce.

„Je to pořád stejný tým, co jsme loni potkali čtyřikrát. Stejný trenér, stejný styl. Výsledkově se nám na ně dařilo, ale vždycky to byly těžké zápasy. Je to houževnatý tým, který hraje nepříjemný fotbal. Loni dosáhli výborných výsledků a proti silným týmům jim to jde. Jsou silní v soubojích a při standardkách, vpředu mají zajímavé hráče. Bude to podobné zápasům, co jsme tu proti Bohemians odehráli loni,“ předvídá hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Václav Jurečka, který naposledy dvěma góly sestřelil Slovácko a posunul se do čela tabulky střelců, proti Klokanům v uplynulé sezoně za čtyři zápasy skóroval hned sedmkrát. První letošní vzájemný souboj skončil v říjnu v Ďolíčku vítězstvím sešívaných 2:0.

„Produktivita Václava je nevídaná. Už to budou dva roky, co přišel zadarmo. Jeho přínos je obrovský. Na začátku sezony se mu tolik nedařilo, ale už tehdy jsem říkal, že se dostane na čísla, co měl v loňské sezoně. U něj je to jen o tom, aby mu to začalo padat. Podle xG a dalších metrik je lepší než v loňské sezoně. Má neuvěřitelná čísla, je to vzácný typ hráče, se kterým jsem spokojený. Pracuje skvěle s míčem i bez míče, má skvělá běžecká data. Dokáže rozhodovat zápasy, i když zrovna nehraje tak dobře. Je obrovsky přínosný a naučil se být univerzálnější. Je chytrý hráč, při rozborech skvěle vnímá detaily,“ chválí nejlepšího střelce FORTUNA:LIGY Trpišovský.

Jurečka, který v probíhajícím ligovém ročníku mířil do černého už patnáctkrát, odpovídal na dotazy fanoušků ze sociálních sítí. Příležitost položit spoluhráči dotaz si nenechal ujít ani Matěj Jurásek.

V červnu uplyne 120 let od narození Františka Pláničky. Zápas s Bohemians připomene odkaz legendárního brankáře, vicemistra světa a rytíře sportu. Slavia a Městská část Praha 10 společně věnují Pláničkovi celý rok 2024.

„Jako první si vybavím finále mistrovství světa v Římě, kde Puč dával gól a on chytal ve svetru. Je to jedna z nejvýraznějších osobností Slavie, odehrál tu přes tisíc zápasů. Legendární postava, velký elegán, je tu po něm už dlouho pojmenovaná tribuna. Obrovská legenda a vzor pro všechny slávisty,“ říká trenér sešívaných.

Hlavní trenér promluvil před sobotním beznadějně vyprodaným duelem také o zdravotním stavu kádru.

„K týmu se naplno připojil Lukáš Masopust, je hodně reálné, že bude v nominaci. Honza Bořil začal s částečným tréninkem, s týmem absolvuje některé cvičení. Kluci doléčili šrámy z reprezentací, David Zima je v plném tréninku. Zafeiris a Oscar vypadají velice dobře. Tým je kromě Ivana Schranze a Honzy Bořila kompletní,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Vršovické derby začíná v sobotu v 18:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, těšíme se na vás!

Aktuálně

B-tým ve středu proti Povltavské FA

30. 4. 2024
Slávistický B-tým se ve středu utká v dohrávce 19. kola ČFL se Povltavskou FA. Utkání je na programu od 17:00.

Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes padesát fotbalistek

30. 4. 2024
Mládežnická akademie podporuje dívčí fotbal a snaží se propagovat ženský fotbal i mezi nejmenšími dětmi. Dívčí tréninkové odpoledne přilákalo přes 50 fotbalistek ze všech koutů Prahy.

Osmé vítězství v řadě pro U17, žáci vyrazili do Německa

30. 4. 2024
První místo v tabulce a osmé vítězství v řadě pro mladší dorostence. Žáci U12 vyrazili na prodloužený víkend do německého Stuttgartu. Přípravky se představily na mezinárodních turnajích. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články