Dorostenci porazili Boleslav, jedenácté vítězství v řadě pro U17 | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci porazili Boleslav, jedenácté vítězství v řadě pro U17

Starší dorostenci zvládli těžké utkání s Mladou Boleslaví a vyhráli 4:3. Také U17 porazila stejného soupeře a má 11 vítězství v řadě. Kluci z U11 získali na turnajích zlaté a bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Písek 2:2 (0:1)

Sestava: Slavata - Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval, Toula (46. Vorlický), Pech Dav. (78. Behenský), Žitný (46. Pech Dom.), Diouf (37. Sy), Ogungbayi, Rama (46. Škoda)

Góly: 51. Vorlický, 55. Pech Dom.

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: V úvodu první půle jsme nehráli dobře, byli jsme pomalí v kombinaci, dělali nevynucené chyby ve výstavbě a soupeř toho dokázal využít. Inkasovaný gól nás probral a byli jsme dominantní po zbytek poločasu. Vytvořili jsme si spoustu vyložených šancí, včetně penalty ale naložili jsme s nimi špatně. Druhou půli jsme začali výborně a rychle se nám podařilo výsledek otočit. Utkání jsme měli pod kontrolou. Vše nasvědčovalo tomu, že to zvládneme a přidáme další góly, ale z jediné přímé střely na bránu za celý druhý poločas jsme znovu inkasovali. To s námi zamávalo, a i přes velkou snahu, několik závarů a střel za vápnem jsme závěr utkání odehráli spíše v křeči.

U19

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 4:3 (3:1)

Sestava: Rezek – Pudil M., Mervard, Boledovič, Piták (75. Holub) – Hájek, Zamazal (64. Koffi), Jelínek T. – Dufek (46. Herák), Pikolon (71. Teterya), Mikulanda (64. Belžík)

Góly: 5. Mikulanda, 11., 39. a 71. Jelínek T.

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Vstup do zápasu se nám povedl podle plánu, brzy jsme vedli 2:0 a další šance průběžně přicházely. Soupeř vyslal ojedinělou střelu, která bohužel skončila v bráně. Na tento gól jsme zareagovali a odskočili do vedení 3:1. První poločas se dohrával vyloučených na obou stranách. Druhý poločas jsme přidali čtvrtý gól po nádherné akci Pitáka a Jelínka, který uzavřel svůj hattrick. Vypadalo to až do 80. minuty jako jednoznačné utkání, herně i výsledkově. Ale opět jsme se nevyvarovali hektického závěru, když soupeř po chybách snížil z penalty a do prázdné brány na 3:4. Následně Holub vykopl míč z prázdné brány a uchránil pro tým alespoň těsnou výhru. Kromě posledních deseti minut jsme podali velmi dobrý výkon, podpořený střeleckou efektivitou.

U18

SK Slavia Praha vs. MFK Chrudim U19 1:0 (0:0)

Sestava: Kalanin – Palán (63. Antič), Hubička, Kopecký (63. Jelínek L.), Adam – Korenc (46. Filippov), Holub, Franěk – Lacko (25. Ba), Teterya, Jinoch (63. Bahi)

Gól: 86. Franěk

Hodnocení trenéra Denyse Luksíka: Vyrovnaný zápas, který nenabídl moc šancí, jsme vyhráli gólem v závěru. Měli jsme i další šance, ale nevyužili je. Chyběla nám kvalita dopředu, zároveň jsme ale soupeře do ničeho nepustili. Jedinou nebezpečnou střelu vyřešil jistý Kalanin.

SK Petřín Plzeň U19 vs. SK Slavia Praha 2:5 (2:0)

Sestava: Kalanin – Palán, Holub, Antič, Herák (59. Ba) – Franěk (59. Kotrba), Koffi (46. Palaščák), Bahi (40. Jelínek L.) – Lacko, Teterya, Jinoch

Góly: 4., 57. a 72. Teterya, 49. Holub, 82. Kotrba

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Měli jsme velmi nepovedený úvod, kdy se Plzeň dostala v 5. minutě do rychlého dvougólového vedení. Měli jsme spoustu nevynucených ztrát, které nás na velkém hřišti stály mnoho sil. Druhý poločas měl úplně jiný obrázek, kdy jsme dali rychlý gól a vrátili se do utkání. Byla vidět obrovská touha otočit utkaní. Jsem rád, že to kluky odměnilo a utkání dvou úplně odlišných poločasů jsme nakonec vyhráli suverénním výkonem a tomu odpovídajícím výsledkem.

U17

SK Slavia Praha vs. FK Mladá Boleslav 2:0 (0:0)

Sestava: Obdržálek – Adam (60. Brázda), Kočvara, Kovář, Beran – Korenc (79. Kubů), Hubička (60. Tománek), Filippov – Kolísek, Németh (84. Kotrba), Březina

Góly: 52. Březina, 82. Kubů

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: K výhře jsme došli kostrbatým výkonem. Nehráli jsme s takovou lehkostí jako v posledních týdnech. Chyběl nám pohyb, více kolmé hry a hra po stranách. Často jsme hledali složitá řešení a ztráceli jednoduché míče. Hledat za tím můžeme přehnaný respekt k soupeři potřeba výhry, která nás udrží dvě kola před koncem na první příčce s náskokem tří bodů. Po změně stran byl výkon lepší, hráli jsme přímočařeji a vytvořili si více příležitostí. Třikrát zvonila branková konstrukce, soupeře také držel velice spolehlivý brankář. Hosté si vypracovali jednu šanci, která byla tutová. Jinak i přes méně přesvědčivý výkon do defenzivy jsme soupeře na dostřel nepouštěli. Vítězství bereme za spravedlivé. Byli jsme celých 90 minut pod výsledkovým tlakem a bylo to velice poučné. Ale i na nepovedený výkon mají hráči v dlouhé sezóně právo. Proto výhru bereme s velkou pokorou a jsme rádi za dvě vstřelené branky a udrženou nulu.

U16

SK Slavia Praha vs. MFK Chrudim U17 5:3 (2:2)

Sestava: Paar – Kubů (64. Klepáč), Skokan, Fuksa, Chaluš (64. Horváth) – Palaščák, Tománek, Frolík – Hájek (64. Pastyřík), Magada (64. Drašnar), Brázda

Góly: 4. a 69. Brázda, 18. Hájek, 67. Tománek, 89. Klepáč

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Utkání hráno ve veliké intenzitě po celý zápas. Chrudim hrála jednodušeji, ale nahoře byla velmi nebezpečná. Měla vysoké a urostlé hráče, kteří uměli i s míčem. My jsme měli výborný úvod a po dvou krásných gólových akcích jsme vedli. Po zbytečném snížení se na naše kopačky vkradla nervozita a do poločasu jsme nehráli s takovou kvalitou. Častěji jsme kazili, i proto, že nás soupeř honil po celém hřišti. Hosté dokázali srovnat do poločasu. Začátek druhé půle byl v podobném duchu jako konec té první. Po dalším laciném gólu soupeř skóre otočil. Po prostřídání jsme se opět zvedli a díky vysoké kvalitě ve finální fázi jsme dokázali zápas otočit.

SK Petřín Plzeň U17 vs. SK Slavia Praha 1:2 (1:0)

Sestava: Suda – Drašnar, Červenka (50. Chaluš), Fuksa, Pastyřík – Skokan, Horváth, Hájek (60. Kozhushko), Frolík – Potměšil, Klepáč (60. Magada)

Góly: 67. vlastní, 90. Magada

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Nedařilo se nám a prvních 30 minut bylo bez pohybu. Přihrávky byly pomalé a na obrovském hřišti se suchou trávou se urostlý soupeř stačil pohodlně posouvat v hlubokém bloku. Cíl odehrát zápas s čistým kontem se nám zhroutil hned v úvodu, kdy soupeř potrestal rychlý protiútok. Po celý zápas si soupeř vytvořil už jen další dvě příležitosti právě po nákopech za obranu a rychlých akcích. Suda si ale poradil i s penaltou. My jsme v první půli měli jen náznaky, chyběl lepší pohyb ve vápně a hlad po gólech. Druhý poločas pokračoval podobně, ale vše jsme zrychlili. Postupně přicházely šance. První gól vznikl po hezkém proběhu a nastřeleném míči Skokanem. Druhý v nastavení po rohu, kdy dorážel míč Magada. Na klucích je vidět posun hlavně v hlavách. Utkání nebylo jednoduché, ale vítězství si zasloužili, i přesto že výkon nebyl ideální.

U15

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 2:2 (0:2)

Sestava: Suchý – Chadima (60. Zadorozhnii), Barčot, Kuneš, Pancíř – Mašek, Ilinčić, Kupera (41. Procházka) – Filip (60. Kubeš), Srb, Svoboda (41. Belžík)

Góly: 48. Filip, 75. Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Vstup do zápasu se nám povedl, dobře jsme kombinovali, drželi jsme míč avšak výraznější šanci jsme si nevytvořili. Zhruba od 15. minuty se ale do naší hry začaly vkrádat nepřesnosti a nevynucené ztráty. Začali jsme také hrát větší množství dlouhých neadresných přihrávek. Soupeř oproti tomu hrál jednodušeji, účelněji, vysoko presoval a byl lepší, což se projevilo i ve skóre. Druhý poločas to od nás bylo výrazně lepší. Zpřesnili jsme se v kombinaci, byli jsme odvážnější, více drželi míč a vytvářeli si dobré příležitosti. Soupeř už neměl tolik sil na presink a soustředil se víc na obrannou činnost na vlastní polovině. Nám se podařilo vyrovnat a v závěru jsme se ještě hnali za otočením skóre ale další branku už nepřidali.

U14

SK Slavia Praha vs. SK Dynamo České Budějovice 1:5 (1:0)

Sestava: Fukna – Šafr (53. Bryndza), Fingerhutt, Košťál D., Hofman (41. Rakár) – Biriukov, Vacek, Štěpánek – Košťál O., Šourek, Novotný

Gól: 10. Biriukov

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Měli jsme dobrý vstup do utkání, drželi jsme míč, diktovali tempo hry a vše vygradovalo krásným gólem. Od 25.minuty jsme však byli horším týmem a zcela po zásluze prohráli. Byli jsme všude druzí, propadali ve hře bez míče a odešla nám energie. Hráči mají za sebou náročný program a nemohou. Je ale pozitivní, že i v české soutěži máme spoustu takto těžkých zápasu, které nás posouvají.

U13

SK Slavia Praha vs. FC Tempo Praha 4:2

Základní sestava: Jeřábek – Kočí, Odei, Kléma – Dvořák, Petrović, Sklenář, Vavrla, Suchý – Rigoci, Rusyn

Góly: 2x Rigoci, Dvořák, vlastní

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Do utkání proti stejně starému Tempu jsme měli dobrý začátek, kdy se dařilo klukům dobře dostupovat soupeře, odebírat míč a pak i individuálně, zejména po křídelních prostorech. Toto znamenalo vedení 2:0, ale pak přišel herní útlum. Uspokojení z výsledku i hry trvalo dlouho, ale postupně jsme se začali vracet do zápasu. Tento výpadek znamenal vyrovnání. Když jsme se probrali z letargie opět jsme začali hrát co umíme. Odskočili jsme soupeři o dva góly a utkání dohráli s další možností navýšit skóre.

U12

Turnaj Malešov

Sestava: Vacek, Vohralík – Hošek, Kočina, Paur, Chlumský, Jozífek, Dvořák, Freimann, Hlaváč, Pokorný, Vrabec, Najman

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – ŠK Slovan Bratislava 0:1
SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 1:0 (Freimann)
SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 1:1 (Vrabec)
SK Slavia Praha – FK Příbram 2:0 (Chlumský, Najman)

Čtvrtfinále:
SK Slavia Praha – Dynamo Drážďany 1:2 (Freimann)

O 5. místo:
SK Slavia Praha – MFK Karviná 1:0 (Paur)

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: V turnaji jsme se pomalu rozjížděli, ale výkony od zápasu s Libercem byly dobré. Kluci jsou na dobré cestě a dobře vnímají své výkony. Dokáží poznat, kdy hráli dobře a například prohráli a kdy nehráli dobře, ale vyhráli a s tím jsou spojené i jejich emoce po zápasech.

U11

SAPHO Cup – Admira Praha

Celkové umístění:
3. SK Slavia Praha

Nejlepší hráč turnaje: Matěj Kalík
Nejlepší střelec turnaje: Matteo Špinar

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Moc nám nefungovala práce s prostorem, výměna místa a přesné zakončení. V semifinále jsme na penalty prohráli s Teplicemi a nakonec bereme celkové 3. místo.

Turnaj Dachau

Celkové umístění:
1. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Naši hráči skvěle využívali své pohybové přednosti a přehrávali všechny soupeře na turnaji. Po hladkém postupu z prvního místa ve skupině se skóre 23:0 jsme ve finálové skupině na výkony navázali a celý turnaj s přehledem vyhráli. Velice dobře nám fungovaly součinnosti po celém hřišti. Mimo obrannou hru nám fungovalo také chování před brankou soupeře, kdy kluci cíleně trefovali vybrané prostory.

U10

SK Slavia Praha vs. SK Benešov U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Zápas, do kterého jsme špatně vstoupili a soupeř nás potrestal. Neměli jsme dobrý pohyb bez míče a často jsme nebyli důrazní v souboji o míč. Postupem času jsme se více dostávali na míč a byli jsme pohyblivější. Kluci začali dobře pracovat s prostorem hřiště, na to se navázalo dobré vyhodnocování herních situací. Měly jsme spousty zakončení, tam musíme mít větší kvalitu a ne jen dávat co největší ránu.

U9

Miniturnaj Písek

Hodnocení trenéra Jonáše Jecha: Bohužel jsme nepodali dobré výkony. Bourali jsme zbytečně do soupeře, nabídka a hra bez míče byla špatná nepoučili jsme se z chyb. Rozehráli jsme se bohužel až v posledním utkání.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články