Rekordní 192. výhra v lize pro Jindřicha Trpišovského | SK Slavia Praha
Více

Rekordní 192. výhra v lize pro Jindřicha Trpišovského

Jindřich Trpišovský je nejúspěšnějším trenérem novodobé historie české nejvyšší soutěže v počtu ligových vítězství. Pane trenére, obrovská gratulace vám i vašim kolegům!

Nedělní skalp Hradce Králové byl pro Trpišovského 192. výhrou v ligové kariéře, kterou rozdělil mezi Slovan Liberec a Slavii. Druhý Pavel Vrba je o jedno vítězství nazpět, třetí je Petra Rada se 180 výhrami.

„Osobně si toho velice vážím, jelikož jsem si dříve vydělával jiným zaměstnáním. Přijde mi to neuvěřitelné. Před téměř deseti lety byl můj sen zažít jedno ligové utkání a v životě by mě nenapadlo, že bych se dostal na tato čísla a mezi trenéry, kteří tam jsou. Toho si opravdu velice vážím. Jsem rád, že to ze mě spadlo. Radši bych se toho dočkal v Plzni, kde se to bohužel nepovedlo. V poslední době jsme to hodně sledovali, někdo mi to řekl už při 160. výhře, že takového čísla mohu dosáhnout. Beru to jako týmovou práci a je to vždy skvělý pocit, když se dosáhne takového čísla,“ těší slávistického kouče.

Jindřich Trpišovský vedl jako hlavní trenér Slavii do boje ve 218 ligových střetnutích s bilancí 156 výher, 41 remíz a 21 porážek. Během svého libereckého angažmá zapsal za 76 duelů 36 vítězství. Vrba na metu 191 vítězství spotřeboval 339 ligových střetnutí.

Už před více než dvěma měsíci, 11. února, Trpišovský díky domácímu skalpu Jablonce, překonal Vrbu v počtu ligových vítězství získaných na lavičce jednoho klubu. Tehdy, v den, kdy se Slavia rozloučila s jeho asistentem Jaroslavem Köstlem, který se přesunul k národnímu tým, zapsal výhru číslo 149.

Jindřich Trpišovský, Zdeněk Houštecký, Jaroslav Köstl a Štěpán Kolář dorazili do Edenu v prosinci 2017, pro Slavii získali tři mistrovské tituly. Zlatý hattrick v sezoně 2020/21 byl završen unikátním počinem, když sešívaní celý ročník absolvovali bez jediné porážky.

Aktuálně

B-tým: Dvougólová remíza s Pískem

12. 5. 2024
Slávisté ve 26. kole ČFL skupiny A remizovali s Pískem 2:2. Premiérový gól v sešívaném zaznamenal Lukáš Vorlický. Prosadil se také Dominik Pech.

Lístky na FORTUNA:LIGA FINÁLE jsou vyprodány

12. 5. 2024
Vstupenky na zbývající dva domácí zápasy FORTUNA:LIGA FINÁLE jsou vyprodány, do prodeje už půjdou pouze místa uvolněná majiteli permanentních vstupenek.

Třetí derby remíza? Problém a důvod, proč ztrácíme

11. 5. 2024
Tomáš Holeš přišel zodpovědět dotazy novinářů po bezbrankovém 311. derby na Letné. „Jednoznačně rozhodlo neproměňování šancí,“ mrzelo reprezentačního obránce.

Další články