U17 mistrem republiky | SK Slavia Praha
Více

U17 mistrem republiky

Mladší dorostenci U17 si díky výhře 3:1 v Liberci zajistili s předstihem mistrovský titul. Tým pod vedením hlavního trenéra Jaroslava Machače navíc stále drží obdivuhodnou sérii 12 vítězství v řadě, kterou může v posledním kole ještě prodloužit.

panilou jízdu ročníkem 2023/24 odstartovali slávisté na podzim dělbou bodů v Ostravě. Poté ale přišla první vítězná série, která trvala tři měsíce a celkem 12 utkání. Zastavilo ji až první derby pražských S a zatím jediná porážka v sezoně 2:3.

Do jarní části vstoupili mládežníci dvěma remízami s Baníkem a v Karviné. Následovala druhá a zatím stále pokračující řada výher, během které dorostenci napravili i předchozí zaváhání a porazili Spartu doma 2:0. Zatím poslední vítězství proti Slovanu Liberec vyrovnalo podzimní nepřerušenou tříbodovou sbírku. Pokud se dorostencům podaří i v posledním kole přehrát Frýdek-Místek, zakončí tak sešívaní titulovou sezónu šňůrou třinácti výher v řadě a více než půl roku bez ligové porážky.

Tým U17 potvrzoval po celý rok svou dominanci především v ofenzivě. Slávisté doposud nastříleli nejvíce gólů ze všech týmů. Celkem do sítě soupeřů padlo 123 branek. Sešívaní mají také hojné zastoupení mezi nejproduktivnějšími hráči. V tabulce nejlepších střelců se v první třináctce umístila hned čtveřice slávistů. Aleš Březina si zatím připsal 22 úspěšných zásahů, Kryštof Čížek 18, Josef Kolářík 16 a Lucas Németh 12.

Ani na druhé straně hřiště mládežníci nezaostávali a pyšní se druhou nejpevnější defenzivou. Doposud slávisté inkasovali jen 34 branek a obrana v čele s brankářem Markem Obdržálkem a kapitánem Štěpánem Beranem navíc udržela desetkrát čisté konto.

„Jsme rádi, že jsme k zisku titulu využili hned první šanci. Mrzí nás, že to vyšlo zrovna na reprezentační srazy a nemohli jsme to dnes dokonat a oslavit všichni společně. Ukazuje to ale na sílu celého týmu a našich hráčů. Za celou sezónu jsme zatím prohráli jediný zápas, který jsme navíc měli skvěle rozehraný. Na podzim i na jaře jsme natáhli dvě dlouhé šňůry výher, soupeře přehrávali, dali spoustu branek a postupně jsme se zlepšili i v defenzivě. Kluci si titul zaslouží a patří jim velký dík a respekt. Cítím velkou hrdost, že mohu být součástí této skvělé party,“ říká nadšeně hlavní trenér kategorie U17 Jaroslav Machač.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články