PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Východočechům sice patří v tabulce až deváté místo, na jaře ale hrají ve výborné formě.

„Po výměně trenéra, ke které došlo na jaře, uhráli spoustu dobrých výsledků. Z posledních deseti utkání prohráli jen na Letné 1:2, vyhráli tři ze čtyř posledních zápasů. Mají formu, jsou v dobrém rozpoložení, udělali určité personální změny, měnili rozestavení. Hrají nepříjemný fotbal, hodně pracovitý. Nečeká nás nic jednoduchého, to víme,“ komentuje sílu Hradce Jindřich Trpišovský.

Hradec optikou venkovních zápasů nepatří mezi oblíbené soupeře sešívaných. Poslední ligová výhra Slavie ze stadionu „Votroků“ spadá do února 2022.

„V prvním kole jsme je doma porazili, venku se nám s nimi tolik nedaří, i v MOL Cupu to bylo po 90 minutách bez branek. V boleslavském azylu jsme si nimi prohráli 3:4 a 0:1. Na začátku týdne jsme se na to upozorňovali, Hradec je týmem, se kterým jsme v posledních dvou sezonách poztráceli spoustu bodů. Musíme se na to připravit, neopakovat chyby z předchozích zápasů. A být efektivní v koncovce,“ apeluje hlavní trenér Slavie.

Nedělní duel proběhne v Malšovické Aréně, na kterou má Jindřich Trpišovský hezké vzpomínky. Při své první návštěvě tam v prosinci slavil s týmem vítězství v osmifinále MOL Cupu.

„Je to nádherná a moderní aréna, v útrobách skvěle vymyšlená. Oproti starému stadionu, na který jsme jezdili celý život, je to obrovská změna, krok dopředu. Fanoušci tam mají komfort, skvělý výhled, první dojem byl vynikající,“ oceňuje šéf sešívané střídačky.

Na dotazy fanoušků ze sociálních sítí odpovídal kapitán Jan Bořil, který proti Olomouci vstřelil svůj druhý ligový gól v sezoně.

Jindřich Trpišovský před nedělním utkáním promluvil také o zdravotním stavu kádru. „Máme drobné šrámy, jeden hráč byl poslední dva dny nemocný, další zatím není k dispozici. 95 % kádru je připraveno, normálně trénuje,“ uzavírá Trpišovský.

Zápas proti Hradci Králové začíná v neděli v 15:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace nejen pro fanoušky cestující na utkání naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Aktuálně

MATCHDAY Baník. To jsme je hnali

7. 5. 2024
Pětigólová výhra, čisté konto, 18 028 diváků v ochozech, tři choreografie Tribuny Sever. Kamery MATCHDAY pro vás sobotní vydařené úvodní kolo nadstavby proti Baníku Ostrava (5:0) tradičně sledovaly.

Informace pro fanoušky na Slovácko

7. 5. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 18. května od 17:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Desátá výhra v řadě pro U17, žáci i přípravky sehráli derby se Spartou

7. 5. 2024
Mladší dorostenci U17 prodloužili vítěznou sérii na 10 utkání. Žáci i přípravky sehráli v týdnu utkání se Spartou. Mládežníky čekala také malá pražská derby proti Dukle Praha. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články