Deset slávistů v nominaci na EURO U17 | SK Slavia Praha
Více

Deset slávistů v nominaci na EURO U17

Slávisté míří na EURO U17. Sešívaní se představí v české i slovenské reprezentaci. První utkání ve skupině A sehrají Češi 20. května s domácím Kyprem.

Reprezentační výběr České republiky U17 postoupil na závěrečný turnaj po pěti letech. Češi se na Kypr probojovali z druhého místa ve skupině elitní fáze kvalifikace. V rámci té se v březnu utkali s Běloruskem (1:0), Bosnou a Hercegovinou (2:0) a Polskem (1:2). Zisk šesti bodů z těchto utkání znamenal postup spolu s Polskem.

V nominaci trenéra Jiřího Žiláka na závěrečný turnaj se objevila hned osmička slávistů. Sešívaní mají největší klubové zastoupení v českém výběru.

Na EURO byli nominováni: brankář Marek Obdržálek, obránci Šimon Slončík a Štěpán Beran, záložníci Karel Belžík, Kryštof Čížek, Jakub Kolísek, Josef Kolářík a Marek Naskos.

Hráči nejsou jediná slávistická stopa, která se na EURU objeví. Součástí realizačního týmu je také trenér brankařů Petr Kostelník a videoanalytik Martin Mišovec.

Mezi náhradníky jsou také Patrik Filipppov, Filip Kočvara, Martin Kovář, Adam Paar, David Hubička a Jáchym Korenc.

Rozpis utkání ve skupině A české reprezentace na EURU:

20. května, 19:30Kypr – Česko
23. května, 17:00Ukrajina – Česko
26. května, 19:30Česko – Srbsko

Na EURO budou mít zastoupení slávisté nejen v české reprezentaci. Sešívaní míří na Kypr také v barvách slovenského národního týmu. Za Slovensko se v nominaci nachází brankář Dávid Kalanin a útočník Lucas Németh.

Rozpis utkání ve skupině C slovenské reprezentace na EURU:

21. května, 17:00Slovensko - Švédsko
24. května, 17:00Itálie – Slovensko
27. května, 17:00Polsko – Slovensko


Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články