Žáci sehráli derby se Spartou, dorostenci zvítězili v Pardubicích | SK Slavia Praha
Více

Žáci sehráli derby se Spartou, dorostenci zvítězili v Pardubicích

Starší žáci sehráli vyrovnaná derby se Spartou. Dorostenci si poradili s Pardubicemi a odváží si dvě výhry. Skvělé fotbalové dovednosti předvedly přípravky na Tempu. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

FC Viktoria Plzeň B vs. SK Slavia Praha 2:1 (1:1)

Sestava: Sirotník - Trédl (63. Dufek), Behenský, Konečný, Zachoval - Jelínek (63. Pikolon), Žitný, Pech Dom (63 Voriazidis). - Ogungbayi, Sy (46. Piták), Rama

Gól: 14. Rama

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Z pohledu kondice, techniky a taktiky se v rámci naší soutěže hrálo nejlepší utkání v sezóně. Přispěly tomu obě mužstva a skvěle připravené hřiště. Výborný vstup do utkání jsme potvrdili gólem ve 14. minutě. Následně jsme měli dvě výrazné šance na to odskočit o dva, ale nestalo se. Poté jsme se uklidili do pasivity. Soupeř si začal vytvářet nebezpečné situace zejména po stranách hřiště, kde měl výrazné individuality. Nakonec se Plzeň ke konci poločasu zaslouženě dočkala vyrovnání. Do druhé půle jsme znovu nastoupili velmi pasivně a nechali si dát druhou branku. V této fázi utkání jsme tahali za kratší konec, soupeř byl lepší. Podařilo se nám ale dobře zareagovat změnou organizace a střídáním, které zapříčinilo výrazné oživení týmu. Od této chvíle až do posledního hvizdu jsme se snažili s výsledkem něco udělat. Vytvářeli jsme si dobré střelecké pozice, do vápna létaly centry, dlouhé auty, byly tam i některé sporné momenty. Celý tým do toho dal úplně vše, jen to nevyšlo.

U19

1. FC Slovácko vs. SK Slavia Praha 1:0 (0:0)

Sestava: Tomas – Boledovič, Hanzelka, Mervard, Piták (69. Franěk) – Teterya (69. Herák), Zamazal (46. Koffi), Naskos – Palán, Rama, Jinoch (55. Lacko)

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Podruhé v sezóně jsme nevstřelili gól a naše zoufalá koncovka z minulých utkání se ani po určitých změnách nezlepšila. Utkání probíhalo na těžkém terénu a proti dobře bránícímu soupeři, který posílal každý získaný míč nákopem dopředu. Nakonec utkání rozhodla špatně dohraná standardka. Závěrečných 30 minut se hrálo na jednu bránu a soupeř přežil řadu centrů a závarů před brankou. Další zápas, který jsme si nezasloužili prohrát, ale bez vstřelených gólů body získat nelze.

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 0:2 (0:1)

Sestava: Tomas – Pudil M., Hanzelka, Mervard (70. Kopecký), Herák (81. Kohout) – Naskos, Koffi (70. Boledovič), Zamazal – Belžík, Pikolon (46. Toula), Dufek (89. Palán)

Góly: 42. Belžík, 53. Koffi

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Po delší době se nám povedlo propojit dobrý herní výkon s výsledkem. Proti tradičně nepříjemnému soupeři jsme obstáli v soubojovém chování i jasně větší herní aktivitě. Již první poločas měl skončit výraznějším skóre, ale spoustu nebezpečných situací jsme nedohráli. Vedli jsme po akci, kterou zakončoval Belžík z hranice vápna k tyči. Ve druhé půli jsme kontrolovali hru a po fantastické akci středem se prosadil Kofi. V závěru zápasu Pardubice maximálně zjednodušili hru a dlouhými nákopy si vytvořili několik rohů a střel ze střední vzdálenosti, které všechny pokryl Tomas.

U17

1. FC Slovácko vs. SK Slavia Praha 1:5 (1:0)

Sestava: Dostalík – Kolísek, Kočvara, Adam, Beran – Slončík, Hubička (77. Obdržálek), Filippov (85. Kovář) – Kumpan (46. Korenc), Németh, Belžík

Góly: 53. Hubička, 62. Németh, 69. Belžík, 82. Obdržálek, 90. Kovář

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Utkání dvou rozdílných poločasů. První jsme byli nepřesní, zbrklí, netrpěliví, ale především jsme se technicky trápili. Navíc ze sporadického brejku, kdy nám chyběl důraz, jsme inkasovali. O přestávce jsme přeskupili řady, společně našli motivaci a způsob, jak utkání otočit herně i výsledkově. Po změně stran byl viděn úplný opak. Bylo nás plné hřiště, domácí odpadli a my si kombinační hrou vytvářeli šance a dali pět gólů pomocí pěti různých střelců.

FK Pardubice vs. SK Slavia Praha 2:3 (1:1)

Sestava: Obdržálek – Kolísek, Kočvara, Kovář (79. Adam), Beran – Slončík, Filippov (87. Kumpan), Korenc (71. Hubička) – Čížek, Magada (71. Antič), Németh (71. Šmiga)

Góly: 32. Kočvara, 54. Slončík, 60. Čížek

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Výsledkově velice vyrovnané utkání. Navíc jsme dvakrát prohrávali a otáčet skóre v Pardubicích není nikdy snadné. Inkasovanými góly jsme se sami střelili do vlastní nohy. Jinak si toho domácí moc nevytvořili a utkání bylo především o našem dobývání středního až hlubokého bloku. Na velkém hřišti a perfektní trávě jsme byli dopředu velice kvalitní a vytvořili si šance na deset gólů, ale v koncovce jsme byli nepřesní, zbrklí, nedůrazní a netrpěliví. Za předvedenou hru a za tvorbu šancí tým zaslouží pochvalu.

U15

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 1:1 (1:1)

Sestava: Suchý – Chadima, Kratochvíl (41. Kuneš), Barčot, Pancíř – Ilinčić, Belžík, Svoboda (54. Kupera) – Zadorozhnii, Filip, Baroš (67. Kubeš)

Gól: 9. Pancíř

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Do derby jsme měli lepší vstup a prvních dvacet minut patřilo nám. Byli jsme lepší v kombinaci, dobrý pohyb, dokázali jsme to potvrdit i vstřelenou brankou. Zhruba od 25. minuty začal být lepší soupeř. Dopomohly tomu naše laciné ztráty, nepřesné přihrávky a špatná rozhodnutí. Nechali jsme se zatlačit na vlastní polovinu a byli jsme trochu bezradní ve výstavbě od branky. Soupeř také vyrovnal střelou z dálky. Do druhého poločasu jsme chtěli být odvážnější ve výstavbě, a to se podařilo. Byli jsme opět lepším týmem, v určitých úsecích hry jsme dokázali soupeře zamknout na vlastní polovině a vytvořili jsme si i jasné gólové příležitosti. Bohužel žádnou z nich jsme nedokázali proměnit. Máme radost z toho, jak se kluci popasovali s derby i bez hráčů, kteří jsou s U16 v zahraničí.

U14

SK Slavia Praha vs. 1. FC Union Berlín 1:4

Sestava 1. poločas: Jeřábek – Šíma, Vacek, Fingerhutt, Hofman – Rakár, Procházka, Biriukov – Procházka, Šourek, Baroš

Sestava 2. poločas: Jeřábek – Svoboda, Vacek, Odei, Novotný – Štěpánek, Procházka, Teplý – Procházka, Všetečka, Petrović

Gól: Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: I přesto, že se teď potýkáme se spoustou zranění a dalších okolností, tak jsme proti bundesligovému týmu prezentovali sympatickým výkonem. Ve hře mezi vápny jsme byli kvalitnějším týmem, držení míče, součinnosti, kombinace, herní odvaha, individuální dovednosti, to vše bylo dle mě na naší straně. Obrovský handicap oproti Unionu ale máme ve finální fázi. My měli pět šancí a gól jsme dali jen z penalty. Union se dostal do tří šancí po našich chybách a třikrát chladnokrevně zakončil. Hlavně díky této nejdůležitější fotbalové činnosti, soupeř zaslouženě vyhrál o tři branky.

AC Sparta Praha vs. SK Slavia Praha 4:1 (3:1)

Sestava: Fukna – Odei (54. Šíma), Vacek, Fingerhutt, Novotný – Biriukov, Teplý (44. Rakár), Štěpánek – Šourek, Všetečka, Petrović

Gól: 25. Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Prvních 60 minut jsme předvedli se Spartou vyrovnanou partii. Zápas byl hodně o soubojích, odražených míčích, na krásné kombinace moc prostoru nebylo. My těžili z kvalitního presu sparťanské výstavby a každá naše standardka byla nebezpečná. Sparta dávala góly většinou po rychlých výpadech do naší otevřené obrany. Ke konci zápasu jsme vinou absencí a náročného programu odpadli a Sparta mohla dát tři góly. Podržel nás ale Fukna v brance.

U13

SK Slavia Praha vs. SpVgg Greuther Fürth 4:1

Základní sestava: Jeřábek – Odei, Kočí, Kopřiva – Dvořák, Sklenář, Rakár, Vavrla, Kléma – Javůrek, Rusyn

Góly: 2x Rusyn, Rakár, Šíma

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Zápasem proti Fürthu jsme chtěli navázat na poslední zápas. Vysokým pressingem, rychlým otáčením hry při zisku míče a také být kvalitní ve výstavbě hry a v neposlední řadě v pohybu hráčů bez míče. Tímto způsobem jsme vnutili hru našemu soupeři, který se snažil stále vystavovat hru a občas nás potrápil dlouhým míčem za obranu. Až na malé výjimky si s tím kluci poradili. V první polovině hry jsme měli problém se dostat do zakončení, hráli jsme jen po vápno, avšak byli jsme dominantní. Ve druhé části jsme si začali tvořit více šancí. Kvalitní soupeř a dobrý zápas.

U12

Miniturnaj Eden

SK Slavia Praha – SKP České Budějovice 7:0 (2x Pokorný, Kočina, Lžíčař, Botnari, Ficl, Freimann)
SK Slavia Praha – Spartak Trnava 4:3 (Kočina, Pokorný, Lžíčař, Freimann)
SK Slavia Praha – MFK Karviná 5:1 (Pokorný, Lžičař, Paur, Podhorský, Botnari)
SK Slavia Praha – SK Roudnice nad Labem 11:2 (3x Pokorný, 2x Freimann, 2x Ficl, Kočina, Lžičař, Paur, Botnari)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Po delší době jsme měli soupeře, kteří nás tolik neprověřili, ale o to víc jsme si mohli zkoušet věci v poslední třetině hřiště. Celkově jsme hráli velmi dobře. S Budějovicemi jsme soupeře nepustili do šance, a ještě dost situací jsme mohli vyřešit lépe. Nejtěžší zápas s Trnavou jsme dobře překonávali press soupeře a dostali se do vedení 4:0. Dost šancí ještě zůstalo nevyužitých. Poté přišel útlum, na pár minut jsme vypadli ze hry a po chybách na polovině hřiště nás soupeř potrestal. Kluci zareagovali dobře a měli jsme další šance. V zápase s Karvinou jsme šli brzy do vedení 3:0, poté jsme polevili prakticky ve všem a až ke konci zápasu jsme se znovu vrátili k naší hře. Roudnice byla proti nám bez síly a bylo to znát. Naši kluci dobře zvládali přechod do útoku a dobře řešili situace před bránou soupeře.

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové U13 4:14

Góly: Vrabec, Bayo, Kočí, Suchý

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Byl to zápas tří rozdílných třetin. My měli v první třetině skvělých 15 minut, kdy jsme si tvořili šance, hráli skvěle na míči, ale dopláceli jsme na nedůraz a nedokázali jsme překonat středovou řadu. Druhá třetina byla od nás nejslabší, nedostupovali jsme hráče, couvali, byli bez pohybu nahoře a měli nepřesnosti v rozehrávce. Naopak do třetí třetiny jsme vstoupili skvěle, opět jsme se dostávali do šancí, byli jsme kvalitní na míči a soupeř hrozil svými nákopy za obranu. Kluci zaslouží pochvalu za reakci po nepovedené druhé třetině. Hradec byl silovější, rychlejší, všechny útočné standardky dokázali zakončit, byli dobře organizovaní a jejich nákopy za obranu nám dělaly velký problém.

U12 + U11

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové U12 4:5

Góly: 3x Hošek, Kaiser

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Do zápasu nastoupil mix hráčů U11 a U12. První třetina nebyla z naší strany úplně povedená. Kluci si delší dobu zvykali na styl hry soupeře, který hrál jednoduše nahoru na své narostlé hráče. Ve druhé třetině už kluci dokázali dobře kombinovat, přecházet jeden na jednoho a zvýšenou agresivitou v soubojích jsme se dostávali do dobrých příležitostí. Soupeře jsme do šanci pouštěli výjimečně, kdy po naší ztrátě přišel rychlý brejk. Co nám stále chybělo byla větší přesnost ve finální fázi. Ve třetí třetině jsme zlepšili i finální fázi, ale měli jsme přidat více branek. Soupeře zachránila několikrát branková konstrukce nebo vykopávali míč z čáry. V posledních pěti minutách soupeř díky důrazu ve vápně dokázal otočit skóre. Celkově kluci za výkon zaslouží pochvalu.

U11

Miniturnaj Brno

SK Slavia Praha – MŠK Žilina 2:0
SK Slavia Praha – FC Petržalka 2:0
SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 1:0
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 2:1
SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 0:2

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Vysoká intenzita hry, kdy první tři zápasy náš brankář Filip Javůrek ani nemusel mezi tyče. Zdobily nás rychlé zisky míče po ztrátách, účelné otáčení hry a dobré náběhy. Slabší jsme byli v koncovce a ve změně tempa hry. V parném dni nám postupně ubývaly síly. Poslední dva zápasy bylo zajímavé sledovat, jak se kdo s těžkými podmínkami vyrovnává a jak kdo dokáže překonávat krize. Máme odolné hráče a odhodlané nechat na hřišti všechno.

U10

Miniturnaj Horní Měcholupy

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Náš herní výkon nebyl dobrý, hráli jsme v malé intenzitě a pomalu jsme se rozhodovali. Když už jsme přešli hráče jeden na jednoho, tak jsme se zpět vrátili do už vyhraného souboje. Špatně jsme bránili jeden na jednoho a nedostupovali hráče. V zakončení jsme byli slabší a měli spousty příležitostí dát branku.

FC Tempo Praha U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas úplně odlišný od miniturnaje. Kluci se pomalu rozjížděli, ale poté jsme to rozbalili. Dobře jsme pracovali s prostorem hřiště, vysoká intenzita a dobré vyhodnocování herních situací. Také jsme měli dobrý pohyb hráčů bez míče a výměnu pozic.

U9

FC Tempo Praha U10 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Pro oko diváka se muselo jednat o top utkání. Intenzita, miliarda pokusů o útočné dovednosti, zdravá agresivita při snaze o zisk míče a perfektní atmosféra vytvořená od rodičů a trenérů obou klubů. Víc takových zápasů, z toho mám velkou radost. Vyzkoušeli jsme si méně obvyklé rozestavení v obou formátech, než na co jsou kluci zvyklý a popasovali se s tím velice dobře. Zlepšit musíme chování v poslední třetině hřiště, v zakončení a řešení gólových situací. Hráči se nám obrovsky posunuli v herní odvaze a předváděli super dovednosti jeden na jednoho.

Aktuálně

Rekord v návštěvnosti, 6216 fanoušků na derby žen ve Fortuna Areně

29. 4. 2024
Během minulého víkendu se fotbalistky Slavie mohly radovat nejen z vítězství 4:1 v derby proti Spartě, ale také z historického okamžiku na tribunách Fortuna Areny, kde byl stanoven nový rekord v návštěvnosti nejvyšší ženské fotbalové soutěže.

Nový HALFTIME. Zafeiris, Odbor přátel i šéfova dcera

29. 4. 2024
Druhé letošní vydání slávistického magazínu HALFTIME vychází 7. května. Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytla i Jana Kolářová, dcera Jaroslava Tvrdíka.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

29. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články